Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

La UE acorda les regles per manejar les disputes inversor-Estat

COMPARTIR:

publicat

on

1654741288The European Union today (28 August) took an important step towards creating a comprehensive EU investment policy, with the publication of a Regulation setting out a new set of rules to manage disputes under the EU’s investment agreements with its trading partners. The rules – set out in the Regulation on financial responsibility under future investor-to-state disputes – are a necessary component of a common EU investment policy.

"This Regulation,” said Trade Commissioner Karel De Gucht “represents another building block in our efforts to develop a transparent, accountable and balanced investor-to state dispute settlement mechanism as part of EU trade and investment policy.”

The rules set up the EU’s internal framework for managing future investor-state disputes. They define who is best placed to defend the EU’s and member states’ interests in the event of any challenge under investor-to-state dispute (ISDS) in EU trade agreements and the Energy Charter Treaty. The rules also establish the principles for allocating any eventual costs or compensation. Member states will defend any challenges to their own measures and the EU will defend measures taken at EU level. In all cases, there will be close cooperation and transparency within the EU and the EU institutions.

la política d'inversió de la UE

En virtut del Tractat de Lisboa, la inversió es va convertir en part de la política comercial de la UE - una competència exclusiva de la UE. Com a conseqüència d'això, la Comissió Europea ara també negocia el component d'inversió dels acords comercials en nom de la Unió Europea.

La possibilitat de solució de diferències entre un inversor i un Estat és el mecanisme d'aplicació utilitzat normalment en els acords que continguin protecció de la inversió. En aquest moment hi ha 3000 tractats bilaterals d'inversió vigents a tot el món, més de 1400 dels quals es va arribar a la conclusió dels estats membres. La gran majoria d'ells inclouen ISDS, com un mecanisme d'aplicació necessària per als que inverteixen en països tercers. inversors de la UE són els usuaris més freqüents de ISDS a tot el món.

La UE està negociant protecció de la inversió i el ISDS en una sèrie d'acords, i ja és part en el Tractat sobre la Carta de l'Energia, que preveu la protecció de la inversió i el ISDS. Com a part de la seva política d'inversió, la UE té com a objectiu implementar grans millores als mecanismes de solució de diferències ja existents entre inversors i Estat, exigint una major transparència, rendició de comptes i la previsibilitat. En els seus acords, la UE està incloent les obligacions de transparència en ferm, de manera que tots els documents i les audiències són públiques, disposicions contra l'abús del sistema i disposicions per garantir la independència i la imparcialitat dels àrbitres. El Reglament publicat avui ajudarà a assegurar la transparència en les controvèrsies entre inversors i Estat que sorgeixen en virtut de futurs acords de la UE, preveient les consultes i l'intercanvi d'informació entre la Comissió, els Estats membres i el Parlament Europeu.

anunci

Where EU-level agreements including investment protection are concluded, they will replace the member states’ Bilateral Investment Treaties with the same non-EU countries.

Quan s'utilitzin les noves normes?

Tot i que el Reglament entrarà en vigor el 17September, només s'han d'aplicar les regles un cop es produeixin controvèrsies entre inversors i estats reals en virtut d'acords de la UE amb un mecanisme d'arbitratge internacional.

La Unió Europea és part en el Tractat sobre la Carta de l'Energia, que conté disposicions sobre protecció de la inversió i d'arbitratge internacional. La Comissió Europea està negociant actualment la inversió, incloent la protecció de la inversió, amb la Xina i Myanmar. També està negociant la inversió com a part de les negociacions del TLC amb Canadà, Índia, Japó, Marroc, Singapur, Tailàndia, Vietnam i Estats Units (actualment en espera mentre una consulta pública sobre la inversió en TTIP es porta a terme).

Més informació

Reglament sobre la responsabilitat financera en virtut de futurs conflictes entre inversors i Estat

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències