Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Electrificació del transport superficial

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Per part del corresponsal de la UE

ENEELECTRIFICACIÓ

Alstom, AVERE, CER, ETRA, EURELECTRIC, EUROBAT, Going Electric, Nissan, Polis, UITP i UNIFE han unit esforços creant una Plataforma per a l'electrificació del transport de superfície.
La Plataforma per a l'electrificació del transport de superfícies va celebrar el seu acte de soltera a l'Hotel Renaissance de Brussel·les.
L’eurodiputada Gesine Meissner (ALDE, Alemanya) va fer les declaracions d’inauguració, seguides de presentacions introductòries de Hans ten Berge, secretari general de EURELECTRIC i de Libor Lochman, directora executiva de CER. Va ser seguit per un col·loqui amb Daniela Rosca, cap de la unitat C1 (Transport net i mobilitat urbana sostenible), DG MOVE; Olivier Paturet, director general, Estratègia Emissions zero, Nissan Europe; Alain Berger, vicepresident d’Afers Europeus i cap de l’oficina de Brussel·les, Alstom; Alain Flausch, secretari general, Associació Internacional de Transport Públic (UITP), i Joost van Gils, vicedirector de Desenvolupament Econòmic i Mobilitat, província del Brabant Nord, Països Baixos, en representació de Polis. La discussió va ser moderada per la professora Joeri van Mierlo, vicepresidenta d'AVERE.

La Plataforma per a l'electrificació del transport de superfície considera l'electrificació com una manera clau de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle del transport i de reduir la dependència de la Unió Europea del petroli importat. En la seva declaració comuna presentada al llançament, les onze organitzacions fan una crida a les autoritats públiques per donar suport a l’electrificació addicional del transport superficial a partir d’un enfocament multimodal. La declaració conjunta s’adjunta.

L'eurodiputada Gesine Meissner va afirmar: "La visió de la plataforma és apuntar cap a solucions de transport multimodals porta a porta totalment electrificades. Aquesta és una emocionant perspectiva per a ciutadans i empreses europees, amb importants creixements i perspectives d'ocupació. "
En el llançament de la plataforma, la secretària general d'ETRA, Annick Roetynck, va fer la següent declaració sobre 2wheels com a part del transport elèctric.
Al sector 2wheel, l'electrificació és una realitat. L'any passat, les vendes de PTW elèctrics van créixer un 60% en un mercat de motocicletes, que en general ha caigut des de fa anys en 5 seguits. A 2012, les vendes europees de PTW elèctrics van ser al voltant de 30,000. Però l’èxit absolut al sector de la roda 2 és la bicicleta elèctrica.
Les vendes van començar molt tímidament a la segona meitat dels anys noranta. Aleshores, les bicicletes elèctriques eren molt populars per a gent gran i persones amb problemes físics. En els darrers dos anys, una varietat molt més àmplia de grups d’usuaris està descobrint la bicicleta elèctrica. Amb això, la percepció del vehicle canvia. Ja no es considera un mitjà de transport per a persones massa grans o no aptes per empènyer la seva bicicleta. Aquest canvi de percepció es deu a diversos desenvolupaments:

- La congestió i el nombre creixent d'autoritats locals que lluiten contra aquesta congestió amb mesures destinades a reduir l'ús de l'atenció privada
- Augment dels preus de la gasolina i, en general, dels preus de l’ús del cotxe
- La crisi econòmica que obliga les persones a (re) considerar el seu comportament de transport
- Creixent interès i consciència ambiental
- Consciència creixent de les conseqüències de la manca d’activitat física
Estem molt segurs que el mercat elèctric 2Wheel té prou potencial per continuar creixent durant molts més anys. Tanmateix, creiem que aquest procés es podria reforçar si hi hagués més consciència i atenció sobre el potencial de les 2Wheels elèctriques en les polítiques europees. Fins ara, les institucions europees semblen passar per alt sistemàticament les 2Wheels. No formen part del programa Green E-Motion, ni de la Directiva sobre la promoció del transport per carretera net i eficient energèticament, ni del Portal de vehicles nets ni de l’Observatori Europeu de l’Electromobilitat. Fa molt poc que se’ls ha passat per alt el paquet de combustible net.
És exactament per això que ETRA dóna molta importància a formar part d'aquesta plataforma, ja que ens permet situar 2Wheels en una perspectiva més gran, és a dir, una perspectiva de sostenibilitat, intermodalitat i creixement econòmic verd.

 

anunci

Anna van densky

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències