Connecteu-vos amb nosaltres

Biocombustibles

L'informe revela que l'estalvi de les emissions de gasos d'efecte hivernacle dels biocombustibles es "subestima significativament"

COMPARTIR:

publicat

on

GasPump_13802299910109Utrecht, 10 novembre, 2014: Per entendre el benefici climàtic dels biocombustibles, les seves emissions de gasos d'efecte hivernacle s'han de comparar amb les emissions de combustibles fòssils que substitueixen al mercat, segons un nou estudi publicat avui. Mentre que els biocombustibles desplacen els combustibles intensos no convencionals de les emissions, com les derivades de sorres petrolíferes, oli estricte i oli de xerogénio, l’estalvi d’emissions resultant no es comptabilitza correctament a la Directiva d’energies renovables ni a la recent proposta de metodologia de la directiva sobre qualitat de combustible.

Les directrius sobre energia renovable i qualitat dels combustibles avaluen els avantatges dels biocombustibles en comparació amb els combustibles fòssils comparant les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle durant el cicle de vida amb un comparador de fòssils. Aquest comparador es basa en la intensitat mitjana de carboni dels combustibles fòssils al mercat de combustibles per carretera de la UE i actualment s'estableix en 83.8 gCO2eq / MJ. Si es reflecteixen amb més precisió els beneficis dels biocombustibles, s'hauria de comparar la seva intensitat de carboni amb les emissions dels combustibles fòssils que desplacen efectivament.

El nou estudi publicat pels consultors sobre energia i clima d'Ecofys examina quins combustibles fòssils s’utilitzaran al mercat si els biocombustibles no estaven disponibles. Aquest "enfocament marginal" revela que:

  • Els biocombustibles substitueixen majoritàriament els combustibles produïts a partir d'olis no convencionals, i no una combinació mitjana de combustibles, com ho representa el comparador fòssil;
  • els olis no convencionals són principalment sorres de petroli, oli i kerogen lleugers, oli el desenvolupament del qual és més sensible als preus energètics internacionals i les perspectives del mercat; i;
  • les emissions d’aquesta barreja marginal de combustibles fòssils són més altes que una barreja mitjana, amb una intensitat de carboni estimada de 115 gCO2eq / MJ;

Això suggereix que l’actual comparador subestima el benefici dels gasos d’efecte hivernacle dels biocombustibles per part d’un XCOXNX2eq/ MJ.

Tenint en compte aquests importants estalvis, els biocombustibles representen una opció important per descarbonitzar el sector del transport. Fins i tot quan es pren l’aproximació mitjana, el comparador fòssil també s'hauria d’ajustar per reflectir la quota creixent de combustibles no convencionals al mercat i els creixents esforços d’extracció necessaris per als camps de petroli convencionals.

La proposta de la Comissió, publicada recentment, per implementar les obligacions existents de la Directiva sobre qualitat de combustible (98 / 70 / EC) té per objectiu reajustar la intensitat mitjana de carboni dels combustibles fòssils a 94.1 gCO2eq / MJ. Tot i així, encara es proposa comparar biocombustibles amb el comparador de fòssils obsolet de 83.8 gCO2eq / MJ. A més, la política proposada no requereix la necessària transparència sobre la intensitat de carboni dels combustibles fòssils que entren al mercat de la UE, contràriament al que s'espera dels biocombustibles. Aquesta orientació política subestima el potencial dels biocombustibles per descarbonitzar el sector del transport.

Ecofys

anunci

Fundada el 1984 amb la missió d’aconseguir “energia sostenible per a tothom”, Ecofys s’ha convertit en un expert líder en energies renovables, eficiència energètica i de carboni, sistemes i mercats energètics, així com en política energètica i climàtica. La sinergia única entre aquestes àrees d’especialització és la clau del seu èxit. Ecofys crea solucions intel·ligents, efectives, pràctiques i sostenibles per a i amb clients públics i corporatius de tot el món. Amb oficines a Bèlgica, els Països Baixos, Alemanya, el Regne Unit, la Xina i els Estats Units, Ecofys té més de 250 experts dedicats a resoldre els reptes energètics i climàtics.

Per veure l’informe, si us plau feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències