Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Seguretat energètica: la Comissió presenta una estratègia integral per reforçar la seguretat del subministrament

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

seguretat_energia_eu_1La Comissió Europea ha reaccionat a l’entorn geopolític actual i a la dependència de les importacions de la UE: defensa una nova estratègia europea de seguretat energètica. Diversificar els subministraments d'energia externs, millorar les infraestructures energètiques, completar el mercat intern de l'energia de la UE i estalviar energia són alguns dels seus principals punts. L’estratègia també posa de manifest la necessitat de coordinar les decisions de política energètica nacional i la importància de parlar amb una sola veu a l’hora de negociar amb socis externs. Es basa en els avenços ja assolits des de la crisi del gas el 2009. Les propostes de la Comissió, incloses les accions per garantir subministraments ininterromputs aquest hivern, seran discutides pels caps d’Estat i de govern de la UE al Consell Europeu del 26 al 27 de juny.

El president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, va dir: "La UE ha fet molt després de la crisi del gas del 2009 per augmentar la seva seguretat energètica. Tot i així, continua sent vulnerable. Les tensions sobre Ucraïna van tornar a impulsar aquest missatge. A la llum d'una dependència global de més de 50 importacions d'energia hem de fer més passos La Comissió ha presentat avui una estratègia integral que serà discutida pels líders de la UE al juny. Compte amb el seu fort suport, ja que joAugmentar la seguretat energètica és del nostre interès.Quant a la seguretat energètica, Europa ha de parlar i actuar de la mateixa manera."

Comissari europeu d'Energia, Günther Oettinger, va dir: "Volem associacions fortes i estables amb proveïdors importants, però hem d'evitar ser víctimes del xantatge polític i comercial. La UE i els seus estats membres tenen al davant una llarga llista de tasques: col·lectivament, hem de reforçar la nostra solidaritat amb els més vulnerables També hem de completar el mercat intern de l’energia, millorar la nostra infraestructura, ser més eficients energèticament i explotar millor els nostres propis recursos energètics. A més, hem d’accelerar la diversificació de proveïdors externs d’energia, especialment pel que fa al gas. Només es duran a terme accions concretes ajuda ".

anunci

Per garantir els subministraments ininterromputs aquest hivern, la Comissió proposa avaluacions exhaustives de riscos (proves d’estrès). Aquests es durien a terme a nivell regional o comunitari simulant una interrupció del subministrament de gas. L'objectiu és comprovar com el sistema energètic pot fer front als riscos de seguretat del subministrament i, basant-se en això, desenvolupar plans d'emergència i crear mecanismes de còpia de seguretat. Aquests mecanismes podrien incloure l'augment de les existències de gas, la disminució de la demanda de gas mitjançant la commutació de combustible (en particular per a la calefacció), el desenvolupament d'infraestructures d'emergència com, per exemple, completar possibilitats de flux invers i agrupar parts de les existències de seguretat energètica existents.

Per fer front als reptes de seguretat del subministrament a mitjà i llarg termini, la Comissió proposa accions en diversos àmbits clau:

  • Completant el fitxer mercat intern de l’energia i edifici desaparegut enllaços d’infraestructura és essencial per respondre ràpidament a possibles interrupcions del subministrament dirigint els fluxos d’energia a tota la UE quan i quan sigui necessari. La Comissió ha identificat 33 projectes d'infraestructures que són fonamentals per a la seguretat energètica de la UE. A part d’això, la Comissió proposa ampliar l’objectiu pel que fa a la interconnexió de la capacitat elèctrica instal·lada al 15% fins al 2030, tenint en compte els aspectes de cost i el potencial dels intercanvis comercials a les regions pertinents. (Els estats membres ja s'han compromès a garantir la interconnectivitat del 10% el 2020.)

    anunci
  • la diversificació països proveïdors i rutes. El 2013, el 39% de les importacions de gas de la UE per volum provenien de Rússia, el 33% de Noruega i el 22% del nord d’Àfrica (Algèria, Líbia). Tot i que la UE mantindrà la seva relació amb socis fiables, buscarà vincles amb nous països socis i rutes de subministrament, per exemple, a la regió de la conca del Caspi, ampliant encara més el corredor sud del gas; desenvolupant el centre de gas mediterrani i augmentant els subministraments de GNL.

  • Enfortiment emergència i solidaritat mecanismes i protegir la infraestructura crítica. En aquest sentit, la Comissió, per exemple, revisarà les disposicions i l'aplicació del Reglament de seguretat del subministrament de gas.

  • Augment dels indígenes la producció d'energia: Inclou el desplegament de fonts renovables i la producció sostenible de combustibles fòssils.

  • Millorar la coordinació de les polítiques energètiques nacionals i parlar amb ells una veu en la política energètica externa. La Comissió vol participar en una etapa inicial en els acords intergovernamentals previstos amb tercers països que puguin tenir un possible impacte en la seguretat del subministrament. D'altra banda, la Comissió s'assegurarà que tots aquests acords i tots els projectes d'infraestructura al territori de la UE compleixin plenament la legislació comunitària pertinent.

  • Desenvolupament de tecnologies energètiques.

  • creixent eficiència energètica. Com que els edificis són responsables del 40% del nostre consum d’energia i d’un terç del consum de gas natural, aquest sector té un paper crucial.

Fons

Els esdeveniments recents han suscitat preocupacions a tota la UE per garantir fluxos d’energia ininterromputs i preus estables de l’energia. Al Consell Europeu de març de 2014, la Comissió es va comprometre a fer un estudi en profunditat sobre la seguretat energètica europea i a presentar un pla integral sobre com reduir la dependència energètica de la UE. Les conclusions i les propostes es debatran al Consell Europeu del 26 al 27 de juny.

D'una banda, la demanda mundial d'energia creix i s'espera que augmenti un 27% el 2030. D'altra banda, la producció d'energia interna de la UE ha disminuït gairebé una cinquena part entre el 1995 i el 2012. Avui en dia més del 50% de les necessitats energètiques de la UE estan coberts per proveïdors externs: el 2012 es van importar gairebé el 90% del petroli, el 66% del gas i el 42% dels combustibles sòlids consumits a la UE, que representen una factura de més de 1 milions d’euros diaris.

Més informació

MEMO / 14 / 379

L'estudi en profunditat de la seguretat energètica europea, així com la comunicació "Estratègia europea de seguretat energètica", poden ser-ho trobat aquí.

interconnectivitat d'electricitat

La Comissió aprova mesures gregues per augmentar l'accés a l'electricitat dels competidors de PPC

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat mesures legalment vinculants, d'acord amb les normes antimonopoli de la UE, mesures proposades per Grècia per permetre als competidors de Public Power Corporation (PPC), l'empresa elèctrica de propietat estatal grega, comprar més electricitat a llarg termini. Grècia va presentar aquestes mesures per eliminar la distorsió creada per l'accés exclusiu de PPC a la generació de lignit, que la Comissió i els tribunals de la Unió havien trobat per crear una desigualtat d'oportunitats als mercats elèctrics grecs. Els remeis proposats caducaran quan les plantes de lignit existents deixin de funcionar comercialment (cosa que s’espera actualment per al 2023) o, com a molt tard, el 31 de desembre de 2024.

En el seu decisió de març de 2008, la Comissió va trobar que Grècia havia infringit les regles de competència atorgant a PPC drets d'accés privilegiats al lignit. La Comissió va demanar a Grècia que proposés mesures per corregir els efectes anticompetitius d’aquesta infracció. A causa dels recursos presentats tant al Tribunal General com al Tribunal de Justícia Europeu, i a les dificultats per implementar una presentació de recursos previs, aquestes mesures correctores no s’han implementat fins ara. L'1 de setembre de 2021, Grècia va presentar una versió esmenada dels recursos.

La Comissió ha conclòs que les mesures proposades aborden plenament la infracció identificada per la Comissió en la seva decisió de 2008, a la llum del pla grec de desmantellar tota la generació de lignit existent el 2023 d’acord amb els objectius mediambientals de Grècia i la UE. La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "La decisió i les mesures proposades per Grècia permetran als competidors de PPC protegir-se millor de la volatilitat dels preus, que és un element vital perquè puguin competir en el mercat de l'electricitat al detall i oferir preus estables als consumidors. Les mesures funcionen de la mà del pla grec de desmantellar les centrals elèctriques de lignit, altament contaminants, desincentivant l'ús d'aquestes plantes, totalment en línia amb el Tracte Verd Europeu i els objectius climàtics de la UE ".

anunci

Hi ha disponible un comunicat de premsa complet online.

anunci
Seguir llegint

Biocombustibles

La Comissió aprova la pròrroga d’un any de l’exempció d’impostos per als biocombustibles a Suècia

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajuts estatals, la prolongació de la mesura d'exempció fiscal per als biocombustibles a Suècia. Suècia eximeix els biocombustibles líquids dels impostos sobre l’energia i el CO₂ des del 2002. La mesura ja s’ha allargat diverses vegades, l’última vegada octubre 2020 (SA.55695). Per decisió d'avui, la Comissió aprova una pròrroga addicional d'un any de l'exempció fiscal (de l'1 de gener al 31 de desembre de 2022). L'objectiu de la mesura d'exempció fiscal és augmentar l'ús de biocombustibles i reduir l'ús de combustibles fòssils en el transport. La Comissió va avaluar la mesura segons les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular la Directrius sobre ajuts estatals per a la protecció del medi ambient i l’energia.

La Comissió va considerar que les exempcions fiscals són necessàries i adequades per estimular la producció i el consum de biocombustibles nacionals i importats, sense distorsionar indebitament la competència al mercat únic. A més, l’esquema contribuirà als esforços de Suècia i de la UE en el seu conjunt per complir l’acord de París i avançar cap als objectius de renovables i CO₂ del 2030. El suport als biocombustibles basats en els aliments hauria de romandre limitat, d'acord amb els llindars imposats pel Directiva revisada d'energia renovable. A més, l’exempció només es pot concedir quan els operadors demostrin que compleixen els criteris de sostenibilitat, que Suècia transposarà tal com exigeix ​​la Directiva revisada sobre energia renovable. Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que la mesura s’ajusta a les normes d’ajuts estatals de la UE. Hi haurà més informació a la Comissió competència lloc web, en el Registre d'ajudes estatals sota el número de cas SA.63198.

anunci

Seguir llegint

Energia

L'administració de Biden té com a objectiu reduir els costos dels projectes eòlics i solars en terrenys públics

publicat

on

By

Les plaques solars es veuen al projecte Desert Stateline a prop de Nipton, Califòrnia, EUA el 16 d’agost de 2021. REUTERS / Bridget Bennett
Les plaques solars es veuen al projecte Desert Stateline a prop de Nipton, Califòrnia, EUA el 16 d’agost de 2021. Imatge presa el 16 d’agost de 2021. REUTERS / Bridget Bennett

L’administració de Biden té previst fer que les terres federals siguin més barates d’accedir als desenvolupadors d’energia solar i eòlica després que la indústria de l’energia neta argumentés aquest any en una acció de pressió que les taxes i taxes d’arrendament són massa altes per atraure inversions i podrien torpedinar l’agenda del canvi climàtic del president, escriure Nichola Groom Valerie Volcovici.

La decisió de Washington de revisar la política terrestre federal per a projectes d'energia renovable forma part d'un esforç més ampli del govern del president Joe Biden per combatre l'escalfament global impulsant el desenvolupament d'energia neta i desincentivant la perforació i la mineria de carbó.

"Reconeixem que el món ha canviat des de l'última vegada que hem analitzat això i cal fer actualitzacions", va dir a Reuters Janea Scott, consellera principal de la secretària adjunta de terra i minerals del Departament d'Interior dels Estats Units.

anunci

Va dir que l'administració estudia diverses reformes per facilitar el desenvolupament de les terres federals a les empreses eòliques i solars, però no va donar cap detall.

L’afany per facilitar l’accés a vastes terres federals també subratlla la voracitat de la nova superfície de la indústria de les energies renovables: Biden té l’objectiu de descarbonitzar el sector de l’energia el 2035, un objectiu que requeriria una àrea més gran que els Països Baixos només per a la indústria solar, segons la firma d’investigació Rystad Energy.

En qüestió hi ha un pla de tarifes i tarifes de lloguer per a arrendaments solars i eòlics federals dissenyat per mantenir les tarifes en línia amb els valors de les terres agrícoles properes.

anunci

Segons aquesta política, implementada per l'administració del president Barack Obama el 2016, alguns projectes solars majors paguen 971 dòlars per acre a l'any en lloguer, juntament amb més de 2,000 dòlars anuals per megawatt de capacitat d'energia.

Per a un projecte a escala de serveis públics que cobreixi 3,000 hectàrees i que produeixi 250 megawatts d'energia, és a dir, una xifra aproximada de 3.5 milions de dòlars cada any.

Els lloguers de projectes eòlics solen ser més baixos, però la quota de capacitat és més elevada, amb 3,800 dòlars, segons un calendari federal de tarifes.

La indústria de les energies renovables argumenta que els càrrecs imposats pel Departament de l'Interior no estan sincronitzats amb els lloguers de terres privats, que poden ser inferiors a 100 dòlars per hectàrea, i no inclouen tarifes per l'energia produïda.

També són superiors a les rendes federals per a arrendaments de perforació de petroli i gas, que costen 1.50 dòlars o 2 dòlars anuals per hectàrea abans de ser substituïts per una regalia de producció del 12.5% un cop el petroli comença a fluir.

"Fins que no es resolguin aquests costos excessivament pesats, el nostre país probablement es perdrà a l'alçada del seu potencial per desplegar projectes d'energia neta de producció pròpia a les nostres terres públiques - i els llocs de treball i el desenvolupament econòmic que comporta", va dir Gene Grace, consell general per al grup de comerç d'energia neta American Clean Power Association.

La indústria de les energies renovables ha confiat històricament en superfícies privades per situar grans projectes. Però les grans extensions de terreny privat ininterromput són cada cop més escasses, convertint les terres federals en les millors opcions per a la futura expansió.

Fins ara, el Departament d’Interior ha permès menys de 10 GW d’energia solar i eòlica en els seus més de 245 milions d’acres de terres federals, un terç del que es preveia que les dues indústries s’instal·laran a tot el país aquest any, segons l’Administració d’informació energètica (Energy Information Administration). .

La indústria solar va començar a pressionar sobre el tema a l’abril, quan la Large Scale Solar Association, una coalició d’alguns dels principals desenvolupadors solars del país, inclosos NextEra Energy, Southern Company i EDF Renewables, va presentar una petició a l’Oficina de Gestió del Territori d’Interior per demanar rendes més baixes en projectes a escala de serveis públics als deserts ampollers de la nació.

Un portaveu del grup va dir que la indústria es va centrar inicialment a Califòrnia perquè acull algunes de les superfícies solars més prometedores i perquè la terra al voltant de les principals zones urbanes com Los Angeles havia inflat avaluacions per a comtats sencers, fins i tot sobre superfícies desèrtiques no adequades per a l'agricultura.

Funcionaris de NextEra (NEE.N), Del sud (SO.N), i EDF no va fer cap comentari quan va ser contactat per Reuters.

Al juny, l'Oficina va reduir els lloguers a tres comtats de Califòrnia. Però els representants d'energia solar van considerar que la mesura era insuficient, argumentant que els descomptes eren massa petits i que la taxa de capacitat de megawatts es mantenia al seu lloc.

Els advocats de les empreses solars i BLM han debatut el tema en les trucades telefòniques des de llavors, i hi ha previstes noves converses per al setembre, segons Peter Weiner, l'advocat que representa el grup solar.

"Sabem que les noves persones de BLM han tingut molt a la cuina", va dir Weiner. "Agraïm la seva consideració".

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències