Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Energia Sostenible Setmana 2014 UE

COMPARTIR:

publicat

on

molins_de_vent_i_obrers_435960Què és la Setmana de l'Energia Sostenible de la UE (EUSEW)?

Ara en la seva novena edició, el Setmana de l'Energia Sostenible de la UE (EUSEW): del 23 al 27 de juny de 2014 - és l'esdeveniment principal per a les autoritats públiques, les agències energètiques, les empreses privades, les ONG i les associacions del sector que col·laboren en el compliment de la Objectius energètics i climàtics de la UE. Compta amb activitats dedicades a l'eficiència energètica i solucions d'energies renovables a Europa i arreu del món.

Iniciat per primera vegada per la Comissió Europea l'any 2006, EUSEW està organitzat amb el suport de l'Agència Executiva per a les Petites i Mitjanes Empreses (EASME).

Quin és l'objectiu d'EUSEW?

EUSEW ajuda a promoure els objectius energètics i climàtics de la UE i serveix com a plataforma important per a l'intercanvi d'informació i bones pràctiques entre els experts en energia sostenible que hi participen. L'EUSEW ofereix l'oportunitat de debatre l'agenda d'energia sostenible de la UE amb les parts interessades i el públic en general.

Quina mida té EUSEW i qui hi participa?

A sobre 1,000 organitzacions i 10,000 persones estan actius durant EUSEW. Aquests inclouen no només empreses i administracions públiques, sinó també associacions i escoles, així com actors nacionals, regionals i locals que organitzen les seves Jornades de l'Energia.

anunci

Què hi ha al programa de l'EUSEW 2014?

EUSEW 2014 consta d'a Conferència de polítiques d'alt nivell (HLPC), que tindrà lloc a Brussel·les del 24 al 26 de juny, i de més de 900 actes amb uns 100,000 participants a tota la UE, així com a molts països del món, com ara Albània, Bielorússia, Bòsnia i Hercegovina, Geòrgia, Islàndia, Liechtenstein, Macedònia, Moldàvia, Noruega, Sèrbia, Suïssa, Turquia, Ucraïna, els Estats Units i les Filipines. A Brussel·les mateix, n'hi haurà 130 esdeveniments EUSEW.

La conferència de polítiques d'alt nivell consta de 32 sessions que tenen lloc a l'edifici de la Comissió Carlemany i estan dedicades a l'energia sostenible. Una part d'aquestes sessions estan organitzades directament per la Comissió, però la major part està organitzada per les parts interessades seleccionades mitjançant una convocatòria d'interès. Totes aquestes sessions estan obertes al públic després d'una preinscripció en línia (ara tancada). Les inscripcions presencials s'obriran el 24 de juny a les 8.00 h

El 25 de juny, la Conferència acollirà un acte paral·lel amb els guanyadors i projectes preseleccionats dels Premis d'Energia Sostenible Europa (SEE)' i 'Premi ManagEnergy' 2014. La inscripció per a la cerimònia de lliurament del premi encara està oberta.

El local Jornades d'Energia que tindrà lloc a tot Europa durarà fins a finals de mes.

Què són els premis Sustainable Energy Europe (SEE)' i 'ManagEnergy Award'?

Els 'Sustainable Energy Europe Awards (SEE)' i el 'ManagEnergy Award' reconeixen projectes destacats en eficiència energètica, energies renovables i transport net.

El 'Premis Europa d'Energia Sostenible (SEE)' honorar els projectes en cinc categories diferents segons diferents eixos polítics:

 1. Sensibilització (comunicar-se);

 2. programes educatius (aprenentatge);

 3. edificis (vida);

 4. estalvi d'energia (consumint), i;

 5. mobilitat neta (de viatge).

De les 342 sol·licituds presentades als Premis SEE, la taxa de participació més alta de la història, s'han seleccionat 25 projectes en les cinc categories.

A més, Premi ManagEnergy reconeix les autoritats regionals i locals que han jugat un paper clau per ajudar a assolir els objectius climàtics i energètics d'Europa per al 2020. El Premi d'enguany se centrarà en aquelles autoritats i agències energètiques que s'estan dirigint pobresa energètica, i/o implementació projectes d'energia renovable or sistemes de finançament innovadors per a accions energètiques sostenibles. També s'han seleccionat cinc projectes per al premi ManagEnergy.

Els guanyadors es donaran a conèixer a la cerimònia de lliurament dels premis de 2014, organitzada pel Sr. Günther H. Oettinger, comissari d'Energia de la UE, a l'edifici Carlemany de Tdimarts 24 de juny (18-19h).

Què són els dies de l'energia?

Jornades d'Energia són esdeveniments sense ànim de lucre, en funcionament durant tot el mes de juny, que promoure l'eficiència energètica o les energies renovables de manera interactiva. Poden ser qualsevol tipus d'activitat com ara presentacions, tallers, exposicions, concerts o exposicions organitzades per organismes públics o privats.

Les Jornades de l'Energia se celebren a Brussel·les, a tota la UE i a tot el món.

Per què és important la promoció de l'eficiència energètica i les energies renovables per a la UE?

L'eficiència energètica i les energies renovables són clau en l'estratègia de la UE per abordar els principals reptes energètics als quals s'enfronta Europa avui, per ajudar-la a assolir els seus objectius energètics i climàtics i garantir la seguretat del subministrament energètic. Ajuden a fer front al canvi climàtic i aplanen el camí cap a a economia descarbonitzada segura i competitiva.

L'energia sostenible també es troba al cor de la UE Estratègia Europa 2020 per a un creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu, on l'eficiència energètica i les fonts d'energia renovables es consideren un important generador d'ocupació i en general prosperitat econòmica.

EUSEW té com a objectiu demostrar la necessitat i els beneficis d'utilitzar l'energia de manera intel·ligent als ciutadans de la UE i assessorar les persones i les empreses sobre com poden contribuir i beneficiar-se de solucions eficients energèticament.

Quins són els objectius energètics i climàtics de la UE?

Els líders europeus han establert objectius ambiciosos en matèria d'energia i clima per al 2020. Conegut com a 20-20-20 objectius, inclouen:

 1. Una reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle de la UE d'un 20% per sota dels nivells de 1990

 2. Un objectiu vinculant a tota la UE per a les energies renovables del 20% del consum energètic de la UE

 3. Reducció del 20% del consum d'energia primària

Per al període fins al 2030, la Comissió Europea també ha proposat més objectius climàtics i energètics que inclouen:

 1. Un nou objectiu de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle del 40% per sota dels nivells de 1990

 2. Un nou objectiu d'energia renovable d'almenys el 27% del consum energètic de la UE

 3. Un paper continuat de l'eficiència energètica en l'estratègia energètica de la UE, els detalls de la qual encara estan per decidir.

EUSEW 2014 moments destacats dels mitjans a Brussel·les

Günther Oettinger, EU ccomissari d'energia, participarà en els següents actes:

 1. Política d'eficiència energètica: una política per a la seguretat del subministrament, la competitivitat i la sostenibilitat(Dimarts, 24 de juny 15h, Edifici Carlemany, Rue de la Loi 170, Sala Alcide de Gasperi). L'eficiència energètica continua sent una pedra angular dels esforços de la UE per fomentar el creixement, augmentar la competitivitat i l'ocupació, garantir la seguretat energètica i aconseguir un sistema energètic sostenible per a la Unió Europea. En la seva intervenció, el comissari se centrarà en el desenvolupament de futures polítiques d'eficiència energètica a la llum de la Comunicació 2030, la revisió de la Directiva d'eficiència energètica (EED) i els avenços recents en el debat sobre seguretat energètica.

 2. El camí a seguir per a la política europea de productes eficients energèticament(Dimarts, 24 de juny 16:45h, Edifici Carlemany, Rue de la Loi 170, Sala Alcide de Gasperi). En la seva intervenció, el comissari se centrarà en les polítiques de la Unió Europea per a la contribució dels productes energèticament eficients als objectius de 2020 d'eficiència energètica i reducció de gasos d'efecte hivernacle. Els temes a debatre inclouen la revisió en curs de les directives d'ecodisseny i etiquetatge energètic, les escales d'etiquetes, la vigilància del mercat i la cooperació internacional.

 3. Premis Sustainable Energy Europe i Cerimònia de lliurament dels premis ManagEnergy (Tdimarts, 24 de juny, 18h, Edifici Carlemany, Rue de la Loi 170, Sala Alcide de Gasperi). El comissari i els membres del jurat, presidits per Maria Da Graça Carvalho, assessora principal de la Comissió Europea, atorgaran sis premis: cinc als guanyadors dels premis Sustainable Energy Europe Awards i un al guanyador del premi ManagEnergy.

lloc web
Twitter @euenergyweek
Hashtag #EUSEW14

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències