Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

"Invertiu localment per crear un mercat energètic europeu realment competitiu"

COMPARTIR:

publicat

on

VENIR UN LLOGUER DESENVOLUPAT NO COBREIX TOT MÉSEn dirigir-se al Consell Informal per a l'Energia, Bruno Hranić, alcalde del municipi de Vidovec i membre del Comitè de les Regions, va argumentar que la UE s'ha de comprometre a invertir en fonts d'energia localment sostenibles per ajudar a liberalitzar el seu mercat energètic.

La monopolització del sector va ser sufocant la competència, va argumentar, i cal fer més per donar suport a les empreses energètiques a petita escala. Si Europa volia reduir la dependència de la importació d’energia i complir les seves promeses sobre el canvi climàtic, l’accés als fons de la UE s’ha de simplificar i dirigir-se a projectes d’eficiència energètica a nivell local. En referència al full de ruta de la política climàtica de la UE fins al 2030, Hranić (HR / PPE) va dir: "És decebedor que la UE no hagi aprofitat l'oportunitat per establir objectius obligatoris obligatoris en matèria d'eficiència energètica. l'eficiència energètica ha de ser el nucli dels plans energètics de la UE. A més, pel bé de mesures renovables i d'eficiència energètica per igual, hem de facilitar les condicions de finançament per permetre que els proveïdors locals d'energia sostenible floreixin ". 

Durant la reunió, Hranić va identificar dos àmbits clau de la política de mercat energètic de la UE que necessitaven una reforma urgent. Calia un finançament suficient orientat localment per donar suport a la transició energètica. En línia amb les posicions anteriors dels CdR, va proposar que el Banc Europeu d’Inversions i els Fons Estructurals de la UE es dirigissin cap a una energia local sostenible, amb prioritat per als projectes d’eficiència energètica i les energies renovables.

No obstant això, la UE ha de simplificar els procediments per millorar l'accés a les oportunitats de finançament i evitar l'efecte paralitzant de les noves normes sobre ajuts estatals als inversors locals d'energia a petita escala. En segon lloc, la UE ha de promoure un consum d'energia més responsable i eficient que afavoreixi la producció a petita escala, el desenvolupament de xarxes intel·ligents i una forta resposta a la demanda a les xarxes de distribució.

El Comitè argumenta que ha d’haver una urgència més gran per actualitzar les xarxes existents i fomentar les xarxes intel·ligents a tot Europa. Això ajudaria els plans de descarbonització de la UE i contribuiria al seu compromís de ser més eficients en matèria de recursos.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències