Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

L'educació dels nens ha de formar part de l'ajuda d'emergència de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Logotip del Grup PPE 09.11.2021 11: 56

Ajuda humanitària

L'ajuda per a l'escolarització dels nens i els joves s'hauria d'integrar als programes d'ajuda d'emergència de la UE, va dir la eurodiputada Janina Ochojska abans de la votació a la Comissió de Desenvolupament del Parlament Europeu sobre l'Informe sobre les "Noves orientacions per a l'acció humanitària de la UE".

“La integració dels programes de formació i escolar en els programes d'emergència és important per evitar que els nens abandonin l'escola, especialment en casos de conflictes de llarga durada. No volem més generacions perdudes. Els nens són els que més perdran quan no poden desenvolupar els seus coneixements i habilitats", va dir Ochojska, que va negociar l'informe parlamentari en nom del Grup PPE.

anunci

El document respon als plans de la Comissió Europea per a l'acció humanitària de la UE i estableix les prioritats estratègiques i les recomanacions polítiques del Parlament per a l'ajuda humanitària abans del Fòrum Humanitari de la UE, que tindrà lloc el gener de 2022.

Ochojska dóna suport a les propostes de la Comissió Europea per reduir la càrrega administrativa dels socis humanitaris de la UE. “La burocràcia és un problema real, que fa perdre molt de temps i energia. El nostre suggeriment és millorar l'harmonització i la simplificació dels requisits de presentació d'informes perquè les ONG es concentrin més en l'ajuda que en la paperassa", va continuar Ochojska.

També insisteix en la necessitat de coordinar millor les accions de la UE en els camps de l'ajuda al desenvolupament, l'assistència humanitària i la construcció de la pau.

anunci

"A mesura que estem discutint nous enfocaments de les accions humanitàries, hauríem de centrar-nos en el nexe humanitari-desenvolupament-pau. Els desastres causats per perills i conflictes naturals representen una gran amenaça per al desenvolupament sostenible i la pau. L'impacte d'aquests desastres i la complexitat de les crisis humanitàries estan creixent, ja que el canvi climàtic provoca esdeveniments meteorològics més greus i freqüents. Les crisis són cada cop més recurrents i prolongades. Per tant, en molts casos, no som capaços de fer una distinció clara entre necessitats humanitàries i de desenvolupament”, va explicar Ochojska. "En la nostra opinió, l'ajuda humanitària i l'ajuda al desenvolupament s'han de lliurar en paral·lel i comptar amb el suport d'activitats de construcció de pau", va concloure.

Comparteix aquest article:

Erasmus

La Comissió fa que Erasmus+ i el Cos Europeu de Solidaritat siguin més inclusius

publicat

on

La Comissió ha adoptat un marc que augmenta el caràcter inclusiu i divers del programa Erasmus + i del Cos Europeu de Solidaritat per al període 2021-2027. Aquestes mesures concreten el compromís de la Comissió d'enfortir considerablement aquests dos programes, no només obrint a un nombre molt més gran de persones l'accés a l'aprenentatge o el voluntariat en un altre país, sinó sobretot adreçant-se a un nombre creixent de persones menys. gent afortunada. Amb el marc actual de mesures d'inclusió, la Comissió està donant un fort impuls per millorar l'equitat i la inclusió a l'Espai Europeu d'Educació i compleix la promesa feta en virtut del principi 1 del pilar europeu de drets socials, que estableix que tothom té dret a ser inclusiu i inclusiu. educació, formació i aprenentatge permanent de qualitat. La Comissió supervisarà de prop l'aplicació d'aquestes mesures d'inclusió a nivell nacional a través de les agències nacionals Erasmus + i el Cos Europeu de Solidaritat.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Educació

La UE anuncia 25 milions d'euros per a l'educació en contextos de crisi i 140 milions d'euros per donar suport a la investigació en sistemes alimentaris sostenibles

publicat

on

En parlar en la Global Citizen Live esdeveniment, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va anunciar que la Unió Europea promet 140 milions d'euros per donar suport a la investigació en sistemes alimentaris sostenibles i combatre la fam alimentària CGIAR, i 25 milions d'euros més per L’educació no pot esperar.  

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "Hem d'unir forces per vèncer el coronavirus i reconstruir millor el món. Europa està fent la seva part. Des del principi, els europeus han enviat 800 milions de dosis de vacunes al món, fins i tot quan no en teníem prou. Ara, hem de reforçar-nos, per ajudar a acabar amb aquesta pandèmia a nivell mundial, acabar amb la fam i donar als nens de tot el món les mateixes oportunitats. Team Europe ja s’ha compromès a donar 500 milions de dosis de vacunes a països vulnerables el proper estiu. A més, la Comissió Europea ha compromès avui 140 milions d’euros per millorar la seguretat alimentària mundial i reduir la pobresa extrema i 25 milions d’euros a Education Can Wait, donant suport a l’educació per a nens de tot el món que viuen conflictes i crisis. "

La comissària d'associacions internacionals, Jutta Urpilainen, va dir: "Ens hem d'unir per tornar a posar en pràctica els ODS. Com continuem sent testimoni, mai no podem donar per fet l'accés a l'educació. Fins ara, l'Europa ha contribuït a més del 40% del finançament de L’educació no pot esperar i la nova contribució de 25 milions d’euros de la UE el recolzarà encara més per arribar als nens més vulnerables i els retornarà a l’educació. A més, gràcies al nostre suport substancial de 140 milions d’euros a CGIAR, crearem oportunitats per als joves i les dones, tot i afrontar un repte clau actual, per promoure sistemes alimentaris sostenibles. Les accions globals coordinades seran decisives per aconseguir una transformació sostenible mediambientalment, socialment i econòmicament dels sistemes alimentaris ". 

Llegiu tot el text el comunicat de premsa, El declaració del president von der Leyen i la full de dades sobre la resposta global de Team Europe COVID-19.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Educació

El rànquing universitari del 2021 demostra que les universitats europees tenen un fort grau de cooperació

publicat

on

U-Multirank, iniciat per la Comissió i cofinançat per Erasmus +, ha publicat el seu 8th rànquing universitari, aconseguint gairebé 2,000 universitats de 96 països de tot el món. Entre altres resultats, mostra que les universitats europees cooperen més intensament en comparació amb altres regions, especialment en les àrees d’actuació de l’ensenyament i l’aprenentatge, la investigació, l’intercanvi de coneixement i la internacionalització (mobilitat de personal i estudiants, diplomes i publicacions conjunts, etc.). En general, les universitats que treballen juntament amb altres institucions, empreses i indústries, governs, organismes regionals o transfronterers solen tenir un rendiment millor que les que estan menys centrades en la cooperació. Es van tenir en compte set aspectes per al rànquing: associacions estratègiques, títols conjunts internacionals, pràctiques, co-publicacions internacionals, co-publicacions amb socis industrials, co-publicacions regionals i copatents amb la indústria.

Cada any, U-Multirank compara el rendiment de les institucions d'educació superior en àrees que més interessen als estudiants, proporcionant els rànquings en línia personalitzables més grans del món. Les universitats poden utilitzar les dades U-Multirank per avaluar els seus punts forts i febles i trobar maneres de crear o enfortir els seus plans estratègics, inclosos aspectes sobre cooperació. El Iniciativa de les universitats europees és una de les accions emblemàtiques liderades per la Comissió cap a l’espai europeu d’educació. L’objectiu és crear aliances transnacionals on estudiants, personal i investigadors puguin gaudir d’una mobilitat perfecta, tant física com virtualment, per estudiar, formar, ensenyar, investigar, treballar o compartir serveis en qualsevol de les institucions col·laboradores. Fins ara, hi ha 41 aliances d’aquest tipus que reuneixen més de 280 institucions d’ensenyament superior a tot Europa. En total, hi ha disponible un pressupost de fins a 287 milions d’euros d’Erasmus + i Horizon Europe per a aquestes 41 universitats europees. Hi ha més informació disponible online.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències