Connecteu-vos amb nosaltres

les emissions CO2

El comerç d'emissions: les dades mostren 2013 emissions més baixes, però persisteix l'excedent de drets d'emissió

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Coal_power_plant_Datteln_2_Crop1S'estima que les emissions de gasos d'efecte hivernacle de les instal·lacions que participen en el Sistema de Comerç d'Emissions de la UE (EU ETS) ha disminuït almenys per 3% l'any passat, d'acord amb la informació registrada en el Registre de la Unió.

La comissària d'Acció Climàtica, Connie Hedegaard, va dir: "La bona notícia és que les emissions van disminuir més ràpidament que en anys anteriors, fins i tot quan les economies europees van començar a recuperar-se de la recessió. mercat de carboni. La Comissió ha pres mesures per solucionar-ho amb la mesura de recàrrega ja adoptada. Però com que només és una mesura temporal, la Comissió ha proposat establir una reserva d’estabilitat del mercat. Ara correspon al Parlament Europeu i al Consell per tirar-ho endavant i avançar ràpidament en les seves discussions ".

2013 disminució de les emissions

anunci

El ETS de la UE abasta més de 12,000 centrals elèctriques i instal·lacions de fabricació en els estats membres de la UE 28, Islàndia, Noruega i Liechtenstein, així com les emissions de les aerolínies que volen entre els aeroports europeus. L'any passat va marcar l'inici del període de negociació d'un tercer MTS (fase 3), és a dir, fins a 2020.

Les emissions verificades de gasos d'efecte hivernacle de les instal·lacions fixes van ascendir a 1,895 milions de tones d'equivalent en CO2-2013. Encara que hi ha alguns problemes metodològics en l'avaluació amb certesa el canvi en les emissions en comparació amb 2012 causa de l'extensió del seu àmbit d'aplicació de la UE per al tercer període de comerç, les emissions estimades en 2013 sobre una base d'igual a igual que van ser almenys 3% per sota del nivell 2012 per a instal·lacions en els sectors inclosos en el segon i tercer període de comerç. A més, les emissions cobertes per l'ETS de la UE, a causa de l'extensió del seu àmbit d'aplicació s'estimen en 79 100 al milió de tones.

El superàvit d'autorització torna a créixer

anunci

El superàvit acumulat en els drets d'emissió va augmentar encara més a més de 2.1 milions de dòlars per a l'any 2013 compliment de gairebé dos mil milions a finals d'2012. La figura 2013 té en compte l'intercanvi de crèdits internacionals en drets d'emissió, la venda de drets d'emissió 3 de fase per generar fons per al programa de suport a NER300 tecnologies de baix carboni innovadores, assignacions per 2013 i subhastes dels drets de fase en 3 2013. S'espera que en 2014 el superàvit es començarà a disminuir a l'aplicació de còpia de càrrega s'ha iniciat en el primer trimestre de 2014.

Alt nivell de compliment

El nivell de compliment de les normes de la UE ETS de les empreses va tornar a ser elevat. Menys de l'1% de les instal·lacions que han registrat emissions per al 2013 no han cedit drets de cobertura de totes les seves emissions fins a la data límit del 30 d'abril de 2014. Aquestes instal·lacions solen ser petites i representen en conjunt menys de l'1% de les emissions cobertes per l'ETS de la UE. Per a aquest primer any del tercer període de negociació, aproximadament el 3% de les instal·lacions estacionàries subjectes a obligacions de compliment el 2013 no van informar de les seves emissions abans del 30 d'abril de 2014, segons dades del registre.

Els intercanvis de crèdits internacionals

Des 2013, crèdits obtinguts a partir de la inversió en projectes de reducció d'emissions realitzades a tercers països ja no poden ser lliurats directament per al compliment HTA, sinó que han de ser intercanviats en drets d'emissió.

Reducció d'Emissions de les 132.8 milions de crèdits que es van intercanviar els drets d'emissió per 30 2014 abril, 50% van ser certificats (RCE)1 i 50% d'emissions unitats de reducció (URE).2 L'origen d'aquests CER i ERU va ser d'un nombre limitat de països, amb 80% de CERs provinents de la Xina i gairebé 5% de l'Índia, i 70% d'ERU d'Ucraïna i 25% de Rússia.

Vegeu l'annex per obtenir informació completa. Per obtenir més informació sobre el nombre i tipus de crèdits que 30 April 2014 ha intercanviat per país d'origen i projecte, està disponible aquí.

Presentació d'informes i el compliment de les emissions de l'aviació 2013 a tenir lloc per 2015

Les dades de 2013 no cobreixen les emissions de l'aviació, ja que els operadors d'aeronaus no estan obligats a informar les emissions de 2013 per a vols dins de l'Espai Econòmic Europeu fins a 31 March 2015, o lliurar el volum corresponent de drets fins a 30 April 2015. Els terminis s'han ampliat d'acord amb una recent modificació de la Directiva ETS de la UE que té en compte la implementació prevista per 2020 d'un acord internacional que aplica una única mesura basada en el mercat global per a les emissions de l'aviació.

Fons

D’acord amb l’ETS de la UE, les instal·lacions han de presentar les dades d’emissions verificades de cada any als registres dels estats membres. Per al 2013, aquestes dades es van fer públiques al Registre de transaccions de la Unió Europea (EUTL) el 2 d'abril de 2014. A partir del 15 de maig, l'EUTL també mostra dades de compliment, amb informació sobre si les instal·lacions han complert la seva obligació de lliurar un import igual de drets. a les emissions verificades de l'any passat.

El tercer període comercial de l'EU ETS va començar el 1 de gener de 2013 i s'executa durant vuit anys fins al desembre de 31 2020. La legislació de reforma de l'ETS de la UE, que estableix les normes revisades fins a 2020 i més enllà, va ser adoptada com a part del paquet de clima i energia de la UE en 23 April 2009 (vegeu IP / 09 / 628).

El gener de 2014, la Comissió va proposar una legislació per establir una reserva d’estabilitat del mercat al començament del proper període de negociació ETS el 2021. La reserva abordaria l’excedent de drets d’emissió que s’ha acumulat i milloraria la capacitat de resistència del sistema a grans xocs ajustant la subministrament de drets de subhasta (vegeu IP / 14 / 54).

Més informació

pàgina de registre de transaccions de la UE
Pàgina d'inici de registres de la DG Acció Climàtica a EUROPA
ETS revisada i preguntes més freqüents
Aviation

Annex: Els intercanvis de crèdits internacionals

crèdits internacionals intercanviats per

30 abril 2014

milió percentatges
RCE 66.40 49.99%
Xina 53.62 80.75%
Índia 3.18 4.79%
Corea 1.37 2.06%
Egipte 0.83 1.25%
Uzbekistan 0.69 1.04%
Sud-Àfrica 0.59 0.89%
Mèxic 0.58 0.87%
altres 5.54 8.34% Seguiment 1 Seguiment 2
ERUs 66.42 50.01% milió percentatge d'ERU milió percentatge d'ERU
Ucraïna 46.90 70.61% 46.73 70.36% 0.17 0.25%
Rússia 16.98 25.56% 16.98 25.56% 0.00 0.00%
Polònia 1.32 1.99% 1.32 1.99% 0.00 0.00%
Germany 0.28 0.42% 0.28 0.42% 0.00 0.00%
Romania 0.28 0.42% 0.28 0.42% 0.00 0.00%
França 0.27 0.41% 0.27 0.41% 0.00 0.00%
altres 0.39 0.59% 0.34 0.51% 0.05 0.08%
Total 132.82 100.00% 66.20 99.67% 0.22 0.33%

1 :

RCE s'emeten sota el Mecanisme de Desenvolupament Net del Protocol de Kyoto per als projectes de reducció d'emissions realitzades en els països en desenvolupament

2 :

Les ERU s'emeten sota el mecanisme d'implementació conjunta del Protocol de Kyoto per als projectes de reducció d'emissions empreses en economies en transició

les emissions CO2

La Comissió aprova un augment del pressupost de 88.8 milions d’euros per al sistema danès que dóna suport a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle procedents de l’agricultura

publicat

on

La Comissió Europea ha constatat que un augment pressupostari de 88.8 milions d’euros (660 milions de DKK), disponible a través del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF) per a un esquema danès existent per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle procedents de l’agricultura, s’adapta a les normes d’ajuts estatals de la UE . L’augment del pressupost que es finançarà a través de l’RRF, després de l’avaluació positiva de la Comissió sobre el pla danès de recuperació i resiliència i la seva aprovació pel Consell (SA.63890), s’assigna a un esquema danès existent (SA. 58791) ja aprovat per la Comissió el 21 de maig de 2021.

La mesura estarà vigent fins al 31 de desembre de 2026 i tindrà un pressupost inicial de 238 milions d’euros (1.8 milions de DKK). L'objectiu principal d'aquest esquema és contribuir a l'objectiu danès de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en un 70% el 2030, en comparació amb els nivells de 1990. L’ajut contribuirà a eliminar de la producció les terres de cultiu riques en carboni i, posteriorment, a transformar la terra en zones naturals, restaurant la seva hidrologia natural mitjançant la desconnexió de les séquies i la humectació de la terra. L'esquema existent es va avaluar en funció del seu compliment Directrius de la UE sobre ajuts estatals en els sectors agrícola i forestal i en zones rurals, que permeten l'ajut per facilitar el desenvolupament de determinades activitats econòmiques, en aquest cas la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle procedents de l'agricultura. La Comissió ha arribat a la conclusió que el finançament addicional assignat a l’esquema danès existent a través de l’RRF no modifica l’avaluació inicial del sistema, que continua en línia amb les normes d’ajuts estatals de la UE. Totes les inversions i reformes que comportin ajuts estatals inclosos en els plans nacionals de recuperació presentats en el context de la RRF s’han de notificar a la Comissió per a la seva aprovació prèvia, tret que estigui cobert per alguna de les normes d’exempció per blocs d’ajuts estatals, en particular el Reglament general d’exempció per categories. (GBER) i, per al sector agrícola, el Reglament d’exempció per categories agrícoles (ABER).

La Comissió avaluarà aquestes mesures amb caràcter prioritari i ha proporcionat orientació i suport als estats membres en les fases preparatòries dels plans nacionals, per facilitar el desplegament ràpid de la RRF. Al mateix temps, la Comissió s’assegura, en la seva decisió, que es compleixen les normes aplicables sobre ajuts estatals, per tal de preservar les condicions de joc equitatives al mercat únic i garantir que els fons de l’RRF s’utilitzin de manera que minimitzi les distorsions de la competència i no excloure la inversió privada.

anunci

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.63890 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

anunci
Seguir llegint

les emissions CO2

Acció climàtica: les dades mostren que les emissions de CO2 dels cotxes nous van disminuir fortament el 2020, i els vehicles elèctrics tripliquen la seva quota de mercat a mesura que s’apliquen nous objectius

publicat

on

Dades de control provisional, publicat el 29 de juny, mostra que la mitjana de CO2 les emissions de cotxes nous matriculats a la UE, Islàndia, Noruega i el Regne Unit el 2020 han disminuït un 12% en comparació amb el 2019. Aquesta és, amb diferència, la major disminució anual d’emissions des que es van començar a aplicar les normes de CO2 el 2010. Coincideix amb la fase de normes d’emissions de CO2 més estrictes per als automòbils a partir de l’1 de gener de 2020. Per al període 2020-2024, el Regulació estableix el CO de tota la flota de la UE2 objectius d’emissió de 95 gCO2 / km per als cotxes de nova matriculació i de 147 g de CO2 / km per a les furgonetes de nova matriculació. El principal motiu d'aquesta forta disminució de CO2 les emissions van ser l’augment de la quota de matriculacions de vehicles elèctrics, que es va triplicar del 3.5% el 2019 a més de l’11% el 2020.

Tot i la reducció del mercat global de vehicles nous a causa de la pandèmia COVID-19, el nombre total de vehicles elèctrics registrats el 2020 encara va augmentar, arribant per primera vegada a superar el milió a l'any. Les emissions mitjanes de CO1 de les noves furgonetes venudes a la UE, Islàndia, Noruega i el Regne Unit el 2 també van disminuir lleugerament. Les dades provisionals mostren que la legislació europea sobre normes d’emissions de CO2020 continua essent una eina eficaç per reduir les emissions de CO2 dels cotxes i les furgonetes, i que el canvi a la mobilitat elèctrica està en marxa.

Els fabricants de vehicles tenen tres mesos per revisar les dades i poden notificar-ho a la Comissió si creuen que hi ha errors al conjunt de dades. Les dades finals, que es publicaran a finals d’octubre del 2021, seran la base perquè la Comissió determini el compliment dels fabricants dels seus objectius específics d’emissions i si s’exigeixen multes per excés d’emissions. La revisió dels estàndards actuals d’emissions de CO2 per alinear-los amb les noves ambicions climàtiques més altes de la UE formarà part de les propostes de la Comissió per a 55 aptes per a la seva adopció el 14 de juliol. Per obtenir més informació, vegeu aquí.

anunci

Seguir llegint

les emissions CO2

Fugida de carboni: evitar que les empreses evitin les normes d’emissions

publicat

on

El Parlament Europeu està discutint una taxa per al carboni sobre les mercaderies importades per evitar que les empreses es desplacin fora de la UE per evitar les normes d’emissions, una pràctica coneguda com a relleu de carboni. Societat.

Mentre la indústria europea lluita per recuperar-se de la crisi del Covid-19 i de la pressió econòmica a causa de les importacions barates de socis comercials, la UE intenta complir els seus compromisos climàtics, mantenint al mateix temps els llocs de treball i les cadenes de producció.

Descobriu com el pla de recuperació de la UE prioritza la creació d’una Europa sostenible i neutra per al clima.

anunci

Una taxa de carboni de la UE per evitar la fuita de carboni

Els esforços de la UE per reduir la seva petjada de carboni en virtut del Tracte Verd Europeu i convertir-se en resilients sostenibles i neutrals pel clima abans del 2050, podrien ser minats pels països menys ambiciosos pel clima. Per mitigar-ho, la UE proposarà un mecanisme d’ajust a la frontera del carboni (CBAM), que aplicaria una taxa de carboni a les importacions de determinats béns de fora de la UE. Els eurodiputats presentaran propostes durant la primera sessió plenària de març. Com funcionaria una taxa europea sobre el carboni?  

  • Si els productes provenen de països amb normes menys ambicioses que la UE, s'aplica la taxa, garantint que les importacions no siguin més barates que el producte equivalent de la UE. 

Tenint en compte el risc que sectors més contaminants traslladin la producció a països amb restriccions més baixes d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, el preu del carboni es considera un complement essencial del sistema existent de drets de carboni de la UE, el sistema de comerç d’emissions (ETS) de la UE. Què és la fuga de carboni?  

anunci
  • La fuga de carboni és el canvi de les indústries que emeten gasos d’efecte hivernacle fora de la UE per evitar normes més estrictes. Com que això simplement trasllada el problema a altres llocs, els eurodiputats volen evitar el problema mitjançant un mecanisme d’ajust a la frontera del carboni (CBAM). 

L'objectiu del Parlament és lluitar contra el canvi climàtic sense posar en perill les nostres empreses a causa de la competència internacional deslleial a causa de la manca d'accions climàtiques en determinats països. Hem de protegir la UE contra el dumping climàtic, tot garantint que les nostres empreses també facin els esforços necessaris per jugar el seu paper en la lluita contra el canvi climàtic. Yannick Jadot, eurodiputat principal

Mesures de preus de carboni existents a la UE

Segons l’actual sistema de comerç d’emissions (ETS), que proporciona incentius financers per reduir les emissions, les centrals elèctriques i les indústries han de tenir un permís per cada tona de CO2 que produeixen. El preu d’aquests permisos es basa en la demanda i l’oferta. A causa de la darrera crisi econòmica, la demanda de permisos ha caigut i també el seu preu, que és tan baix que desincentiva les empreses a invertir en tecnologies ecològiques. Per resoldre aquest problema, la UE reformarà l'ETS.

El que demana el Parlament

El nou mecanisme s’ha d’adaptar a les normes de l’Organització Mundial del Comerç i afavorir la descarbonització de les indústries comunitàries i no comunitàries. També passarà a formar part del futur de la UE estratègia industrial.

El 2023, el mecanisme d’ajust a la frontera amb el carboni hauria de cobrir sectors industrials intensius en energia i energia, que representen el 94% de les emissions industrials de la UE i que encara reben assignacions substancials gratuïtes, segons els eurodiputats.

Van dir que s'hauria de dissenyar amb l'únic objectiu de perseguir els objectius climàtics i de tenir un terreny de joc global i no utilitzar-se com a eina per augmentar el proteccionisme.

Els eurodiputats també donen suport a la proposta de la Comissió Europea d’utilitzar els ingressos generats pel mecanisme nous recursos propis per al Pressupost de la UEi demanar a la Comissió que garanteixi una transparència total sobre l'ús d'aquests ingressos.

Es preveu que la Comissió presenti la seva proposta sobre el nou mecanisme el segon trimestre del 2021.

Més informació sobre les respostes de la UE al canvi climàtic.

Per saber més 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències