Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Energia: llista de projectes d'infraestructura 250 que poden qualificar per 5.85 milions d '€ de finançament de la Comissió dóna a conèixer

COMPARTIR:

publicat

on

LOGO CE_Vertical_EN_quadriUna infraestructura moderna amb interconnectors adequats i xarxes fiables és crucial per a un mercat energètic integrat on els consumidors obtinguin la millor relació qualitat-preu. Avui, la Comissió Europea ha adoptat una llista d’uns 250 projectes clau d’infraestructura energètica. Aquests "projectes d'interès comú" (PCI) es beneficiaran de procediments de llicències accelerats i de condicions reguladores millorades i podran tenir accés al suport financer del mecanisme Connecting Europe, en virtut del qual s'ha assignat un pressupost de 5.85 milions d'euros a la infraestructura energètica transeuropea per a el període 2014-20. Això els ajudarà a implementar-se més ràpidament i els farà més atractius per als inversors. Un cop finalitzats, els projectes ajudaran els estats membres a integrar els seus mercats energètics, els permetran diversificar les seves fonts d'energia i contribuiran a posar fi a l'aïllament energètic d'alguns estats membres. També permetran a la xarxa absorbir quantitats creixents d’energies renovables i, en conseqüència, ajudar a reduir les emissions de CO2

El comissari d'Energia, Günther Oettinger, va dir: "Hem d'assegurar-nos que els nostres fons limitats s'utilitzin amb prudència i que els diners de la UE arribin allà on puguin crear més beneficis per als consumidors europeus. Amb aquesta llista de projectes d'infraestructures energètiques i els seus beneficis, també esperem atraure més inversors ".

La llista inclou projectes 140 en el camp de la transmissió i emmagatzematge d’electricitat, sobre projectes 100 en el camp de la transmissió de gasos, emmagatzematge i GNL, i diversos projectes de petroli i xarxes intel·ligents. Els projectes es beneficiaran de diversos avantatges:

  • Planificació accelerada i procediments de concessió de permisos (límit obligatori de tres anys i mig);
  • una única autoritat competent nacional actuarà com a finestreta única per als procediments de concessió de permisos;
  • menys costos administratius per als promotors i autoritats del projecte a causa d'un procediment d'avaluació ambiental més eficient, tot respectant els requisits de la legislació de la Unió.
  • major transparència i millora de la participació pública;
  • major visibilitat i atractiu per als inversors gràcies a un marc regulador millorat on es destinen els costos als països que més es beneficien d'un projecte completat, i;
  • la possibilitat de rebre ajuda financera en el marc del mecanisme Connecting Europe. Això tindrà un paper clau en l’aprofitament dels finançaments públics i privats necessaris, i el finançament possible pot arribar tan aviat com 2014.

Per tal que un projecte s’inclogués a la llista, havia de tenir beneficis significatius per a almenys dos estats membres; contribuir a la integració del mercat i a la competència; millorar la seguretat del subministrament i reduir les emissions de CO2.

La Comissió supervisarà de prop l'aplicació de les mesures de concessió de permisos i la construcció dels projectes. Finalment, la llista de PCI s'actualitzarà cada dos anys amb la finalitat d’integrar els projectes necessaris i eliminar els obsolets.

Fons

L’enorme necessitat d’inversions en infraestructures energètiques va ser un dels motius per proposar el Reglament sobre les Directrius per a la infraestructura energètica transeuropea (Directrius RTE-E) a 2011. Les Directrius RTE-E proporcionen un marc estratègic per a la visió de la Unió Europea sobre infraestructures energètiques a llarg termini i introdueixen el concepte de projectes d'interès comú. Identifiquen nou corredors prioritaris d’infraestructura estratègica als dominis de l’electricitat, el gas i el petroli, i tres àrees prioritàries d’infraestructura a l’UE per a autopistes d’electricitat, xarxes intel·ligents i xarxes de transport de diòxid de carboni.

anunci

L’aprovació de la llista final per la Comissió és el resultat d’un procés exhaustiu d’identificació i avaluació. Dotze grups de treball regionals ad hoc, que cobreixen cadascun una àrea o corredor prioritari estratègic, van avaluar els projectes proposats i van establir una llista regional d’ICP abans del juliol de 2013. També van consultar públics i grups d'interès, incloses les ONG ambientals, sobre els principals embotits de la infraestructura i a l'esborrany de la llista de PCIs potencials. Representants dels estats membres, la xarxa europea d’operadors de sistemes de transmissió d’electricitat i gas (ENTSO-E i ENTSO-G), operadors nacionals de sistemes de transmissió i promotors de projectes, autoritats reguladores nacionals i l’Agència de Cooperació de Reguladors de l’Energia (ACER) tots van participar, com a membres dels grups regionals, en la preparació de la llista final.

Llista completa de projectes d'interès comú per països.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències