Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Recerca i innovació: els grups consultius d'experts nomenats Horitzó 2020

COMPARTIR:

publicat

on

Butlletí Horizon2020La Comissió Europea ha nomenat els 15 grups d'experts independents per assessorar sobre les prioritats d'Horitzó 2020, el proper programa de recerca i innovació de la UE. Els grups assessors són els més diversos fins ara i es basen en fonts públiques, privades i de la societat civil. Gairebé el 40% dels seus membres no han assessorat sobre programes de recerca anteriors de la UE, la qual cosa garanteix un "enfocament nou" en el nou programa. Els grups assessors també han superat per primera vegada la infrarepresentació de les dones, amb una participació femenina mitjana del 52% entre els grups. La diversa composició dels grups ajudarà a decidir com la investigació i la innovació finançades per la UE poden ajudar a abordar les principals preocupacions per a Europa, com ara oferir una millor atenció sanitària i una energia neta i eficient..

La comissària de Recerca, Innovació i Ciència, Máire Geoghegan-Quinn, va dir: "Horizon 2020 és un programa de recerca i innovació totalment nou, orientat a fer front als reptes del segle XXI. Per això necessitàvem el millor i el més brillant per als nostres experts, i jo Estic agraït que la comunitat europea de recerca i innovació hagi respost. Estic especialment encantat de veure un gran nombre de dones i de nous experts que volen participar".

Després d'una convocatòria oberta que convidava experts de tots els àmbits a participar, més de 15,000 van respondre en el primer termini del març d'enguany. D'entre aquests, es van triar uns 400 experts per als 15 grups, amb 20-30 en cadascun. Els grups tenen un bon equilibri, que inclou actors de la indústria i de la recerca pública, així com representants de la societat civil. Els grups són una de les fonts clau d'assessorament sobre la implementació d'Horitzó 2020, en particular les prioritats per al desenvolupament dels programes de treball a partir dels quals es publiquen les convocatòries de propostes de recerca i innovació.

Tot i que s'han nomenat tots els grups, els grups s'estan ultimant de manera contínua a mesura que els experts individuals accepten el nomenament. La majoria dels grups ja es poden trobar al registre en línia de grups d'experts de la Comissió Europea, juntament amb alguna informació addicional i el text de la trucada original.

La convocatòria de manifestacions d'interès romandrà oberta durant tota la vida del programa Horitzó 2020 per tal d'acomodar la renovació dels grups al final de cada mandat. El mandat dels experts seleccionats és per un període de 2 anys amb possibilitat de renovació per un màxim de 2 anys més.

Els 15 grups assessors d'Horitzó cobreixen les àrees següents:

 • Tecnologies Futures i Emergents (FET)
 • Accions Marie Skłodowska-Curie sobre competències, formació i desenvolupament professional
 • Infraestructures de recerca europees, incloses les infraestructures electròniques
 • tecnologies de la informació i la comunicació
 • Nanotecnologies, materials avançats i fabricació i processament avançats
 • Espai
 • Accés al finançament de risc (finançament amb deute i capital)
 • Innovació a les petites i mitjanes empreses (pimes)
 • Salut, canvi demogràfic i benestar
 • Seguretat alimentària, agricultura i silvicultura sostenibles, recerca marina i marítima i d'aigües continentals i bioeconomia i biotecnologia
 • Energia segura, neta i eficient i Euratom
 • Transport intel·ligent, verd i integrat
 • Acció pel clima, medi ambient, eficiència dels recursos i matèries primeres
 • Europa en un món canviant: societats inclusives, innovadores i reflexives
 • Societats segures: protegint la llibertat i la seguretat d'Europa i dels seus ciutadans

Fons

anunci

El 2014, la Unió Europea llançarà un nou programa de finançament de la investigació i la innovació de set anys anomenat Horizon 2020. Horizon 2020 es centrarà encara més en convertir idees excel·lents en productes, processos i serveis comercialitzables. Els programes de treball d'Horitzó 2020 oferiran una perspectiva de dos anys amb temes menys prescriptius, per permetre als investigadors més temps per preparar propostes i més marge per fer propostes innovadores.

A més dels grups assessors, la Comissió llançarà aviat una nova convocatòria per establir una base de dades d'experts per assessorar i ajudar en activitats com l'avaluació de propostes i la preparació de futurs programes.

Per obtenir la informació més recent sobre recerca i innovació europea, clica aquíi aquí.

Horitzó 2020.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències