Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Comissió dóna la benvinguda avanç que porta els fluxos de gas d'Eslovàquia a Ucraïna

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

slovakia_ukraine_eu_gasLa Comissió Europea dóna la benvinguda a la signatura d’un memoràndum d’enteniment (MoU) que permetrà que els fluxos de gasos d’Eslovàquia a Ucraïna, que va tenir lloc a 28 abril a Bratislava. Comissió Europea El president José Manuel Barroso assistirà a la cerimònia juntament amb el primer ministre eslovac, Robert Fico, i el ministre d’Energia d’Ucraïna, Yuriy Prodan. La Comissió va actuar com a facilitadora de les negociacions que van provocar l’avanç actual. Juntament amb el MoU, els operadors del gasoducte interessat - la companyia eslovaca Eustream i la companyia ucraïnesa Ukrtransgaz - van signar un acord marc d'interconnexió, que va exposar els detalls tècnics de la solució prevista.

Barroso va dir: "Felicito cordialment totes les parts implicades per l'avenç en les negociacions sobre els fluxos de gas d'Eslovàquia a Ucraïna. Aquest és un primer pas important per diversificar les fonts de subministrament de gas d'Ucraïna i contribueix a una major seguretat energètica a Europa de l'Est i a la UE en el seu conjunt. Mostra el fort compromís de la UE en suport al sector energètic d'Ucraïna, que també es reflecteix en el paquet econòmic i financer que la Unió ha proporcionat ràpidament a Ucraïna en les darreres setmanes. M’agradaria donar les gràcies al comissari d’Energia, Oettinger, i al seu equip, que van jugar un paper central en obrir el camí a l’acord d’avui ".

El comissari d'Energia, Günther Oettinger, va dir: “El tracte actual representa una fita. És un primer pas per als fluxos de gasos procedents d'Eslovàquia cap a Ucraïna i reforça els vincles entre el mercat energètic de la UE i Ucraïna. El gas a través d'Eslovàquia aportarà una considerable addició als volums que Ucraïna pot importar des d'Hongria i Polònia. Els enviaments procedents dels estats membres de la UE ofereixen a Ucraïna accés al preu del gas sobre la base de principis justos i transparents. És important en aquest sentit que Ucraïna, especialment com a membre de la Comunitat de l'Energia, avança ràpidament en alinear el seu marc legal i regulador amb la legislació energètica de la UE. Això augmentarà la confiança dels inversors i ajudarà el país a modernitzar el seu sector energètic. "

anunci

Fons

Actualment, tècnicament és possible enviar gasos procedents de Polònia i Hongria a Ucraïna. L’any passat, Ucraïna va importar al voltant de 2 mil milions de metres cúbics de gasos procedents dels estats membres.

Basant-se en la solució que es presenta al MoU, el gasoducte Vojany existent i no utilitzat a Veľké Kapušany del costat eslovac es modernitzarà durant un període de construcció curt. Hi ha una perspectiva clara que 22 milions de metres cúbics de gasos diaris poden transitar des d’Eslovàquia a Ucraïna a través de la canonada de Vojany a partir de la tardor 2014. Això correspon a aproximadament 8 mil milions de metres cúbics a l’any. Eustream comprovarà ràpidament alguns detalls tècnics per tal de poder confirmar l'aplicació d'aquesta solució en poques setmanes. Si aquesta opció resultés inesperadament inacceptable, l’alternativa seria començar amb un volum més petit i escalar el gasoducte fins a 22 milions de metres cúbics al dia fins al mes d’abril 2015.

anunci

La implementació reeixida dels fluxos de gasos procedents de la UE cap a Ucraïna és una situació guanyadora per a ambdues parts. Permet a Ucraïna accedir a diverses fonts de gasos, entre els quals destaca el gas noruec o el gas natural liquat (GNL) dels mercats mundials, a preus competitius. Com a membre de la Comunitat d’Energia, Ucraïna garantirà la implementació de la legislació del mercat energètic intern de la UE. L'aproximació del marc legal i regulador d'Ucraïna és un requisit previ per a una major confiança dels inversors i pot conduir a un millor ús de la immensa infraestructura de gas d'Ucraïna, per exemple, quant a capacitat d'emmagatzematge.

No obstant això, la solució que avui ha sigut segellada és només un primer pas per facilitar els fluxos de gasos procedents d'Eslovàquia cap a Ucraïna. Altres opcions, a més d’utilitzar el gasoducte Vojany, seran avaluades tècnicament i de manera legal en el moment oportú.

Més informació

Sobre la cooperació energètica UE-Ucraïna

interconnectivitat d'electricitat

La Comissió aprova mesures gregues per augmentar l'accés a l'electricitat dels competidors de PPC

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat mesures legalment vinculants, d'acord amb les normes antimonopoli de la UE, mesures proposades per Grècia per permetre als competidors de Public Power Corporation (PPC), l'empresa elèctrica de propietat estatal grega, comprar més electricitat a llarg termini. Grècia va presentar aquestes mesures per eliminar la distorsió creada per l'accés exclusiu de PPC a la generació de lignit, que la Comissió i els tribunals de la Unió havien trobat per crear una desigualtat d'oportunitats als mercats elèctrics grecs. Els remeis proposats caducaran quan les plantes de lignit existents deixin de funcionar comercialment (cosa que s’espera actualment per al 2023) o, com a molt tard, el 31 de desembre de 2024.

En el seu decisió de març de 2008, la Comissió va trobar que Grècia havia infringit les regles de competència atorgant a PPC drets d'accés privilegiats al lignit. La Comissió va demanar a Grècia que proposés mesures per corregir els efectes anticompetitius d’aquesta infracció. A causa dels recursos presentats tant al Tribunal General com al Tribunal de Justícia Europeu, i a les dificultats per implementar una presentació de recursos previs, aquestes mesures correctores no s’han implementat fins ara. L'1 de setembre de 2021, Grècia va presentar una versió esmenada dels recursos.

La Comissió ha conclòs que les mesures proposades aborden plenament la infracció identificada per la Comissió en la seva decisió de 2008, a la llum del pla grec de desmantellar tota la generació de lignit existent el 2023 d’acord amb els objectius mediambientals de Grècia i la UE. La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "La decisió i les mesures proposades per Grècia permetran als competidors de PPC protegir-se millor de la volatilitat dels preus, que és un element vital perquè puguin competir en el mercat de l'electricitat al detall i oferir preus estables als consumidors. Les mesures funcionen de la mà del pla grec de desmantellar les centrals elèctriques de lignit, altament contaminants, desincentivant l'ús d'aquestes plantes, totalment en línia amb el Tracte Verd Europeu i els objectius climàtics de la UE ".

anunci

Hi ha disponible un comunicat de premsa complet online.

anunci
Seguir llegint

Biocombustibles

La Comissió aprova la pròrroga d’un any de l’exempció d’impostos per als biocombustibles a Suècia

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajuts estatals, la prolongació de la mesura d'exempció fiscal per als biocombustibles a Suècia. Suècia eximeix els biocombustibles líquids dels impostos sobre l’energia i el CO₂ des del 2002. La mesura ja s’ha allargat diverses vegades, l’última vegada octubre 2020 (SA.55695). Per decisió d'avui, la Comissió aprova una pròrroga addicional d'un any de l'exempció fiscal (de l'1 de gener al 31 de desembre de 2022). L'objectiu de la mesura d'exempció fiscal és augmentar l'ús de biocombustibles i reduir l'ús de combustibles fòssils en el transport. La Comissió va avaluar la mesura segons les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular la Directrius sobre ajuts estatals per a la protecció del medi ambient i l’energia.

La Comissió va considerar que les exempcions fiscals són necessàries i adequades per estimular la producció i el consum de biocombustibles nacionals i importats, sense distorsionar indebitament la competència al mercat únic. A més, l’esquema contribuirà als esforços de Suècia i de la UE en el seu conjunt per complir l’acord de París i avançar cap als objectius de renovables i CO₂ del 2030. El suport als biocombustibles basats en els aliments hauria de romandre limitat, d'acord amb els llindars imposats pel Directiva revisada d'energia renovable. A més, l’exempció només es pot concedir quan els operadors demostrin que compleixen els criteris de sostenibilitat, que Suècia transposarà tal com exigeix ​​la Directiva revisada sobre energia renovable. Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que la mesura s’ajusta a les normes d’ajuts estatals de la UE. Hi haurà més informació a la Comissió competència lloc web, en el Registre d'ajudes estatals sota el número de cas SA.63198.

anunci

Seguir llegint

Energia

L'administració de Biden té com a objectiu reduir els costos dels projectes eòlics i solars en terrenys públics

publicat

on

By

Les plaques solars es veuen al projecte Desert Stateline a prop de Nipton, Califòrnia, EUA el 16 d’agost de 2021. REUTERS / Bridget Bennett
Les plaques solars es veuen al projecte Desert Stateline a prop de Nipton, Califòrnia, EUA el 16 d’agost de 2021. Imatge presa el 16 d’agost de 2021. REUTERS / Bridget Bennett

L’administració de Biden té previst fer que les terres federals siguin més barates d’accedir als desenvolupadors d’energia solar i eòlica després que la indústria de l’energia neta argumentés aquest any en una acció de pressió que les taxes i taxes d’arrendament són massa altes per atraure inversions i podrien torpedinar l’agenda del canvi climàtic del president, escriure Nichola Groom Valerie Volcovici.

La decisió de Washington de revisar la política terrestre federal per a projectes d'energia renovable forma part d'un esforç més ampli del govern del president Joe Biden per combatre l'escalfament global impulsant el desenvolupament d'energia neta i desincentivant la perforació i la mineria de carbó.

"Reconeixem que el món ha canviat des de l'última vegada que hem analitzat això i cal fer actualitzacions", va dir a Reuters Janea Scott, consellera principal de la secretària adjunta de terra i minerals del Departament d'Interior dels Estats Units.

anunci

Va dir que l'administració estudia diverses reformes per facilitar el desenvolupament de les terres federals a les empreses eòliques i solars, però no va donar cap detall.

L’afany per facilitar l’accés a vastes terres federals també subratlla la voracitat de la nova superfície de la indústria de les energies renovables: Biden té l’objectiu de descarbonitzar el sector de l’energia el 2035, un objectiu que requeriria una àrea més gran que els Països Baixos només per a la indústria solar, segons la firma d’investigació Rystad Energy.

En qüestió hi ha un pla de tarifes i tarifes de lloguer per a arrendaments solars i eòlics federals dissenyat per mantenir les tarifes en línia amb els valors de les terres agrícoles properes.

anunci

Segons aquesta política, implementada per l'administració del president Barack Obama el 2016, alguns projectes solars majors paguen 971 dòlars per acre a l'any en lloguer, juntament amb més de 2,000 dòlars anuals per megawatt de capacitat d'energia.

Per a un projecte a escala de serveis públics que cobreixi 3,000 hectàrees i que produeixi 250 megawatts d'energia, és a dir, una xifra aproximada de 3.5 milions de dòlars cada any.

Els lloguers de projectes eòlics solen ser més baixos, però la quota de capacitat és més elevada, amb 3,800 dòlars, segons un calendari federal de tarifes.

La indústria de les energies renovables argumenta que els càrrecs imposats pel Departament de l'Interior no estan sincronitzats amb els lloguers de terres privats, que poden ser inferiors a 100 dòlars per hectàrea, i no inclouen tarifes per l'energia produïda.

També són superiors a les rendes federals per a arrendaments de perforació de petroli i gas, que costen 1.50 dòlars o 2 dòlars anuals per hectàrea abans de ser substituïts per una regalia de producció del 12.5% un cop el petroli comença a fluir.

"Fins que no es resolguin aquests costos excessivament pesats, el nostre país probablement es perdrà a l'alçada del seu potencial per desplegar projectes d'energia neta de producció pròpia a les nostres terres públiques - i els llocs de treball i el desenvolupament econòmic que comporta", va dir Gene Grace, consell general per al grup de comerç d'energia neta American Clean Power Association.

La indústria de les energies renovables ha confiat històricament en superfícies privades per situar grans projectes. Però les grans extensions de terreny privat ininterromput són cada cop més escasses, convertint les terres federals en les millors opcions per a la futura expansió.

Fins ara, el Departament d’Interior ha permès menys de 10 GW d’energia solar i eòlica en els seus més de 245 milions d’acres de terres federals, un terç del que es preveia que les dues indústries s’instal·laran a tot el país aquest any, segons l’Administració d’informació energètica (Energy Information Administration). .

La indústria solar va començar a pressionar sobre el tema a l’abril, quan la Large Scale Solar Association, una coalició d’alguns dels principals desenvolupadors solars del país, inclosos NextEra Energy, Southern Company i EDF Renewables, va presentar una petició a l’Oficina de Gestió del Territori d’Interior per demanar rendes més baixes en projectes a escala de serveis públics als deserts ampollers de la nació.

Un portaveu del grup va dir que la indústria es va centrar inicialment a Califòrnia perquè acull algunes de les superfícies solars més prometedores i perquè la terra al voltant de les principals zones urbanes com Los Angeles havia inflat avaluacions per a comtats sencers, fins i tot sobre superfícies desèrtiques no adequades per a l'agricultura.

Funcionaris de NextEra (NEE.N), Del sud (SO.N), i EDF no va fer cap comentari quan va ser contactat per Reuters.

Al juny, l'Oficina va reduir els lloguers a tres comtats de Califòrnia. Però els representants d'energia solar van considerar que la mesura era insuficient, argumentant que els descomptes eren massa petits i que la taxa de capacitat de megawatts es mantenia al seu lloc.

Els advocats de les empreses solars i BLM han debatut el tema en les trucades telefòniques des de llavors, i hi ha previstes noves converses per al setembre, segons Peter Weiner, l'advocat que representa el grup solar.

"Sabem que les noves persones de BLM han tingut molt a la cuina", va dir Weiner. "Agraïm la seva consideració".

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències