La UE acorda les regles per manejar les disputes inversor-Estat

1654741288La Unió Europea avui (28 agost) va fer un pas important cap a la creació d'una política global d'inversions de la UE, amb la publicació d'un pla que estableixi un nou conjunt de regles per gestionar les diferències sota els acords d'inversió de la UE amb els seus socis comercials Reglament. - Les normes establertes en el Reglament sobre la responsabilitat financera en virtut de futurs conflictes entre inversors i Estat - són un component necessari d'una política d'inversió comuna de la UE.

"El present Reglament, " va dir el comissari de Comerç, Karel De Gucht "representa una altra pedra angular en els nostres esforços per desenvolupar un inversor a estat mecanisme de solució de diferències transparent, responsable i equilibrada com a part del comerç de la UE i la política d'inversió ".

Les normes estableixen marc interior de la UE per a la gestió de futures controvèrsies inversor-Estat. Defineixen qui està en millors condicions per defensar els interessos dels Estats membres »de la UE i en el cas de qualsevol repte en disputa entre inversors i Estat (ISDS) en els acords comercials de la UE i de la Carta de l'Energia. Les normes també estableixen els principis per a l'assignació de les despeses eventuals o compensació. Els estats membres defensaran qualsevol desafiament a les seves pròpies mesures i la UE van a defensar les mesures adoptades a nivell de la UE. En tots els casos, hi haurà una estreta cooperació i la transparència dins de la Unió Europea i les institucions de la UE.

la política d'inversió de la UE

En virtut del Tractat de Lisboa, la inversió es va convertir en part de la política comercial de la UE - una competència exclusiva de la UE. Com a conseqüència d'això, la Comissió Europea ara també negocia el component d'inversió dels acords comercials en nom de la Unió Europea.

La possibilitat de solució de diferències entre un inversor i un Estat és el mecanisme d'aplicació utilitzat normalment en els acords que continguin protecció de la inversió. En aquest moment hi ha 3000 tractats bilaterals d'inversió vigents a tot el món, més de 1400 dels quals es va arribar a la conclusió dels estats membres. La gran majoria d'ells inclouen ISDS, com un mecanisme d'aplicació necessària per als que inverteixen en països tercers. inversors de la UE són els usuaris més freqüents de ISDS a tot el món.

La UE està negociant protecció de la inversió i el ISDS en una sèrie d'acords, i ja és part en el Tractat sobre la Carta de l'Energia, que preveu la protecció de la inversió i el ISDS. Com a part de la seva política d'inversió, la UE té com a objectiu implementar grans millores als mecanismes de solució de diferències ja existents entre inversors i Estat, exigint una major transparència, rendició de comptes i la previsibilitat. En els seus acords, la UE està incloent les obligacions de transparència en ferm, de manera que tots els documents i les audiències són públiques, disposicions contra l'abús del sistema i disposicions per garantir la independència i la imparcialitat dels àrbitres. El Reglament publicat avui ajudarà a assegurar la transparència en les controvèrsies entre inversors i Estat que sorgeixen en virtut de futurs acords de la UE, preveient les consultes i l'intercanvi d'informació entre la Comissió, els Estats membres i el Parlament Europeu.

Si es subscriuen acords de nivell de la UE, incloent protecció de la inversió, que substituiran els tractats bilaterals d'inversió dels Estats membres amb els mateixos països no comunitaris.

Quan s'utilitzin les noves normes?

Tot i que el Reglament entrarà en vigor el 17September, només s'han d'aplicar les regles un cop es produeixin controvèrsies entre inversors i estats reals en virtut d'acords de la UE amb un mecanisme d'arbitratge internacional.

La Unió Europea és part en el Tractat sobre la Carta de l'Energia, que conté disposicions sobre protecció de la inversió i d'arbitratge internacional. La Comissió Europea està negociant actualment la inversió, incloent la protecció de la inversió, amb la Xina i Myanmar. També està negociant la inversió com a part de les negociacions del TLC amb Canadà, Índia, Japó, Marroc, Singapur, Tailàndia, Vietnam i Estats Units (actualment en espera mentre una consulta pública sobre la inversió en TTIP es porta a terme).

Més informació

Reglament sobre la responsabilitat financera en virtut de futurs conflictes entre inversors i Estat

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Negocis, Economia, energia, EU, EU, Comissió Europea, Comerç, Els acords comercials

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *