Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Educació: 'Digues la teva' sobre el futur de la mobilitat per a l'aprenentatge

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El 8 de febrer, la Comissió va llançar la consulta pública sobre el futur de la mobilitat per a l'aprenentatge a la vista de la seva proposta política a finals d'any. Aquesta consulta té com a objectiu informar els ciutadans i totes les parts interessades sobre la propera proposta i recollir proves i les seves opinions. La UE i els seus estats membres es comprometen a promoure la mobilitat transfronterera per a l'aprenentatge Espai Europeu d'Educació per a tots els alumnes, educadors i personal.

La comissària d'Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “La mobilitat per a l'aprenentatge reforça el sentiment de convivència i ens inspira a apreciar la diversitat de la Unió Europea; ens permet conèixer gent nova, fer amics i, sobretot, aprendre i progressar. Creiem que s'hauria de facilitar als estudiants conèixer les oportunitats i moure's fàcilment entre els sistemes educatius de diferents països. Aquesta consulta pública és una oportunitat per escoltar totes les parts implicades i fer realitat l'Espai Europeu d'Educació".

La mobilitat transfronterera per a l'aprenentatge ha demostrat ser una experiència molt valuosa per a les persones a l'hora d'adquirir coneixements, habilitats i competències necessàries per al desenvolupament personal, educatiu i professional, així com per al compromís cívic i la inclusió social. Tanmateix, encara només el 15% dels joves ha fet estudis, formació o aprenentatge en un altre país de la UE. Per tant, tal com s'anuncia al seu Programa de treball 2023, la Comissió ha decidit presentar una proposta per actualitzar l'actual Marc de mobilitat d'aprenentatge de la UE, per permetre als estudiants moure's més fàcilment entre sistemes educatius i promoure la mobilitat per a l'aprenentatge com una oportunitat per a tothom. Les principals barreres per participar en la mobilitat per a l'aprenentatge i les maneres d'abordar-les es discutiran mitjançant una consulta pública amb els ciutadans i les parts interessades, com ara aprenents, educadors, personal de tots els sectors d'educació i formació, treballadors juvenils, aprenents i personal esportiu. Especialment les organitzacions que envien i reben participants en activitats de mobilitat, inclosos els ocupadors, poden compartir els seus comentaris. Les aportacions dels responsables de la presa de decisions, les organitzacions de parts interessades i els investigadors també són molt valuoses. 

La convocatòria d'evidències i el qüestionari de consulta pública disponible en tots els idiomes de la UE estarà obert durant 12 setmanes. Es pot accedir a ells Teniu el vostre portal Say.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències