Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

La UE imposa mesures definitives en els panells solars xinesos i confirma compromís amb els exportadors xinesos de panells solars

COMPARTIR:

publicat

on

UGX8PZEqAvui (2 de desembre) el Consell ha donat suport a les propostes de la Comissió per imposar mesures antidumping i antisubvencions definitives a les importacions de plaques solars procedents de la Xina. Els deures s’aplicaran durant dos anys a partir del 6 de desembre de 2013. Paral·lelament, la Comissió va confirmar la seva decisió d’acceptació del compromís amb els exportadors xinesos de panells solars aplicat des de principis d’agost.

La imposició de mesures definitives s’ha de veure en el context de la solució amistosa assolida amb la Xina que va donar lloc al compromís. Aquest compromís, aplicat com a part del procediment antidumping, està ara confirmat i s’ha estès al procediment antisubvencions. Per tant, els tipus finals dels drets antidumping i antisubvencions només s’aplicaran a les exportacions procedents de la Xina que no compleixin les condicions establertes al compromís. Els exportadors xinesos que participen en el compromís estan exempts de pagar els drets antidumping i antisubvencions.

Fons

Les decisions es van produir després d'una investigació de quinze mesos pel cas antidumping i de 13 mesos pel cas antisubvencions, iniciada el setembre del 2012 i el novembre del 2012, respectivament. Durant aquestes investigacions, la Comissió va trobar que les empreses xineses venien plaques solars a Europa a preus molt inferiors als seus preus normals de mercat i rebien subvencions il·legals, causant un dany important als productors de panells solars de la UE.

Sobre les investigacions

Després de les queixes presentades per la indústria, la Comissió Europea va dur a terme dues investigacions paral·leles sobre les importacions de plaques solars procedents de la Xina, una investigació antidumping i una investigació antisubvencions.

El 5 de juny de 2013, la Comissió va imposar mesures provisionals en el cas antidumping. El 2 d'agost de 2013, la Comissió va acceptar un compromís ofert per la majoria dels exportadors xinesos de panells solars.

anunci

La Comissió va arribar a les seves conclusions definitives sobre les investigacions antidumping i antisubvencions dels panells solars i, després de consultar els estats membres, va fer una proposta al Consell per imposar mesures antidumping i antisubvencions definitives per un període de dos anys.

Paral·lelament, s'ha confirmat i actualitzat la decisió d'acceptació del compromís, entre altres coses, per incloure el cas antisubvencions a l'empresa i estendre'l a algunes empreses addicionals. La Comissió va prendre la decisió final sobre l'empresa amb l'objectiu que entrés en vigor el mateix dia de les mesures antidumping i antisubvencions, el 6 de desembre.

Sobre la decisió

S'espera que els drets, combinats amb el compromís, detinguin l'espiral descendent dels preus de les plaques solars. El desenvolupament sostenible ecològic només és possible amb indústries sostenibles. En aquest sentit, els preus estabilitzats són importants no només per a la producció actual, sinó també per a les decisions d'inversió futures.

La decisió d'avui també hauria de contribuir a la creació d'equilibris per a la indústria europea de les energies renovables. La indústria és essencial per als objectius de la UE en matèria d’energies renovables. El comerç deslleial de plaques solars no ajuda el medi ambient i no és compatible amb una indústria solar global sana.

Més informació

Quant al compromís de preus (2 d'agost de 2013):

MEMO / 13 / 729, 27 juliol 2013

MEMO / 13 / 730: Conferència de premsa del comissari De Gucht sobre l’empresa, el 29 de juliol de 2013

La Comissió Europea accepta el compromís, el 2 de desembre de 2013

Sobre la investigació antidumping:

Nota de premsa IP / 13/501: La UE imposa aranzels antidumping provisionals a les plaques solars xineses, el 4 de juny de 2013

MEMO / 12 / 647: La UE inicia una investigació antidumping sobre les importacions de panells solars procedents de la Xina, el 6 de setembre de 2012

Més documents sobre la investigació antidumping de la UE sobre les importacions de plaques solars procedents de la Xina

Sobre la investigació antisubvencions: Nota de premsa IP / 13/769

Més informació sobre les relacions comercials UE-Xina

Preguntes i respostes sobre procediments antidumping

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències