Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Espai Europeu d'Educació: 16 noves acadèmies de professors Erasmus+ promouran l'excel·lència en la formació del professorat

COMPARTIR:

publicat

on

El 7 de març, la Comissió en va presentar 16 nous Acadèmies de professors Erasmus+, que oferirà al professorat en totes les etapes de la seva carrera oportunitats d'aprenentatge que inclouen mobilitat, plataformes d'aprenentatge i comunitats professionals. Aquestes acadèmies de professors Erasmus+ es beneficiaran de prop de 22.5 milions d'euros de la Erasmus + pressupost en tres anys. Les 16 noves Acadèmies, juntament amb les 11 ja finançades en el marc del primera convocatòria de propostes l'any passat, adoptarà el multilingüisme, la consciència lingüística i la diversitat cultural, ja que desenvolupen la formació del professorat d'acord amb les prioritats de la UE en política educativa i contribueixen a la consecució de la Espai Europeu d'Educació, la visió de la UE per al sector de l'educació i la formació.

La vicepresidenta de Promoció del nostre estil de vida europeu, Margaritis Schinas, va dir: “Un professor que segueix aprenent transmetrà els coneixements recentment adquirits als seus alumnes. Amb les noves oportunitats d'aprenentatge que oferim avui, estem enriquint tant els professors com els aprenents; un pas més concret cap a l'Espai Europeu d'Educació”.

Al Consell d'Educació, Joventut, Cultura i Esport, la comissària d'Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: "L'escassetat de professors és un repte de tota la UE que cal abordar a nivell de la UE. Per tant, estem posant en marxa iniciatives integrals per fer més atractiva la professió. Les acadèmies de professors Erasmus+ donaran suport als nostres esforços per garantir una educació inicial d'alta qualitat i un desenvolupament professional continu per a tots els professors, educadors i directors d'escola. Ens havíem marcat l'objectiu d'establir 25 acadèmies d'aquest tipus l'any 2025. Avui ja en tenim 27. L'èxit parla per si sol!”.

Acadèmies de professors Erasmus+ són associacions entre proveïdors de formació del professorat i institucions de formació del professorat que desenvoluparan una visió europea i internacional en la formació del professorat. Els temes tractats pels projectes inclouen habilitats relacionades amb la ciència, la tecnologia, l'enginyeria, les arts i les matemàtiques, la creativitat, la inclusió i la sostenibilitat ambiental. Com a part de la convocatòria de propostes de 2022, els projectes seleccionats inclouen 313 organitzacions, així com 136 socis associats, de 30 països (Estats membres de la UE i països associats a Erasmus+). Entre les organitzacions participants hi ha proveïdors de formació inicial del professorat, proveïdors de desenvolupament professional continu, escoles de formació pràctica i altres organitzacions amb experiència rellevant. Més informació disponible online.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències