Connecteu-vos amb nosaltres

Bulgària

Defensa de la Competència: La Comissió envia un plec de càrrecs a búlgar Energy Holding per sospita d'abús de posició dominant en el mercat majorista d'electricitat de Bulgària

COMPARTIR:

publicat

on

bulgaria_energy_factoryLa Comissió Europea ha informat búlgar Energy Holding (BEH) de la seva opinió preliminar que les restriccions territorials a la revenda contingudes en els contractes de subministrament d'electricitat de BEH amb comerciants del mercat majorista d'electricitat no regulat de Bulgària poden incomplir les normes antimonopoli de la UE. Aquestes restriccions limiten la llibertat dels compradors a triar on vendre l’electricitat comprada a BEH. L’enviament d’una declaració d’objeccions no prejutja el resultat final de la investigació.

La Comissió té preocupació que BEH, la companyia estatal d'energia elèctrica integrada a l'Estat de Bulgària, podria obstaculitzar la competència en el mercat no regulat d'electricitat a l'engròs a Bulgària imposant restriccions sobre la possibilitat de revenda de l'electricitat subministrada per BEH.

La Declaració d'objeccions estableix que la majoria dels contractes de subministrament elèctric entre BEH i els comerciants estableixen que l'electricitat subministrada per BEH només es pot vendre a Bulgària o només es pot exportar. Els contractes també contenen mecanismes de control i sanció que permeten a BEH controlar i castigar els clients que no compleixen aquestes restriccions territorials.

La conclusió provisional de la Comissió és que aquestes restriccions territorials constitueixen un abús de la posició dominant de BEH en el mercat, cosa prohibida per l'article 102 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE). Aquest comportament, si s’estableix, té l’efecte de distorsionar l’assignació d’electricitat al mercat únic, afectant la liquiditat i l’eficiència dels mercats elèctrics i elevant les barreres artificials al comerç entre Bulgària i altres estats membres.

Fons

La Comissió va obrir un procediment formal per investigar si BEH pot estar abusant de la seva posició dominant en el mercat en el mercat majorista d'electricitat a Bulgària al novembre de 27 2012 (veure IP / 12 / 1307).

En una investigació separada, la Comissió està investigant si Bulgarian Energy Holding (BEH), la seva subsidiària de subministrament de gas Bulgargaz i la seva subsidiària de la infraestructura de gas Bulgartransgaz podrien obstaculitzar els competidors d'accedir a infraestructures clau de gas a Bulgària, incomplint les normes antimonopoli de la UE (vegeu IP / 13 / 656). La Comissió va obrir un procediment formal al juliol 2013.

anunci

L'article 102 TFUE prohibeix l'abús d'una posició dominant en el mercat que pot afectar el comerç entre els estats membres. La implementació d 'aquesta disposició es defineix a la Reglament antimonopoli (Reglament (CE) no 1 / 2003), que pot ser aplicat per la Comissió i per les autoritats nacionals de competència dels estats membres de la UE.

La declaració d’objeccions és un pas formal en les investigacions de la Comissió sobre presumptes violacions de les normes antimonopoli de la UE. La Comissió informa per escrit a les parts interessades de les objeccions formulades contra elles. Els destinataris poden examinar els documents del fitxer d’investigació de la Comissió, respondre per escrit i sol·licitar una vista oral per presentar els seus comentaris sobre el cas davant els representants de la Comissió i les autoritats nacionals de competència. La Comissió pren una decisió final després que les parts hagin exercit els seus drets de defensa.

Si, després que les parts hagin exercit els seus drets de defensa, la Comissió conclou que hi ha proves suficients sobre una infracció, pot dictar una decisió que prohibeix la conducta i imposar una multa de fins al 10% del volum de negocis anual mundial d’una empresa.

Per obtenir més informació, podeu consultar la Comissió registre de casos pública al competència Lloc web sota el número del cas 39767.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències