Connecteu-vos amb nosaltres

L'aprenentatge d'adults

La Comissió pren mesures per millorar l'aprenentatge al llarg de la vida i l'ocupabilitat

COMPARTIR:

publicat

on

A la cimera social de Porto al maig, els líders de la UE van acollir amb satisfacció l'objectiu a nivell de la UE que el 60% de tots els adults participin anualment en formació per a l'any 2030. Avui, la Comissió ha fet un pas important per ajudar els Estats membres a assolir aquest objectiu presentant propostes. per a les recomanacions del Consell sobre els comptes d'aprenentatge individuals i sobre les microcredencials, tal com s'anuncia al Agenda d’habilitats i en la Comunicació Espai Europeu d'Educació de 2020.

Un conjunt fort d'habilitats obre oportunitats a les persones, proporciona una xarxa de seguretat en temps incerts, promou la inclusió i el progrés social i proporciona a l'economia la mà d'obra qualificada necessària per créixer i innovar. L'èxit tant de la transició digital com de la verda depèn dels treballadors amb les habilitats adequades. La pandèmia de la COVID-19 va accelerar encara més la necessitat de requalificar i millorar les qualificacions de la força de treball per adaptar-se al mercat laboral canviant i satisfer la demanda en diferents sectors.

Tanmateix, són massa poques les persones que participen en activitats d'aprenentatge habituals després de la seva educació i formació inicials, ja que sovint no tenen recursos econòmics o temps per millorar i aprendre noves habilitats o no són conscients de les oportunitats d'aprenentatge i dels seus beneficis. Per exemple, es requereix un cert nivell de competències digitals en més del 90% dels llocs de treball actuals i en gairebé tots els sectors, però només el 56% dels adults tenien competències digitals bàsiques el 2019.

Les dues noves propostes adoptades avui sobre els comptes individuals d'aprenentatge i les microcredencials ajudaran a fer front a aquests reptes obrint més oportunitats perquè les persones trobin ofertes d'aprenentatge i oportunitats laborals.

Comptes d'aprenentatge individuals

La proposta de la Comissió té com a objectiu garantir que tothom tingui accés a oportunitats de formació rellevants adaptades a les seves necessitats, al llarg de la seva vida i independentment de si estan ocupats o no.

Amb aquesta finalitat, la proposta de recomanació del Consell aborda els principals colls d'ampolla per a que la gent s'embarqui en la formació avui dia (motivació, temps i finançament) demanant als estats membres juntament amb els interlocutors socials que:

anunci
  • Establir comptes d'aprenentatge individuals i oferir drets de formació per a tots els adults en edat de treballar;
  • definir una llista de formació rellevant per al mercat de treball i de qualitat assegurada que sigui elegible per al finançament dels comptes d'aprenentatge individuals i fer-la accessible mitjançant un registre digital, per exemple des d'un dispositiu mòbil, i;
  • oferir oportunitats d'orientació laboral i validació de competències prèviament adquirides, així com permisos formatius retribuïts.

L'aspecte innovador d'aquesta proposta és que posa l'individu directament al centre del desenvolupament de les competències. També demana als estats membres que modulin el finançament segons les necessitats de formació de les persones.

Microcredencials

Les microcredencials certifiquen els resultats d'aprenentatge després d'una petita experiència d'aprenentatge (per exemple, un curs breu o una formació). Ofereixen una manera flexible i específica d'ajudar les persones a desenvolupar els coneixements, les habilitats i les competències que necessiten per al seu desenvolupament personal i professional.

La proposta de la Comissió pretén que les microcredencials funcionin entre institucions, empreses, sectors i fronteres. Amb aquesta finalitat, els estats membres haurien d'acordar:

  • Una definició comuna de microcredencials;
  • elements estàndard per a la seva descripció, i;
  • principis clau per al seu disseny i emissió.

L'objectiu és garantir que les microcredencials siguin d'alta qualitat i emeses de manera transparent per generar confiança en allò que certifiquen. Això hauria de donar suport a l'ús de microcredencials per part dels aprenents, treballadors i persones que busquen feina que se'n poden beneficiar. La proposta també introdueix recomanacions sobre microcredencials en educació i formació i en polítiques de mercats laborals. Això hauria de permetre que les persones aprenguin habilitats noves o addicionals de manera personalitzada, inclusiva per a tothom. L'enfocament europeu de les microcredencials és un element insígnia clau per aconseguir a Espai europeu d'educació per al 2025. Poden formar part de l'oferta d'aprenentatge inclosa en els comptes d'aprenentatge individuals.

La vicepresidenta de Promoció de la forma de vida europea, Margaritis Schinas, va dir: "Les habilitats i el desenvolupament de competències són clau per a una carrera, inclusió i integració reeixides. Ajuden les persones a adaptar-se al canvi, a prosperar i a contribuir. Les habilitats també són crucials per al creixement. Les propostes d'avui garanteixen que l'educació es pugui fer en qualsevol moment de la vida, i que sigui flexible i accessible per a tothom. Aquest és un gran pas per incloure més persones a les oportunitats d'aprenentatge i formació, sense deixar ningú enrere”.

La comissària d'Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: "Per garantir una transició justa, és vital que tothom tingui accés a oportunitats d'aprenentatge i formació flexibles, modulars i accessibles, independentment de les seves circumstàncies personals. L'enfocament europeu de les microcredencials facilitarà el reconeixement i la validació d'aquestes experiències d'aprenentatge. Enfortirà el paper de les institucions d'educació superior, educació i formació professional per fer que l'aprenentatge al llarg de la vida sigui una realitat a tota la UE i fomentarà la seva accessibilitat a un grup més divers d'alumnes".

El comissari d'Ocupació i Drets Socials, Nicolas Schmit, va dir: "L'educació i la formació no haurien d'aturar-se quan sortiu de les portes de l'escola. Ara més que mai, les persones necessiten desenvolupar les seves habilitats al llarg de la seva vida professional per satisfer les demandes d'un mercat laboral que canvia ràpidament. Les propostes de la Comissió sobre comptes d'aprenentatge individuals i microcredencials ens ajudaran a assolir l'objectiu establert al Pla d'acció del pilar europeu dels drets socials que el 60% de tots els adults participin anualment en formació per a l'any 2030. Hem de prendre seriosament l'aprenentatge al llarg de la vida en Europa. És la millor inversió i és positiva per als treballadors, els empresaris i l'economia en conjunt”.

Passos següents

Les propostes es negociaran amb els estats membres. Un cop adoptat pel Consell, la Comissió donarà suport als estats membres, els interlocutors socials i els socis rellevants en la implementació d'aquestes recomanacions del Consell. L'informe i el seguiment dels comptes individuals d'aprenentatge es faran com a part del cicle del semestre europeu.    

Fons

El dret a l'educació, la formació i l'aprenentatge al llarg de la vida està consagrat a la Pilar Europeu de Drets Socials (principi 1). Totes les persones haurien de tenir accés continuat a una educació i formació de qualitat i una selecció d'oportunitats de desenvolupament de competències que reflecteixin les seves necessitats en cada moment. Les habilitats són els elements bàsics de l'èxit de les persones en un mercat de treball i una societat en constant canvi.

A l' Cimera Social de Porto i el Consell Europeu de juny, els líders van donar la benvinguda als objectius principals de la UE per al 2030 establerts pel Pla d'acció del pilar europeu dels drets socials. Això inclou l'objectiu que el 60% de tots els adults participin en formació cada any l'any 2030. Això forma part dels objectius principals del Pla d'acció del pilar europeu dels drets socials. No obstant això, a partir del 2016, només el 37% es dedica a la formació anual cada any amb taxes de creixement petites registrades abans. Si aquestes tendències continuen, les ambicions establertes no s'aconseguiran, per això aquestes propostes d'iniciatives com els comptes individuals d'aprenentatge i les microcredencials són importants. Les propostes presentades avui conviden els estats membres a treballar en col·laboració amb els interlocutors socials i les parts interessades per fer que la millora i la recapacitació siguin una realitat per a tothom.

Les propostes de recomanació del Consell sobre comptes individuals d'aprenentatge i de recomanació del Consell sobre microcredencials per a l'aprenentatge permanent i l'ocupabilitat són l'última de les dotze accions insígnies anunciades al EAgenda Europea de Competències i la Pla d’Acció del Pilar Europeu de Drets Socials. L'enfocament europeu de les microcredencials també és un element clau aconseguir un Espai Europeu d'Educació per al 2025.

Més informació

Q&A: ILA i microcredencials

Full de dades

Proposta de la Comissió per a una recomanació del Consell sobre els comptes individuals d'aprenentatge

Proposta de la Comissió per a una recomanació del Consell sobre les microcredencials per a l'aprenentatge permanent i l'ocupabilitat

Agenda Europea de Competències

Pilar Europeu de Drets Socials

Comunicació per assolir un Espai Europeu d'Educació per al 2025

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències