Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

'Mega-Bologna'- La UE planeja transformar la cooperació universitària

COMPARTIR:

publicat

on

Dues noves iniciatives de la Comissió Europea busquen millorar la cooperació entre les institucions d'educació superior europees. Aquesta tarda, la comissària vicepresidenta Margaritis Schinas i Mariya Gabriel, comissària d'Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, han anunciat les iniciatives des d'Estrasburg, que donen el començament a l'Any Europeu de la Joventut.

La primera iniciativa és una estratègia per donar suport a les universitats europees mentre treballen per avançar i cooperar entre elles. La Comissió espera assolir aquest objectiu mitjançant diversos objectius que oferiran a les universitats l'oportunitat d'esdevenir el centre de la vida europea. 

La segona proposta pretén construir més ponts entre universitats europees. La proposta permetrà el desenvolupament de titulacions conjuntes, d'agrupació de recursos i de programes transnacionals entre universitats d'Europa. S'anima els estats de la Unió Europea a crear una legislació que faciliti aquestes activitats, que sembla ser el següent pas cap a la creació de l'Espai Europeu d'Educació Superior. L'Espai Europeu d'Educació Superior va ser creat per la Declaració de Bolonya l'any 1999. 

"Al meu entendre, per descomptat, Bolonya va ser el primer pas d'un procés que ara està guanyant força", va dir Schinas. “És molt més ambiciós, més estructurat. Però el que estem fent ara no és només Bolonya, la seqüela. És 'Mega Bologna Plus'”.

Aquestes accions es produeixen quan el programa Erasmus+ fa una crida perquè més universitats europees s'incorporin al programa, que permet als estudiants moure's amb més llibertat entre diferents campus universitaris de diversos estats europeus. El programa ja patrocina 41 aliances transnacionals d'universitats, que inclou més de 280 institucions d'educació superior. Aquesta convocatòria aproparà la Comissió al seu objectiu de 60 universitats europees l'any 2024. 

Els propers passos d'aquestes iniciatives són els països de la UE i les universitats europees per crear legislació i implementar programes que facilitin la mobilitat dels estudiants europeus entre països i fomentin una identitat europea més cohesionada.

anunci

Comparteix aquest article:

anunci

Tendències