Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

EUA-UE Consell d'Energia: comunicat de premsa conjunt

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

051212_ashton_clinton_eu_energy_council1. El cinquè Consell energètic UE-Estats Units es va reunir a Brussel·les, presidit per l'alta representant de la UE / vicepresidenta Catherine Ashton, comissària europea de l'energia Günther Oettinger, la secretària d'Estat nord-americana John Kerry i el secretari adjunt d'Energia, Daniel Poneman. El ministre Ioannis Maniatis, del Ministeri grec de medi ambient, energia i canvi climàtic, va representar la presidència rotatòria de la UE.

El Consell d'Energia, un fòrum sobre prioritats energètiques UE-Estats Units, promou mercats mundials transparents i segurs de l'energia; fomenta la cooperació en polítiques i regulacions sobre l'ús eficient i sostenible de l'energia; i persegueix la investigació i el desenvolupament conjunt de tecnologies d’energia neta. Aquestes accions fomenten el creixement econòmic i els llocs de treball, milloren la seguretat energètica i la cooperació internacional, i destaquen la importància i la urgència de fer front als reptes globals de l'energia i el clima.

2. Els avenços a Ucraïna han posat en relleu les preocupacions de seguretat energètica i han demostrat la necessitat de reforçar la seguretat energètica a Europa. La UE i els Estats Units van reafirmar la seva condemna a l’annexió il·legal de Crimea a Rússia. La UE i els Estats Units van reconèixer que les nostres preocupacions en matèria de seguretat energètica i les dels nostres amics i companys plantegen reptes comuns i s'estan plantejant nous esforços de col·laboració per fer front a aquests reptes. El Consell ha subratllat que les relacions energètiques amb Rússia han de basar-se en la reciprocitat, la transparència, la justícia, la no discriminació, l'obertura a la competència i la cooperació continuada per garantir condicions de joc idònies per al subministrament d'energia segur i segur.

anunci

3. El Consell va afirmar el seu ferm suport als esforços d'Ucraïna per diversificar el subministrament de gas natural, inclosa la millora ràpida de les capacitats de flux invers, l'augment de la capacitat d'emmagatzematge de gasos i mesures decisives recentment anunciades amb el FMI per construir una economia energètica competitiva. El Consell també va acollir amb satisfacció el ferm compromís del govern ucraïnès de transformar el seu sistema de preus subvencionats de l’energia dels consumidors en mesures específiques que mitiguin l’impacte dels augments de preus sobre els pobres i els vulnerables. La UE i els Estats Units treballaran amb Ucraïna i socis internacionals per ampliar la millor pràctica internacional, ja que Ucraïna fa aquests passos. La UE i els Estats Units també donen la benvinguda a la determinació del govern ucraïnès de perseguir l'eficiència energètica, la transparència dels mercats i la reestructuració i la reforma de Naftogaz a llarg termini. El Consell ha subratllat que totes les accions a curt termini per millorar la seguretat energètica d'Ucraïna haurien de seguir-se en el context d'una visió estratègica de la plena integració en el mercat energètic europeu. En aquest context, el Consell va reafirmar el seu compromís de treballar amb Ucraïna sobre les reformes legislatives i normatives necessàries per realitzar aquesta visió i recolzar-la en el seu camí.

4. El Consell va felicitar els esforços de la UE i dels seus estats membres en el Consell Europeu de 20-21 March 2014 per abordar la qüestió de la dependència energètica externa mitjançant una major diversificació de subministraments i rutes, augment de l'eficiència energètica, xarxes intel·ligents, millora de l'oportunitat per a la integració d’energies renovables a la xarxa i l’augment de la producció de recursos energètics domèstics. El Consell va acollir amb satisfacció la perspectiva de les exportacions de GNL dels Estats Units en el futur, ja que es proporcionarà subministraments globals addicionals a Europa i altres socis estratègics. El Consell també va acollir amb satisfacció les negociacions cap a una associació transatlàntica global i ambiciosa d’inversions i inversions (TTIP), la conclusió primerenca de la qual es posaria de relleu la importància estratègica de la relació transatlàntica.

5. El Consell va afirmar el seu compromís de recolzar els esforços de la UE per completar ràpidament un mercat europeu d’energia integrat i comú, per tal d’aconseguir un major potencial de seguretat energètica i uns preus energètics més competitius a tots els estats membres i estats veïns de la Comunitat de l’energia. La recent adopció de projectes d’interès comú de la UE, juntament amb els esforços continus per desenvolupar codis de xarxa harmonitzats, reduiran encara més les vulnerabilitats dels estats membres per subministrar trastorns i diversificar les rutes d’electricitat i gas. El Consell va assenyalar la importància de desenvolupar les interconnexions per tal d’acabar l’aïllament dels Estats membres de les xarxes europees de gas i electricitat per part de 2015. El Consell va afirmar també la importància de desenvolupar totes les fonts energètiques per satisfer la demanda europea, així com la necessitat d'incrementar els esforços d'eficiència energètica com a element central de l'estratègia energètica europea.

anunci

6. El Consell va reafirmar la importància del Corredor del Gas del Sud per portar el gas a Europa, i es va instar a la construcció oportuna d’un gasoducte escalable i dedicat a mantenir les opcions obertes per a subministraments addicionals i va acordar explorar inversions per reforçar el subministrament de gas a Europa central i del sud-est. El Consell també va reconèixer els plans de la República de Moldàvia per interconnectar els seus sistemes de gas i energia amb les xarxes de la UE.

7. El Consell va assenyalar els objectius compartits de la UE i dels Estats Units en l’evolució de les polítiques energètiques d’una manera que suposi una transició cap a una economia de baix carboni. El Consell va donar la benvinguda al pla d’acció per al clima del president Obama i al treball en curs sobre el paquet climàtic i energètic 2030 de la UE per abordar fonts clau d’emissions de gasos amb efecte d'hivernacle als Estats Units ia la Unió Europea, respectivament. Pel que fa a l’acció climàtica post-2020, el Consell va reafirmar la nostra voluntat mútua d’aconseguir l’adopció a París d’un protocol 2015 d’un altre instrument legal o d’un resultat acordat amb força legal segons la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic aplicable a tots Partits, per enfortir el règim multilateral, basat en regles. En aquest context, el Consell es va comprometre a cooperar encara més per abordar la necessitat de diversificar els combustibles en les economies emergents i la importància de la transició cap a sistemes competitius, segurs i sostenibles d’energia baixa en carboni, especialment a través del desenvolupament i el desplegament d’energies renovables, eficiència energètica i desplegament d’emmagatzematge i utilització de captures de carboni. La innovació i la inversió continuades en aquestes àrees aportaran beneficis en termes d'estalvi de costos energètics i de llocs de treball i contribuiran a la lluita contra el canvi climàtic. El Consell va acollir amb satisfacció l’èmfasi que molts països i organismes internacionals, inclosos el Banc Mundial, l’OCDE i el G-20, posen de manifest a l’eliminació gradual de subvencions ineficients de combustibles fòssils. El Consell va subratllar la importància d’abordar els problemes d’accés a l’energia i la pobresa energètica als països en desenvolupament de manera coherent amb una transició global a una economia amb baixes emissions de carboni.

8. El Consell va subratllar la importància de la cooperació continuada en els grups de treball del Consell de l’energia sobre tecnologia i polítiques, en particular el treball sobre xarxes intel·ligents, incloent l’emmagatzematge d’energia, materials inclosos materials crítics, fusió nuclear i hidrogen i piles de combustible en el marc del Grup de treball sobre tecnologia i sobre eficiència energètica, seguretat nuclear i mar endins i hidrocarburs no convencionals al grup de treball sobre polítiques, així com a iniciatives internacionals de recerca en energia nuclear.

9. Atesa la naturalesa intrínseca global de la seguretat energètica, la UE i els Estats Units van felicitar l’anunci que els ministres d’energia de G-7 es reuniran aviat per discutir maneres de reforçar la seguretat energètica col·lectiva i traçar un camí cap a la col·laboració. El Consell va animar els ministres d’energia del G-7 a debatre aquests i altres problemes crítics en matèria de seguretat energètica en la seva pròxima reunió i treballar amb la UE i altres socis estratègics per establir un camí sostenible i viable per a la seguretat energètica col·lectiva.

Per més informació, clica aquí aquí.

interconnectivitat d'electricitat

La Comissió aprova mesures gregues per augmentar l'accés a l'electricitat dels competidors de PPC

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat mesures legalment vinculants, d'acord amb les normes antimonopoli de la UE, mesures proposades per Grècia per permetre als competidors de Public Power Corporation (PPC), l'empresa elèctrica de propietat estatal grega, comprar més electricitat a llarg termini. Grècia va presentar aquestes mesures per eliminar la distorsió creada per l'accés exclusiu de PPC a la generació de lignit, que la Comissió i els tribunals de la Unió havien trobat per crear una desigualtat d'oportunitats als mercats elèctrics grecs. Els remeis proposats caducaran quan les plantes de lignit existents deixin de funcionar comercialment (cosa que s’espera actualment per al 2023) o, com a molt tard, el 31 de desembre de 2024.

En el seu decisió de març de 2008, la Comissió va trobar que Grècia havia infringit les regles de competència atorgant a PPC drets d'accés privilegiats al lignit. La Comissió va demanar a Grècia que proposés mesures per corregir els efectes anticompetitius d’aquesta infracció. A causa dels recursos presentats tant al Tribunal General com al Tribunal de Justícia Europeu, i a les dificultats per implementar una presentació de recursos previs, aquestes mesures correctores no s’han implementat fins ara. L'1 de setembre de 2021, Grècia va presentar una versió esmenada dels recursos.

La Comissió ha conclòs que les mesures proposades aborden plenament la infracció identificada per la Comissió en la seva decisió de 2008, a la llum del pla grec de desmantellar tota la generació de lignit existent el 2023 d’acord amb els objectius mediambientals de Grècia i la UE. La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "La decisió i les mesures proposades per Grècia permetran als competidors de PPC protegir-se millor de la volatilitat dels preus, que és un element vital perquè puguin competir en el mercat de l'electricitat al detall i oferir preus estables als consumidors. Les mesures funcionen de la mà del pla grec de desmantellar les centrals elèctriques de lignit, altament contaminants, desincentivant l'ús d'aquestes plantes, totalment en línia amb el Tracte Verd Europeu i els objectius climàtics de la UE ".

anunci

Hi ha disponible un comunicat de premsa complet online.

anunci
Seguir llegint

Biocombustibles

La Comissió aprova la pròrroga d’un any de l’exempció d’impostos per als biocombustibles a Suècia

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajuts estatals, la prolongació de la mesura d'exempció fiscal per als biocombustibles a Suècia. Suècia eximeix els biocombustibles líquids dels impostos sobre l’energia i el CO₂ des del 2002. La mesura ja s’ha allargat diverses vegades, l’última vegada octubre 2020 (SA.55695). Per decisió d'avui, la Comissió aprova una pròrroga addicional d'un any de l'exempció fiscal (de l'1 de gener al 31 de desembre de 2022). L'objectiu de la mesura d'exempció fiscal és augmentar l'ús de biocombustibles i reduir l'ús de combustibles fòssils en el transport. La Comissió va avaluar la mesura segons les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular la Directrius sobre ajuts estatals per a la protecció del medi ambient i l’energia.

La Comissió va considerar que les exempcions fiscals són necessàries i adequades per estimular la producció i el consum de biocombustibles nacionals i importats, sense distorsionar indebitament la competència al mercat únic. A més, l’esquema contribuirà als esforços de Suècia i de la UE en el seu conjunt per complir l’acord de París i avançar cap als objectius de renovables i CO₂ del 2030. El suport als biocombustibles basats en els aliments hauria de romandre limitat, d'acord amb els llindars imposats pel Directiva revisada d'energia renovable. A més, l’exempció només es pot concedir quan els operadors demostrin que compleixen els criteris de sostenibilitat, que Suècia transposarà tal com exigeix ​​la Directiva revisada sobre energia renovable. Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que la mesura s’ajusta a les normes d’ajuts estatals de la UE. Hi haurà més informació a la Comissió competència lloc web, en el Registre d'ajudes estatals sota el número de cas SA.63198.

anunci

Seguir llegint

Energia

L'administració de Biden té com a objectiu reduir els costos dels projectes eòlics i solars en terrenys públics

publicat

on

By

Les plaques solars es veuen al projecte Desert Stateline a prop de Nipton, Califòrnia, EUA el 16 d’agost de 2021. REUTERS / Bridget Bennett
Les plaques solars es veuen al projecte Desert Stateline a prop de Nipton, Califòrnia, EUA el 16 d’agost de 2021. Imatge presa el 16 d’agost de 2021. REUTERS / Bridget Bennett

L’administració de Biden té previst fer que les terres federals siguin més barates d’accedir als desenvolupadors d’energia solar i eòlica després que la indústria de l’energia neta argumentés aquest any en una acció de pressió que les taxes i taxes d’arrendament són massa altes per atraure inversions i podrien torpedinar l’agenda del canvi climàtic del president, escriure Nichola Groom Valerie Volcovici.

La decisió de Washington de revisar la política terrestre federal per a projectes d'energia renovable forma part d'un esforç més ampli del govern del president Joe Biden per combatre l'escalfament global impulsant el desenvolupament d'energia neta i desincentivant la perforació i la mineria de carbó.

"Reconeixem que el món ha canviat des de l'última vegada que hem analitzat això i cal fer actualitzacions", va dir a Reuters Janea Scott, consellera principal de la secretària adjunta de terra i minerals del Departament d'Interior dels Estats Units.

anunci

Va dir que l'administració estudia diverses reformes per facilitar el desenvolupament de les terres federals a les empreses eòliques i solars, però no va donar cap detall.

L’afany per facilitar l’accés a vastes terres federals també subratlla la voracitat de la nova superfície de la indústria de les energies renovables: Biden té l’objectiu de descarbonitzar el sector de l’energia el 2035, un objectiu que requeriria una àrea més gran que els Països Baixos només per a la indústria solar, segons la firma d’investigació Rystad Energy.

En qüestió hi ha un pla de tarifes i tarifes de lloguer per a arrendaments solars i eòlics federals dissenyat per mantenir les tarifes en línia amb els valors de les terres agrícoles properes.

anunci

Segons aquesta política, implementada per l'administració del president Barack Obama el 2016, alguns projectes solars majors paguen 971 dòlars per acre a l'any en lloguer, juntament amb més de 2,000 dòlars anuals per megawatt de capacitat d'energia.

Per a un projecte a escala de serveis públics que cobreixi 3,000 hectàrees i que produeixi 250 megawatts d'energia, és a dir, una xifra aproximada de 3.5 milions de dòlars cada any.

Els lloguers de projectes eòlics solen ser més baixos, però la quota de capacitat és més elevada, amb 3,800 dòlars, segons un calendari federal de tarifes.

La indústria de les energies renovables argumenta que els càrrecs imposats pel Departament de l'Interior no estan sincronitzats amb els lloguers de terres privats, que poden ser inferiors a 100 dòlars per hectàrea, i no inclouen tarifes per l'energia produïda.

També són superiors a les rendes federals per a arrendaments de perforació de petroli i gas, que costen 1.50 dòlars o 2 dòlars anuals per hectàrea abans de ser substituïts per una regalia de producció del 12.5% un cop el petroli comença a fluir.

"Fins que no es resolguin aquests costos excessivament pesats, el nostre país probablement es perdrà a l'alçada del seu potencial per desplegar projectes d'energia neta de producció pròpia a les nostres terres públiques - i els llocs de treball i el desenvolupament econòmic que comporta", va dir Gene Grace, consell general per al grup de comerç d'energia neta American Clean Power Association.

La indústria de les energies renovables ha confiat històricament en superfícies privades per situar grans projectes. Però les grans extensions de terreny privat ininterromput són cada cop més escasses, convertint les terres federals en les millors opcions per a la futura expansió.

Fins ara, el Departament d’Interior ha permès menys de 10 GW d’energia solar i eòlica en els seus més de 245 milions d’acres de terres federals, un terç del que es preveia que les dues indústries s’instal·laran a tot el país aquest any, segons l’Administració d’informació energètica (Energy Information Administration). .

La indústria solar va començar a pressionar sobre el tema a l’abril, quan la Large Scale Solar Association, una coalició d’alguns dels principals desenvolupadors solars del país, inclosos NextEra Energy, Southern Company i EDF Renewables, va presentar una petició a l’Oficina de Gestió del Territori d’Interior per demanar rendes més baixes en projectes a escala de serveis públics als deserts ampollers de la nació.

Un portaveu del grup va dir que la indústria es va centrar inicialment a Califòrnia perquè acull algunes de les superfícies solars més prometedores i perquè la terra al voltant de les principals zones urbanes com Los Angeles havia inflat avaluacions per a comtats sencers, fins i tot sobre superfícies desèrtiques no adequades per a l'agricultura.

Funcionaris de NextEra (NEE.N), Del sud (SO.N), i EDF no va fer cap comentari quan va ser contactat per Reuters.

Al juny, l'Oficina va reduir els lloguers a tres comtats de Califòrnia. Però els representants d'energia solar van considerar que la mesura era insuficient, argumentant que els descomptes eren massa petits i que la taxa de capacitat de megawatts es mantenia al seu lloc.

Els advocats de les empreses solars i BLM han debatut el tema en les trucades telefòniques des de llavors, i hi ha previstes noves converses per al setembre, segons Peter Weiner, l'advocat que representa el grup solar.

"Sabem que les noves persones de BLM han tingut molt a la cuina", va dir Weiner. "Agraïm la seva consideració".

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències