Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Un nou projecte finançat pel BEI en el sector energètic per 205 milions de €

COMPARTIR:

publicat

on

alshababgasturbinegeneratingplant_Planta generadora de turbines de gas Al-Shabab (4)El 10 de febrer, el Banc Europeu d'Inversions (BEI) va signar un contracte de préstec per un import de 205 milions d'euros per finançar el projecte de la central elèctrica d'El Shabab. El projecte consisteix en la conversió d'una central elèctrica de cicle obert a tecnologia de gas de cicle combinat. Millorarà significativament l'eficiència de generació de la central, la qual cosa suposarà un augment de la capacitat fins als 1500 MWe que suposa un augment del 50% de la producció elèctrica, per tal de cobrir la creixent demanda elèctrica a un cost competitiu i amb un baix impacte ambiental.

L’acord era signat pel governador adjunt del Banc Central d'Egipte, Nidal E. Assar, el president de la Egyptian Electricity Holding Company (EEHC), Gaber Dessouky Moustafa, el president de la East Delta Electricity Production Company (EDEPC) Hamdy Ibrahim Azab i el vicepresident del BEI Philippe de Fontaine Vive. La signatura va anar seguida d'una cerimònia amb el ministre de Planificació i Cooperació Internacional, Ashraf El-Araby. El projecte estarà cofinançat pel Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament (BERD) i el Fons Saudita per al Desenvolupament.

Un cop desenvolupat completament, aquest complex contribuirà a l'expansió de la infraestructura energètica bàsica necessària per al desenvolupament econòmic d'Egipte. El projecte s'ajusta plenament als objectius de la política del Partenariat Euromediterrani d'acord amb la Declaració conjunta dels Estats membres i els països socis mediterranis a Barcelona i contribueix a les polítiques europees en els àmbits de l'eficiència energètica i el canvi climàtic.

En la cerimònia de signatura, Philippe de Fontaine Vive va dir: "El nostre objectiu és donar suport a la transició social i econòmica del nou Egipte finançant projectes que fomenten el creixement i l'ocupació. És per això que hem decidit desenvolupar i modernitzar les infraestructures en el sector de l'energia. Mitjançant aquest projecte, pretenem promoure la productivitat i la competitivitat de l'economia egípcia i crear llocs de treball. Pretenem contribuir a la millora de la vida quotidiana del poble egipci i a la construcció d'un futur per a la generació més jove".

Suport del BEI a sectors econòmics i socials clau, 637 milions d'euros signats en els dos últims anys.

Com a principal finançador del desenvolupament a la Mediterrània, el Banc Europeu d'Inversions (BEI) mobilitza els seus recursos i experiència per orientar projectes del sector públic i privat que puguin ajudar en el procés de recuperació econòmica i social de la Regió. Durant els dos últims anys, el Consell d'Administració del BEI ha aprovat préstecs de més de 1 milions d'euros per a projectes a Egipte i ha signat fins ara 637 milions d'euros en sectors econòmics i socials clau.

L'objectiu del BEI en els últims anys ha estat desplegar els seus recursos per donar una resposta pràctica adequada a les expectatives expressades pel poble egipci. Fomenta l'emprenedoria donant suport a les petites empreses i fomentant la creació d'ocupació.

anunci

El desembre passat, el BEI va signar tres préstecs per un total de 187 milions d'euros: un préstec de 57 milions d'euros en suport al Programa de millora del servei d'aigua i aigües residuals II (IWSP II) a l'Alt Egipte, una línia de crèdit de 80 milions d'euros al Banc Nacional d'Egipte ( NBE) per millorar l'accés de les pimes al crèdit i un préstec de 50 milions d'euros per garantir la seguretat i l'eficiència a l'espai aeri egipci, d'acord amb els estàndards de l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI) i de la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències