Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Energia: llista de projectes d'infraestructura 250 que poden qualificar per 5.85 milions d '€ de finançament de la Comissió dóna a conèixer

COMPARTIR:

publicat

on

LOGO CE_Vertical_EN_quadriUna infraestructura moderna amb interconnectors adequats i xarxes fiables és crucial per a un mercat energètic integrat on els consumidors obtinguin la millor relació qualitat-preu. Avui, la Comissió Europea ha adoptat una llista d’uns 250 projectes clau d’infraestructura energètica. Aquests "projectes d'interès comú" (PCI) es beneficiaran de procediments de llicències accelerats i de condicions reguladores millorades i podran tenir accés al suport financer del mecanisme Connecting Europe, en virtut del qual s'ha assignat un pressupost de 5.85 milions d'euros a la infraestructura energètica transeuropea per a el període 2014-20. Això els ajudarà a implementar-se més ràpidament i els farà més atractius per als inversors. Un cop finalitzats, els projectes ajudaran els estats membres a integrar els seus mercats energètics, els permetran diversificar les seves fonts d'energia i contribuiran a posar fi a l'aïllament energètic d'alguns estats membres. També permetran a la xarxa absorbir quantitats creixents d’energies renovables i, en conseqüència, ajudar a reduir les emissions de CO2

El comissari d'Energia, Günther Oettinger, va dir: "Hem d'assegurar-nos que els nostres fons limitats s'utilitzin amb prudència i que els diners de la UE arribin allà on puguin crear més beneficis per als consumidors europeus. Amb aquesta llista de projectes d'infraestructures energètiques i els seus beneficis, també esperem atraure més inversors ".

La llista inclou projectes 140 en el camp de la transmissió i emmagatzematge d’electricitat, sobre projectes 100 en el camp de la transmissió de gasos, emmagatzematge i GNL, i diversos projectes de petroli i xarxes intel·ligents. Els projectes es beneficiaran de diversos avantatges:

anunci
  • Planificació accelerada i procediments de concessió de permisos (límit obligatori de tres anys i mig);
  • una única autoritat competent nacional actuarà com a finestreta única per als procediments de concessió de permisos;
  • menys costos administratius per als promotors i autoritats del projecte a causa d'un procediment d'avaluació ambiental més eficient, tot respectant els requisits de la legislació de la Unió.
  • major transparència i millora de la participació pública;
  • major visibilitat i atractiu per als inversors gràcies a un marc regulador millorat on es destinen els costos als països que més es beneficien d'un projecte completat, i;
  • la possibilitat de rebre ajuda financera en el marc del mecanisme Connecting Europe. Això tindrà un paper clau en l’aprofitament dels finançaments públics i privats necessaris, i el finançament possible pot arribar tan aviat com 2014.

Per tal que un projecte s’inclogués a la llista, havia de tenir beneficis significatius per a almenys dos estats membres; contribuir a la integració del mercat i a la competència; millorar la seguretat del subministrament i reduir les emissions de CO2.

La Comissió supervisarà de prop l'aplicació de les mesures de concessió de permisos i la construcció dels projectes. Finalment, la llista de PCI s'actualitzarà cada dos anys amb la finalitat d’integrar els projectes necessaris i eliminar els obsolets.

Fons

anunci

L’enorme necessitat d’inversions en infraestructures energètiques va ser un dels motius per proposar el Reglament sobre les Directrius per a la infraestructura energètica transeuropea (Directrius RTE-E) a 2011. Les Directrius RTE-E proporcionen un marc estratègic per a la visió de la Unió Europea sobre infraestructures energètiques a llarg termini i introdueixen el concepte de projectes d'interès comú. Identifiquen nou corredors prioritaris d’infraestructura estratègica als dominis de l’electricitat, el gas i el petroli, i tres àrees prioritàries d’infraestructura a l’UE per a autopistes d’electricitat, xarxes intel·ligents i xarxes de transport de diòxid de carboni.

L’aprovació de la llista final per la Comissió és el resultat d’un procés exhaustiu d’identificació i avaluació. Dotze grups de treball regionals ad hoc, que cobreixen cadascun una àrea o corredor prioritari estratègic, van avaluar els projectes proposats i van establir una llista regional d’ICP abans del juliol de 2013. També van consultar públics i grups d'interès, incloses les ONG ambientals, sobre els principals embotits de la infraestructura i a l'esborrany de la llista de PCIs potencials. Representants dels estats membres, la xarxa europea d’operadors de sistemes de transmissió d’electricitat i gas (ENTSO-E i ENTSO-G), operadors nacionals de sistemes de transmissió i promotors de projectes, autoritats reguladores nacionals i l’Agència de Cooperació de Reguladors de l’Energia (ACER) tots van participar, com a membres dels grups regionals, en la preparació de la llista final.

Llista completa de projectes d'interès comú per països.

interconnectivitat d'electricitat

La Comissió aprova mesures gregues per augmentar l'accés a l'electricitat dels competidors de PPC

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat mesures legalment vinculants, d'acord amb les normes antimonopoli de la UE, mesures proposades per Grècia per permetre als competidors de Public Power Corporation (PPC), l'empresa elèctrica de propietat estatal grega, comprar més electricitat a llarg termini. Grècia va presentar aquestes mesures per eliminar la distorsió creada per l'accés exclusiu de PPC a la generació de lignit, que la Comissió i els tribunals de la Unió havien trobat per crear una desigualtat d'oportunitats als mercats elèctrics grecs. Els remeis proposats caducaran quan les plantes de lignit existents deixin de funcionar comercialment (cosa que s’espera actualment per al 2023) o, com a molt tard, el 31 de desembre de 2024.

En el seu decisió de març de 2008, la Comissió va trobar que Grècia havia infringit les regles de competència atorgant a PPC drets d'accés privilegiats al lignit. La Comissió va demanar a Grècia que proposés mesures per corregir els efectes anticompetitius d’aquesta infracció. A causa dels recursos presentats tant al Tribunal General com al Tribunal de Justícia Europeu, i a les dificultats per implementar una presentació de recursos previs, aquestes mesures correctores no s’han implementat fins ara. L'1 de setembre de 2021, Grècia va presentar una versió esmenada dels recursos.

La Comissió ha conclòs que les mesures proposades aborden plenament la infracció identificada per la Comissió en la seva decisió de 2008, a la llum del pla grec de desmantellar tota la generació de lignit existent el 2023 d’acord amb els objectius mediambientals de Grècia i la UE. La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "La decisió i les mesures proposades per Grècia permetran als competidors de PPC protegir-se millor de la volatilitat dels preus, que és un element vital perquè puguin competir en el mercat de l'electricitat al detall i oferir preus estables als consumidors. Les mesures funcionen de la mà del pla grec de desmantellar les centrals elèctriques de lignit, altament contaminants, desincentivant l'ús d'aquestes plantes, totalment en línia amb el Tracte Verd Europeu i els objectius climàtics de la UE ".

anunci

Hi ha disponible un comunicat de premsa complet online.

anunci
Seguir llegint

Biocombustibles

La Comissió aprova la pròrroga d’un any de l’exempció d’impostos per als biocombustibles a Suècia

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajuts estatals, la prolongació de la mesura d'exempció fiscal per als biocombustibles a Suècia. Suècia eximeix els biocombustibles líquids dels impostos sobre l’energia i el CO₂ des del 2002. La mesura ja s’ha allargat diverses vegades, l’última vegada octubre 2020 (SA.55695). Per decisió d'avui, la Comissió aprova una pròrroga addicional d'un any de l'exempció fiscal (de l'1 de gener al 31 de desembre de 2022). L'objectiu de la mesura d'exempció fiscal és augmentar l'ús de biocombustibles i reduir l'ús de combustibles fòssils en el transport. La Comissió va avaluar la mesura segons les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular la Directrius sobre ajuts estatals per a la protecció del medi ambient i l’energia.

La Comissió va considerar que les exempcions fiscals són necessàries i adequades per estimular la producció i el consum de biocombustibles nacionals i importats, sense distorsionar indebitament la competència al mercat únic. A més, l’esquema contribuirà als esforços de Suècia i de la UE en el seu conjunt per complir l’acord de París i avançar cap als objectius de renovables i CO₂ del 2030. El suport als biocombustibles basats en els aliments hauria de romandre limitat, d'acord amb els llindars imposats pel Directiva revisada d'energia renovable. A més, l’exempció només es pot concedir quan els operadors demostrin que compleixen els criteris de sostenibilitat, que Suècia transposarà tal com exigeix ​​la Directiva revisada sobre energia renovable. Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que la mesura s’ajusta a les normes d’ajuts estatals de la UE. Hi haurà més informació a la Comissió competència lloc web, en el Registre d'ajudes estatals sota el número de cas SA.63198.

anunci

Seguir llegint

Energia

L'administració de Biden té com a objectiu reduir els costos dels projectes eòlics i solars en terrenys públics

publicat

on

By

Les plaques solars es veuen al projecte Desert Stateline a prop de Nipton, Califòrnia, EUA el 16 d’agost de 2021. REUTERS / Bridget Bennett
Les plaques solars es veuen al projecte Desert Stateline a prop de Nipton, Califòrnia, EUA el 16 d’agost de 2021. Imatge presa el 16 d’agost de 2021. REUTERS / Bridget Bennett

L’administració de Biden té previst fer que les terres federals siguin més barates d’accedir als desenvolupadors d’energia solar i eòlica després que la indústria de l’energia neta argumentés aquest any en una acció de pressió que les taxes i taxes d’arrendament són massa altes per atraure inversions i podrien torpedinar l’agenda del canvi climàtic del president, escriure Nichola Groom Valerie Volcovici.

La decisió de Washington de revisar la política terrestre federal per a projectes d'energia renovable forma part d'un esforç més ampli del govern del president Joe Biden per combatre l'escalfament global impulsant el desenvolupament d'energia neta i desincentivant la perforació i la mineria de carbó.

"Reconeixem que el món ha canviat des de l'última vegada que hem analitzat això i cal fer actualitzacions", va dir a Reuters Janea Scott, consellera principal de la secretària adjunta de terra i minerals del Departament d'Interior dels Estats Units.

anunci

Va dir que l'administració estudia diverses reformes per facilitar el desenvolupament de les terres federals a les empreses eòliques i solars, però no va donar cap detall.

L’afany per facilitar l’accés a vastes terres federals també subratlla la voracitat de la nova superfície de la indústria de les energies renovables: Biden té l’objectiu de descarbonitzar el sector de l’energia el 2035, un objectiu que requeriria una àrea més gran que els Països Baixos només per a la indústria solar, segons la firma d’investigació Rystad Energy.

En qüestió hi ha un pla de tarifes i tarifes de lloguer per a arrendaments solars i eòlics federals dissenyat per mantenir les tarifes en línia amb els valors de les terres agrícoles properes.

anunci

Segons aquesta política, implementada per l'administració del president Barack Obama el 2016, alguns projectes solars majors paguen 971 dòlars per acre a l'any en lloguer, juntament amb més de 2,000 dòlars anuals per megawatt de capacitat d'energia.

Per a un projecte a escala de serveis públics que cobreixi 3,000 hectàrees i que produeixi 250 megawatts d'energia, és a dir, una xifra aproximada de 3.5 milions de dòlars cada any.

Els lloguers de projectes eòlics solen ser més baixos, però la quota de capacitat és més elevada, amb 3,800 dòlars, segons un calendari federal de tarifes.

La indústria de les energies renovables argumenta que els càrrecs imposats pel Departament de l'Interior no estan sincronitzats amb els lloguers de terres privats, que poden ser inferiors a 100 dòlars per hectàrea, i no inclouen tarifes per l'energia produïda.

També són superiors a les rendes federals per a arrendaments de perforació de petroli i gas, que costen 1.50 dòlars o 2 dòlars anuals per hectàrea abans de ser substituïts per una regalia de producció del 12.5% un cop el petroli comença a fluir.

"Fins que no es resolguin aquests costos excessivament pesats, el nostre país probablement es perdrà a l'alçada del seu potencial per desplegar projectes d'energia neta de producció pròpia a les nostres terres públiques - i els llocs de treball i el desenvolupament econòmic que comporta", va dir Gene Grace, consell general per al grup de comerç d'energia neta American Clean Power Association.

La indústria de les energies renovables ha confiat històricament en superfícies privades per situar grans projectes. Però les grans extensions de terreny privat ininterromput són cada cop més escasses, convertint les terres federals en les millors opcions per a la futura expansió.

Fins ara, el Departament d’Interior ha permès menys de 10 GW d’energia solar i eòlica en els seus més de 245 milions d’acres de terres federals, un terç del que es preveia que les dues indústries s’instal·laran a tot el país aquest any, segons l’Administració d’informació energètica (Energy Information Administration). .

La indústria solar va començar a pressionar sobre el tema a l’abril, quan la Large Scale Solar Association, una coalició d’alguns dels principals desenvolupadors solars del país, inclosos NextEra Energy, Southern Company i EDF Renewables, va presentar una petició a l’Oficina de Gestió del Territori d’Interior per demanar rendes més baixes en projectes a escala de serveis públics als deserts ampollers de la nació.

Un portaveu del grup va dir que la indústria es va centrar inicialment a Califòrnia perquè acull algunes de les superfícies solars més prometedores i perquè la terra al voltant de les principals zones urbanes com Los Angeles havia inflat avaluacions per a comtats sencers, fins i tot sobre superfícies desèrtiques no adequades per a l'agricultura.

Funcionaris de NextEra (NEE.N), Del sud (SO.N), i EDF no va fer cap comentari quan va ser contactat per Reuters.

Al juny, l'Oficina va reduir els lloguers a tres comtats de Califòrnia. Però els representants d'energia solar van considerar que la mesura era insuficient, argumentant que els descomptes eren massa petits i que la taxa de capacitat de megawatts es mantenia al seu lloc.

Els advocats de les empreses solars i BLM han debatut el tema en les trucades telefòniques des de llavors, i hi ha previstes noves converses per al setembre, segons Peter Weiner, l'advocat que representa el grup solar.

"Sabem que les noves persones de BLM han tingut molt a la cuina", va dir Weiner. "Agraïm la seva consideració".

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències