Connecteu-vos amb nosaltres

Àfrica

Nous ajuts de la UE per l'energia renovable i la governabilitat a Cap Verd

COMPARTIR:

publicat

on

pàgina1_pictureDurant la seva primera visita al país, el comissari de desenvolupament, Andris Piebalgs, va anunciar un nou suport de 55 milions de dòlars a Cap Verd durant el període 2014-20. El finançament se centrarà específicament en els àmbits de la lluita contra la pobresa, el creixement sostenible i inclusiu i el bon govern.

El comissari participarà en un seminari sobre energies renovables, durant el qual anunciarà el primer desplegament de la Unitat d'Assistència Tècnica per a l'Energia Sostenible per a Tothom a Cap Verd; un nou instrument sobre la cooperació energètica que abastarà tota l’Àfrica. La nova instal·lació donarà suport a les autoritats de Cap Verd per identificar propostes de projectes noves i innovadores en el sector energètic. La Unió Europea proporcionarà els coneixements tècnics necessaris per compartir l’ambiciós objectiu energètic de Cap Verd de proporcionar a 50% energia renovable a la barreja d’electricitat per part de la Unió Europea.

El comissari Piebalgs va dir: "Les energies renovables són una cosa que estic compromesa fermament. L’energia a Cap Verd és crucial per a l’educació i la sanitat, per al creixement, el turisme i fins i tot per al subministrament d’aigua. En definitiva, les energies renovables són la principal via del país cap al creixement i el desenvolupament.

“Els preus de l'electricitat a Cap Verd són alts i el país no té recursos de combustibles fòssils. Per això, la nostra nova instal·lació tècnica és tan important: proporcionant experiències i solucions innovadores, ajudarà a utilitzar abundants recursos renovables com el vent i el sol per donar a les persones de totes les illes de Cap Verd un accés fiable i rendible a l'electricitat i als serveis energètics moderns. a través d’energies renovables. ”

El comissari visitarà el projecte del parc eòlic Cabeolica, que va ser el primer projecte eòlic a gran escala a Àfrica i que ja ha aconseguit resultats impressionants; augmentar la quota d'energia renovable del país a 25 per cent d'una sola vegada. El projecte és el primer partenariat públic / privat amb energia renovable a l'Àfrica subsahariana i mostra com les associacions amb els bancs de desenvolupament que treballen conjuntament amb el sector privat presenten un model de negoci que podria ser replicat amb èxit a molts altres països.

La comissària Piebalgs es reunirà amb el president Jorge Carlos Fonseca i el primer ministre José Maria Neves durant la seva visita, així com altres ministres d'alt nivell i representants de grups de la societat civil.

El suport continuat de la UE al país

anunci

La UE va proporcionar 51m € a Cap Verd entre 2008 -2013 a través del Fons Europeu de Desenvolupament (FED). Com a resultat de la revisió a mitjà termini, també es van disposar fons addicionals (10.2 milions d’euros).

Com a continuació del suport pressupostari general de la UE a Cap Verd i el programa de suport pressupostari actual (el bon contracte de govern i desenvolupament o GGDC), també es posaran en marxa nous contractes entre la UE i Cap Verd. Continuarà donant suport a l’estratègia de desenvolupament de Cap Verd i al Partenariat Especial UE-Cap Verd. Això demostra la importància que la UE atribueix a les seves relacions amb Cap Verd.

Un nou suport a la col·laboració especial de la UE a Cap Verd (que millora la cooperació de la UE amb el país en àrees d’interès mutu, com ara la seguretat i l’estabilitat, així com l’harmonització de la tecnologia i les normes, per alinear-les amb la UE) també és previst.

Fons

Cap Verd està en camí d’aconseguir gairebé tots els seus objectius de desenvolupament del mil·lenni (ODM) per part de 2015. El principal repte del país és eradicar la pobresa (actualment 26.6% de la població viu a la pobresa i promou el creixement econòmic, a més de reduir el dèficit públic i el deute.

L'Associació Especial de Cap Verd de la UE acordada pels dos socis té com a objectiu impulsar la cooperació en àmbits com el bon govern, la seguretat i l'estabilitat, així com la integració regional i la lluita contra la pobresa. La UE és el principal soci comercial de Cap Verd.

La Comissió Europea ha estat donant suport a l'objectiu de l'Energia Sostenible per a Tothom (i de la iniciativa SE4ALL de les Nacions Unides) des del primer dia i en 2012 compromesa amb 500 per ajudar els països en desenvolupament a proporcionar a 2030 milions de persones accés a serveis d'energia sostenible.

Més informació

El treball de la UE sobre energia i energia sostenible per a tothomIP / 13 / 1002: La UE confirma el seu suport al desenvolupament i la integració de l'Àfrica Occidental (comunicat de premsa anterior sobre finançament a l'Àfrica Occidental)
IP / 14 / 124: El comissari Piebalgs visita tres països de l'Àfrica Occidental per discutir la futura cooperació al desenvolupament
Pàgina web de EuropeAid Desenvolupament i la Cooperació DG
Lloc web d'Andris Piebalgs

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències