Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

% De reducció d'energia per 30 2030?

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Energia eòlica marinaBy Lorenzo Torti

La Comissió Europea vol que la UE assoleixi un objectiu d’estalvi energètic del 30% el 2030 com a part dels objectius més amplis del marc climàtic i energètic de la UE, segons un Comunicació de la Comissió presentat a finals de juliol.

El marc climàtic i energètic de la UE, presentat per la Comissió el gener del 2014, proposava nous objectius per a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle i per a un augment de la quota de fonts d’energia renovables en el mix energètic de la UE que s’aconseguirà el 2030.

anunci

La darrera Comunicació de la Comissió avalua els avenços de la UE cap a l'objectiu d'un augment del 20% en l'eficiència energètica per al 2020. La Comunicació considera que al ritme actual es farà un estalvi energètic del 18 al 19% abans de la data límit, però que l'objectiu del 2020 podria encara s’aconseguiria si tots els estats membres apliquessin plenament la legislació de la UE a la zona. La comunicació també aborda els objectius posteriors al 2020, proposant el nou objectiu del 30% d’eficiència energètica de la UE com a part del marc climàtic i energètic de la UE.

L'enfocament de la Comissió en l'eficiència energètica forma part d'un canvi més ampli de la política energètica de la UE cap a la seguretat energètica, que ha guanyat ritme des de l'inici de la crisi a Ucraïna, que va posar de manifest la dependència de la UE de les importacions d'energia estrangeres.

De fet, l’eficiència energètica es veu com una de les solucions clau per reduir la dependència d’Europa dels proveïdors estrangers, així com un dels pocs plans d’inversió que garanteixin llocs de treball locals.

anunci

Les posicions sobre l’eficiència energètica, tant a Brussel·les com a les capitals nacionals, han canviat aparentment des de fa només dos anys, quan es va percebre que molts estats membres intentaven, directament o indirectament, reduir l’ambició del que llavors era la proposta de la Directiva d’eficiència energètica quan ara sembla que el vent ha canviat definitivament, com ho demostra el suport explícit de l'objectiu del 30% d'Alemanya i França.

La Comunicació de la Comissió s'estructura de la següent manera:
(1) Una avaluació del progrés cap a l'objectiu 2020;
(2) una anàlisi del potencial d’eficiència energètica per al 2030;
(3) una descripció dels reptes relacionats amb el finançament de mesures d’eficiència energètica i;
(4) una proposta per al camí cap al 2030.

La Comunicació té tres annexos; L’annex I presenta l’evolució de les polítiques informades als plans d’acció nacionals d’eficiència energètica de 2014; l’annex II descriu l’estat de transposició de la Directiva de rendiment energètic dels edificis (EPBD), mentre que l’annex III se centra en l’estat de transposició de la Directiva d’eficiència energètica (EED). ).

Avanç cap a l'objectiu 2020

Actualment, la UE intenta assolir un objectiu indicatiu d’estalviar un 20% d’energia el 2020. La Comunicació de la Comissió considera que actualment la UE està en camí d’aconseguir un estalvi d’energia entre el 18 i el 19% el 2020. Tot i que s’està assolint un bon progrés. en els sectors de la construcció, els electrodomèstics i el transport, la Comissió especifica que al voltant d’un terç de l’estalvi energètic es deu als efectes de la crisi econòmica i financera que encara es nota a la UE.

Per tant, la Comissió veu necessària una tasca més gran a nivell nacional. La Comissió creu que si tots els estats membres apliquessin completament la legislació vigent, en particular la Directiva d’eficiència energètica, la Directiva sobre el rendiment energètic dels edificis, les directives d’ecodisseny i etiquetatge energètic, les regulacions sobre els estàndards de rendiment del CO2 per a automòbils i furgonetes, així com la Sistema de comerç d’emissions de la UE (ETS), l’objectiu del 20% s’aconseguiria sense mesures addicionals.

La Comissió demana que els esforços se centrin en els següents àmbits; En primer lloc, enfortir la verificació local i regional dels codis nacionals d’edificació i informar exhaustivament els consumidors sobre el rendiment energètic dels edificis en venda o lloguer; En segon lloc, augmentar la cooperació entre els serveis públics i els clients per obtenir estalvis energètics; i, finalment, millorar la vigilància del mercat relacionada amb el marc de l'ecodisseny i l'etiquetatge energètic, per garantir una igualtat de condicions per a la indústria i una informació adequada per als consumidors.

Potencial d’eficiència energètica per al 2030

La Comunicació de la Comissió descriu els avantatges clau que la Comissió creu que la continuació d'una política de la UE en matèria d'eficiència energètica comportarà:

Competitivitat. Les inversions en eficiència energètica tindrien un impacte positiu en el creixement i l’ocupació. La Comissió assenyala que aquests llocs de treball serien llocs de treball “locals”, ja que estarien relacionats amb sectors no afectats per la deslocalització, és a dir, el sector de la construcció. L'eficiència energètica també seria beneficiosa per a la competitivitat de la indústria manufacturera, ja que permetria la mateixa producció amb un consum d'energia reduït.

Menors factures d’energia per als consumidors. Segons la Comissió, les llars de la UE gasten de mitjana el 6.4% dels seus ingressos disponibles en factures d’energia. Les millores en l’eficiència energètica dels edificis, així com en el rendiment energètic dels electrodomèstics, podrien reduir aquesta xifra. La Comunicació cita una estimació que cada 1% addicional d’estalvi energètic comportarà una reducció del 0.4% del preu del gas i del 0.1% del preu del petroli el 2030.

Transport eficient energèticament. Actualment, el consum d’energia en el transport disminueix. A més, el comportament dels consumidors, especialment a les zones urbanes, està canviant. La Comissió suggereix que la transformació gradual de tot el sistema de transport s’hauria de basar en una major interacció entre els diferents modes, la innovació i el desplegament de combustibles alternatius, així com un augment de l’ús de sistemes de transport intel·ligents.

Finançament d’inversions en eficiència energètica

El desafiament més gran per a qualsevol política d’eficiència energètica és la naturalesa de les inversions relacionades, per a les quals es requereix un cost inicial relativament elevat amb una taxa de retorn a llarg termini. En aquest sentit, la Comissió considera especialment important posar en marxa instruments financers adequats accessibles a tots els grups de consumidors.

La comunicació posa en relleu els fons per a mesures d’eficiència energètica disponibles en el marc financer plurianual (CFP) vigent per al període 2014-2020. Segons la Comissió, el major potencial d'estalvi energètic es troba en el sector de la construcció (que cobreix al voltant del 40% del consum energètic de la UE). Com que gairebé el 90% de la superfície edificable de la UE és de propietat privada, el finançament privat serà clau. En aquest sentit, els fons públics haurien d’actuar com a palanquejament del capital privat; per tant, la Comissió argumenta que els estats membres haurien d'assignar quotes importants de fons nacionals i de la UE per impulsar la inversió per a una economia baixa en carboni.

Pel que fa al costat de la demanda, la Comissió destaca la importància d'informar els consumidors sobre els avantatges de l'eficiència energètica. Els sistemes de finançament haurien de ser atractius i fàcilment disponibles. A més, s’hauria de dur a terme una investigació socioeconòmica sobre el comportament dels consumidors per comprendre millor les seves decisions sobre inversions en eficiència energètica.

En general, la Comissió considera que són necessàries diverses accions clau per impulsar el finançament de les mesures d’eficiència energètica:
(1) Identificació, mesurament i valoració de tots els beneficis de la inversió en eficiència energètica i comunicació als consumidors, a les empreses i al sector financer;
(2) desenvolupament d’estàndards per a cada element del procés d’inversió en eficiència energètica;
(3) proporcionar eines i serveis als consumidors per tal que puguin controlar el seu consum i costos energètics;
(4) ús de fons de la UE orientat a objectius per augmentar els volums d'inversió i apalancar els fons privats, i;
(5) esquemes nacionals a mida que s'adapten millor a les necessitats d'inversió en eficiència energètica del sector de la construcció.

La Comissió, per la seva banda, tindrà com a objectiu reforçar la cooperació amb els estats membres i les institucions financeres (inclòs el Banc Europeu d’Inversions) i garantir que la legislació de la UE es transposi i s’apliqui adequadament.

El camí a seguir

La Comissió proposa incloure un objectiu d’eficiència energètica del 30% per al 2030 en el marc climàtic i energètic del 2030, juntament amb un objectiu vinculant del 40% per a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) i un objectiu d’una participació del 27% en energia renovable a la UE barreja energètica, vinculant només a nivell de la UE (el que significa que no hi hauria objectius nacionals vinculants).

La Comunicació no especifica si l’objectiu d’eficiència energètica ha de ser vinculant, però assenyala que l’enfocament seguit amb l’objectiu del 2020, un objectiu indicatiu a nivell de la UE i una combinació de mesures vinculants de la UE, està demostrant ser eficaç i, per tant, s’ha de seguir .

Segons aquest enfocament, la Comissió avalua si l'objectiu es complirà en funció dels plans nacionals que rep periòdicament dels estats membres. La Comissió revisarà els progressos realitzats el 2017, incloent-hi si l’ús d’indicadors addicionals, com la intensitat energètica, seria més adequat per controlar el progrés del sector i tenir en compte els canvis del PIB i de la població.

La Comissió també durà a terme una sèrie d'accions addicionals per donar suport a l'objectiu d'eficiència energètica:

(1) Revisió de la Directiva d’etiquetatge energètic i de determinats aspectes de la Directiva d’Ecodisseny (prevista a finals del 2014);
(2) desenvolupament i assistència addicionals en relació amb els instruments financers per potenciar la inversió privada;
(3) revisió de la Directiva sobre eficiència energètica (diversos aspectes durant els propers anys), de la Directiva sobre el rendiment energètic dels edificis (prevista per al 2017);
(4) presentar un pla d'acció (estratègia) en els mercats minoristes, amb l'objectiu d'augmentar la difusió de productes que promoguin un ús eficient de l'energia;
(5) implementació de la reserva d’estabilitat del mercat de l’ETS per tal d’afavorir la millora de l’eficiència energètica al sector industrial;
(6) implementació gradual de les accions establertes pel Llibre blanc del transport de 2011 i;
(7) cooperació amb els estats membres en els programes pertinents de recerca i innovació de la UE.

Propers passos

S'espera que els caps d'Estat i de govern debaten i recolzin el marc climàtic i energètic de la UE per al 2030 al Consell Europeu del 23 al 24 d'octubre de 2014.

Després de l’aprovació del marc 2030, la Comissió presentarà una iniciativa legislativa sobre el marc de governança per a l’eficiència energètica que inclourà un objectiu 2030.

 

interconnectivitat d'electricitat

La Comissió aprova mesures gregues per augmentar l'accés a l'electricitat dels competidors de PPC

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat mesures legalment vinculants, d'acord amb les normes antimonopoli de la UE, mesures proposades per Grècia per permetre als competidors de Public Power Corporation (PPC), l'empresa elèctrica de propietat estatal grega, comprar més electricitat a llarg termini. Grècia va presentar aquestes mesures per eliminar la distorsió creada per l'accés exclusiu de PPC a la generació de lignit, que la Comissió i els tribunals de la Unió havien trobat per crear una desigualtat d'oportunitats als mercats elèctrics grecs. Els remeis proposats caducaran quan les plantes de lignit existents deixin de funcionar comercialment (cosa que s’espera actualment per al 2023) o, com a molt tard, el 31 de desembre de 2024.

En el seu decisió de març de 2008, la Comissió va trobar que Grècia havia infringit les regles de competència atorgant a PPC drets d'accés privilegiats al lignit. La Comissió va demanar a Grècia que proposés mesures per corregir els efectes anticompetitius d’aquesta infracció. A causa dels recursos presentats tant al Tribunal General com al Tribunal de Justícia Europeu, i a les dificultats per implementar una presentació de recursos previs, aquestes mesures correctores no s’han implementat fins ara. L'1 de setembre de 2021, Grècia va presentar una versió esmenada dels recursos.

La Comissió ha conclòs que les mesures proposades aborden plenament la infracció identificada per la Comissió en la seva decisió de 2008, a la llum del pla grec de desmantellar tota la generació de lignit existent el 2023 d’acord amb els objectius mediambientals de Grècia i la UE. La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "La decisió i les mesures proposades per Grècia permetran als competidors de PPC protegir-se millor de la volatilitat dels preus, que és un element vital perquè puguin competir en el mercat de l'electricitat al detall i oferir preus estables als consumidors. Les mesures funcionen de la mà del pla grec de desmantellar les centrals elèctriques de lignit, altament contaminants, desincentivant l'ús d'aquestes plantes, totalment en línia amb el Tracte Verd Europeu i els objectius climàtics de la UE ".

anunci

Hi ha disponible un comunicat de premsa complet online.

anunci
Seguir llegint

Biocombustibles

La Comissió aprova la pròrroga d’un any de l’exempció d’impostos per als biocombustibles a Suècia

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajuts estatals, la prolongació de la mesura d'exempció fiscal per als biocombustibles a Suècia. Suècia eximeix els biocombustibles líquids dels impostos sobre l’energia i el CO₂ des del 2002. La mesura ja s’ha allargat diverses vegades, l’última vegada octubre 2020 (SA.55695). Per decisió d'avui, la Comissió aprova una pròrroga addicional d'un any de l'exempció fiscal (de l'1 de gener al 31 de desembre de 2022). L'objectiu de la mesura d'exempció fiscal és augmentar l'ús de biocombustibles i reduir l'ús de combustibles fòssils en el transport. La Comissió va avaluar la mesura segons les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular la Directrius sobre ajuts estatals per a la protecció del medi ambient i l’energia.

La Comissió va considerar que les exempcions fiscals són necessàries i adequades per estimular la producció i el consum de biocombustibles nacionals i importats, sense distorsionar indebitament la competència al mercat únic. A més, l’esquema contribuirà als esforços de Suècia i de la UE en el seu conjunt per complir l’acord de París i avançar cap als objectius de renovables i CO₂ del 2030. El suport als biocombustibles basats en els aliments hauria de romandre limitat, d'acord amb els llindars imposats pel Directiva revisada d'energia renovable. A més, l’exempció només es pot concedir quan els operadors demostrin que compleixen els criteris de sostenibilitat, que Suècia transposarà tal com exigeix ​​la Directiva revisada sobre energia renovable. Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que la mesura s’ajusta a les normes d’ajuts estatals de la UE. Hi haurà més informació a la Comissió competència lloc web, en el Registre d'ajudes estatals sota el número de cas SA.63198.

anunci

Seguir llegint

Energia

L'administració de Biden té com a objectiu reduir els costos dels projectes eòlics i solars en terrenys públics

publicat

on

By

Les plaques solars es veuen al projecte Desert Stateline a prop de Nipton, Califòrnia, EUA el 16 d’agost de 2021. REUTERS / Bridget Bennett
Les plaques solars es veuen al projecte Desert Stateline a prop de Nipton, Califòrnia, EUA el 16 d’agost de 2021. Imatge presa el 16 d’agost de 2021. REUTERS / Bridget Bennett

L’administració de Biden té previst fer que les terres federals siguin més barates d’accedir als desenvolupadors d’energia solar i eòlica després que la indústria de l’energia neta argumentés aquest any en una acció de pressió que les taxes i taxes d’arrendament són massa altes per atraure inversions i podrien torpedinar l’agenda del canvi climàtic del president, escriure Nichola Groom Valerie Volcovici.

La decisió de Washington de revisar la política terrestre federal per a projectes d'energia renovable forma part d'un esforç més ampli del govern del president Joe Biden per combatre l'escalfament global impulsant el desenvolupament d'energia neta i desincentivant la perforació i la mineria de carbó.

"Reconeixem que el món ha canviat des de l'última vegada que hem analitzat això i cal fer actualitzacions", va dir a Reuters Janea Scott, consellera principal de la secretària adjunta de terra i minerals del Departament d'Interior dels Estats Units.

anunci

Va dir que l'administració estudia diverses reformes per facilitar el desenvolupament de les terres federals a les empreses eòliques i solars, però no va donar cap detall.

L’afany per facilitar l’accés a vastes terres federals també subratlla la voracitat de la nova superfície de la indústria de les energies renovables: Biden té l’objectiu de descarbonitzar el sector de l’energia el 2035, un objectiu que requeriria una àrea més gran que els Països Baixos només per a la indústria solar, segons la firma d’investigació Rystad Energy.

En qüestió hi ha un pla de tarifes i tarifes de lloguer per a arrendaments solars i eòlics federals dissenyat per mantenir les tarifes en línia amb els valors de les terres agrícoles properes.

anunci

Segons aquesta política, implementada per l'administració del president Barack Obama el 2016, alguns projectes solars majors paguen 971 dòlars per acre a l'any en lloguer, juntament amb més de 2,000 dòlars anuals per megawatt de capacitat d'energia.

Per a un projecte a escala de serveis públics que cobreixi 3,000 hectàrees i que produeixi 250 megawatts d'energia, és a dir, una xifra aproximada de 3.5 milions de dòlars cada any.

Els lloguers de projectes eòlics solen ser més baixos, però la quota de capacitat és més elevada, amb 3,800 dòlars, segons un calendari federal de tarifes.

La indústria de les energies renovables argumenta que els càrrecs imposats pel Departament de l'Interior no estan sincronitzats amb els lloguers de terres privats, que poden ser inferiors a 100 dòlars per hectàrea, i no inclouen tarifes per l'energia produïda.

També són superiors a les rendes federals per a arrendaments de perforació de petroli i gas, que costen 1.50 dòlars o 2 dòlars anuals per hectàrea abans de ser substituïts per una regalia de producció del 12.5% un cop el petroli comença a fluir.

"Fins que no es resolguin aquests costos excessivament pesats, el nostre país probablement es perdrà a l'alçada del seu potencial per desplegar projectes d'energia neta de producció pròpia a les nostres terres públiques - i els llocs de treball i el desenvolupament econòmic que comporta", va dir Gene Grace, consell general per al grup de comerç d'energia neta American Clean Power Association.

La indústria de les energies renovables ha confiat històricament en superfícies privades per situar grans projectes. Però les grans extensions de terreny privat ininterromput són cada cop més escasses, convertint les terres federals en les millors opcions per a la futura expansió.

Fins ara, el Departament d’Interior ha permès menys de 10 GW d’energia solar i eòlica en els seus més de 245 milions d’acres de terres federals, un terç del que es preveia que les dues indústries s’instal·laran a tot el país aquest any, segons l’Administració d’informació energètica (Energy Information Administration). .

La indústria solar va començar a pressionar sobre el tema a l’abril, quan la Large Scale Solar Association, una coalició d’alguns dels principals desenvolupadors solars del país, inclosos NextEra Energy, Southern Company i EDF Renewables, va presentar una petició a l’Oficina de Gestió del Territori d’Interior per demanar rendes més baixes en projectes a escala de serveis públics als deserts ampollers de la nació.

Un portaveu del grup va dir que la indústria es va centrar inicialment a Califòrnia perquè acull algunes de les superfícies solars més prometedores i perquè la terra al voltant de les principals zones urbanes com Los Angeles havia inflat avaluacions per a comtats sencers, fins i tot sobre superfícies desèrtiques no adequades per a l'agricultura.

Funcionaris de NextEra (NEE.N), Del sud (SO.N), i EDF no va fer cap comentari quan va ser contactat per Reuters.

Al juny, l'Oficina va reduir els lloguers a tres comtats de Califòrnia. Però els representants d'energia solar van considerar que la mesura era insuficient, argumentant que els descomptes eren massa petits i que la taxa de capacitat de megawatts es mantenia al seu lloc.

Els advocats de les empreses solars i BLM han debatut el tema en les trucades telefòniques des de llavors, i hi ha previstes noves converses per al setembre, segons Peter Weiner, l'advocat que representa el grup solar.

"Sabem que les noves persones de BLM han tingut molt a la cuina", va dir Weiner. "Agraïm la seva consideració".

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències