Connecteu-vos amb nosaltres

Erasmus +

Educació: un pressupost rècord de 272 milions d'euros per donar suport a les aliances entre universitats europees

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió ha anunciat una nova convocatòria de propostes Erasmus+ per donar suport al desplegament de la iniciativa "Universitats europees". Amb un pressupost total de 272 milions d'euros, la convocatòria 2022 d'universitats europees Erasmus + finalitzarà el 22 de març de 2022. Margaritis Schinas, vicepresidenta encarregada d'estil de vida europeu, va dir: “Gràcies a models innovadors i diversificats d'integració a llarg termini. cooperació, les universitats europees promouen els valors europeus comuns i una identitat europea reforçada, i ajuden les institucions d'educació superior a aconseguir un salt considerable en termes de qualitat, rendiment, atractiu i competitivitat internacional.

Aquesta convocatòria és un pas essencial per donar suport a l'educació superior per a un futur sostenible, resilient i d'èxit. Mariya Gabriel, comissària responsable d'innovació, recerca, cultura, educació i joventut, va dir: "Avui ajudem més les universitats europees a reforçar les seves associacions entre institucions d'educació superior o a crear-ne de noves, posant en comú els seus punts forts. Les universitats europees sòlides són beneficiós en molts aspectes: doten als seus estudiants, personal i investigadors les habilitats necessàries per satisfer les necessitats de la societat actuals. Les universitats europees fortes també són essencials per desenvolupar un fort sentiment de pertinença a Europa, fomentar el desenvolupament regional i fer que Europa sigui més competitiva i atractiva. a l'escenari mundial".

Les universitats europees donen suport a la cooperació sistèmica, estructural i sostenible entre diverses institucions d'educació superior d'Europa, abastant totes les seves missions: educació, recerca, innovació i serveis a la societat. A partir de l'èxit de les convocatòries pilot llançades el 2019 i el 2020, amb el suport d'Horitzó 2020 per a la seva dimensió de recerca, la convocatòria de 2022 té com a objectiu facilitar la continuació dels esforços de cooperació de les institucions d'educació superior que ja estan compromeses en col·laboracions avançades a nivell institucional. com els seleccionats en la convocatòria Erasmus + 2019 European Universities. Oferirà la possibilitat de crear aliances completament noves. Les institucions d'educació superior també tenen l'oportunitat d'unir-se a les aliances existents. Per a aquesta nova convocatòria 2022, els països del procés de Bolonya que no estan associats al programa Erasmus+ estan convidats a unir-se a les aliances com a socis associats.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències