Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Integració del mercat energètic de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

PowerInnerBy Alexis Thuau, seguidor de problemes de la UE

La finalització del mercat intern de l'energia de la UE comportaria beneficis econòmics d'entre 16 i 40 milions d'euros anuals i afavoriria una descarbonització rendible, segons la Comissió Europea.

No obstant això, els darrers esforços per obrir el mercat s'han vist minats per la manca de connexions, a més d'obstacles no físics per al comerç transfronterer, com ara restriccions a les exportacions i requisits de llicències desproporcionats.

anunci

Segons la Comissió, el que cal és inversió en infraestructures, normes més senzilles i transparents i una major integració regional per tal d’integrar encara més el mercat energètic de la UE.

Aquestes conclusions es recullen en un document recent Comunicació de la Comissió. Tot i que s’ha avançat cap a la plena integració del mercat energètic, la Comunicació descriu i examina els obstacles clau que encara s’hauran de superar.

La Comunicació

La comunicació es divideix en tres seccions principals, que se centren en els temes següents:
• Integració del mercat en curs i amb resultats concrets;
• integració del mercat que requereixi més infraestructura i regles transparents, més senzilles i més robustes, i;
• implementació i integració més profunda basada en la integració regional.

anunci

La comunicació també és compatible amb diversos documents de treball del personal cobertura:
• Posició energètica de la UE i desenvolupaments recents als mercats majoristes de gas i electricitat de la UE;
• estat de la implementació i el funcionament del mercat energètic als 28 estats membres;
• informe sobre el model de l'operador de transmissió independent (ITO);
• projectes d'inversió en infraestructures energètiques;
• implementació de la Xarxa Transeuropea d’Energia (TEN-E), el Pla Europeu d’Energia per a la Recuperació (EEPR) i els projectes PLI.

Avanç cap a la integració del mercat

L’aparició d’un mercat energètic integrat es considera clau per assegurar el subministrament d’energia. Un mercat més ampli i integrat permetrà compensar millor la variabilitat de les fonts d’electricitat renovables.

Pel que fa al gas, la Comunicació posa en relleu els avenços aconseguits en la lluita contra les possibles interrupcions del subministrament mitjançant un augment dels esforços per construir canonades més flexibles, més capacitat d’emmagatzematge i fonts de subministrament més diversificades. No obstant això, la Comunicació recorda als estats membres que, si volen que el mercat del gas funcioni correctament, han de tractar els participants del mercat de manera justa dins d’un marc legal transparent i estable. Finalment, la Comissió posa l’èmfasi en la importància d’haver funcionat els centres i els intercanvis d’energia.

Tanmateix, malgrat que els preus a l'engròs han disminuït significativament pel que fa a l'electricitat i s'han mantingut controlats pel que fa al gas, els consumidors no han experimentat directament aquests beneficis a causa d'impostos i recàrrecs a les factures d'energia.

Més infraestructures i normes transparents

El tercer paquet energètic ha iniciat un clima d’inversió que assegura que es construeixi el maquinari més necessari. A més, la UE ha donat suport, tant econòmicament com administrativament, al desenvolupament d’interconnexions elèctriques i de gas mitjançant l’adopció d’una llista de 248 Projectes d’Interès Comú (PCIs). Finalment, la implementació del Pla Europeu d’Energia per a la Recuperació (EEPR) de 2010 ha accelerat la implementació de projectes d’infraestructura crítica.

No obstant això, la comunicació subratlla tres grans àrees de millora. Diverses àrees geogràfiques s’enfronten a problemes de transmissió: els estats bàltics, els ests del centre-oriental i el sud-est pel que fa al gas i la península Ibèrica, la regió bàltica i Irlanda i el Regne Unit pel que fa a l’electricitat.

En segon lloc, s’hauria d’orientar més a fer les xarxes intel·ligents. En tercer lloc, l'accés al finançament continua sent un problema mentre es construeixen infraestructures de transmissió; requereix un marc regulador estable i previsible. Per tant, la comunicació recomana una implementació ràpida del programa de la xarxa transeuropea d’energia (RTE-E) per identificar i completar els PCIs més importants.

El tercer paquet energètic també ha permès als reguladors energètics ajudar a la creació de codis de xarxa, que contribuiran al desenvolupament d’un marc legal harmonitzat a nivell de la UE. També s’ha avançat significativament en la gestió transfronterera del flux d’energia.

Aquests esforços han donat lloc a la creació d’un mecanisme d’acoblament del mercat per endavant en el camp de l’electricitat i la plataforma PRISMA en el camp del gas. Tanmateix, la Comissió subratlla que s'ha produït un progrés desigual entre l'electricitat i el gas, per als quals ja s'han formalitzat un conjunt de codis de xarxa legalment vinculants, i entre les regions. Cal avançar més per facilitar el comerç a curt termini i permetre la participació en els mercats d’electricitat i gas de nous actors, inclosos els productors d’energies renovables.

A més, els esforços haurien de concentrar-se en la previsibilitat de les tarifes de xarxa. Finalment, la Comissió preveu que el desenvolupament de xarxes intel·ligents transformarà la manera com es produeix, es transmet i es consumeix electricitat i, per tant, es requeriran nous canvis en el marc normatiu.

Implementació i integració regional

Pel que fa a la implementació del Tercer paquet energètic, els casos d'infracció només resten pendents contra dos estats membres. La Comissió ha centrat la seva atenció en comprovar si les mesures dels estats membres transposen correctament o no el tercer paquet i recorda l’obligació dels estats membres d’abordar qualsevol mesura descoordinada i contraeficaç que pugui danyar el mercat interior.

Pel que fa a l’existència de mecanismes de capacitat dins dels estats membres, la Comissió exigeix ​​que estiguin oberts a la capacitat a l’estranger, que promoguin i recompensin les solucions de la demanda en la mateixa mesura que les solucions de generació i que afavoreixin la flexibilitat de la producció i la demanda.

La Comissió fomenta el desenvolupament d'iniciatives regionals ja que la cooperació en un grup més reduït que tota la UE pot avançar més ràpidament i ser més adequada per fer front als reptes particulars de la regió afectada. A més, les iniciatives regionals també demostren el seu valor concret en la implementació primerenca dels codis de xarxa. Tot i això, la Comissió expressa la seva preocupació per les retallades de personal i pressupostos dels reguladors de diversos estats membres.

Tot i que ja existeixen alguns codis de xarxa, sobretot pel que fa al gas, la Comissió vol veure el desenvolupament de codis addicionals, sobretot per facilitar el comerç a curt termini i permetre la participació de nous actors en els mercats d’electricitat i gas, inclosa l’energia renovable. productors.

Un cop aquestes normes entrin en vigor, els esforços haurien de dirigir-se a assegurar-se que s’apliquen correctament i que els actors tinguin el paper adequat al nivell adequat. La Comissió demana finalment una major integració del mercat energètic, que es podria aconseguir mitjançant renovats compromisos en el nou marc de polítiques climàtiques i energètiques per al 2030.

Passos següents

La comunicació s’ha enviat al Parlament Europeu i al Consell. Aquestes institucions poden decidir respondre formalment en els propers mesos. S'espera que els primers codis de xarxa relacionats amb l'electricitat s'adoptin el primer trimestre del 2015. Després de l'aprovació del marc 2030, la Comissió presentarà iniciatives legislatives relacionades durant el 2015.

interconnectivitat d'electricitat

La Comissió aprova mesures gregues per augmentar l'accés a l'electricitat dels competidors de PPC

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat mesures legalment vinculants, d'acord amb les normes antimonopoli de la UE, mesures proposades per Grècia per permetre als competidors de Public Power Corporation (PPC), l'empresa elèctrica de propietat estatal grega, comprar més electricitat a llarg termini. Grècia va presentar aquestes mesures per eliminar la distorsió creada per l'accés exclusiu de PPC a la generació de lignit, que la Comissió i els tribunals de la Unió havien trobat per crear una desigualtat d'oportunitats als mercats elèctrics grecs. Els remeis proposats caducaran quan les plantes de lignit existents deixin de funcionar comercialment (cosa que s’espera actualment per al 2023) o, com a molt tard, el 31 de desembre de 2024.

En el seu decisió de març de 2008, la Comissió va trobar que Grècia havia infringit les regles de competència atorgant a PPC drets d'accés privilegiats al lignit. La Comissió va demanar a Grècia que proposés mesures per corregir els efectes anticompetitius d’aquesta infracció. A causa dels recursos presentats tant al Tribunal General com al Tribunal de Justícia Europeu, i a les dificultats per implementar una presentació de recursos previs, aquestes mesures correctores no s’han implementat fins ara. L'1 de setembre de 2021, Grècia va presentar una versió esmenada dels recursos.

La Comissió ha conclòs que les mesures proposades aborden plenament la infracció identificada per la Comissió en la seva decisió de 2008, a la llum del pla grec de desmantellar tota la generació de lignit existent el 2023 d’acord amb els objectius mediambientals de Grècia i la UE. La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "La decisió i les mesures proposades per Grècia permetran als competidors de PPC protegir-se millor de la volatilitat dels preus, que és un element vital perquè puguin competir en el mercat de l'electricitat al detall i oferir preus estables als consumidors. Les mesures funcionen de la mà del pla grec de desmantellar les centrals elèctriques de lignit, altament contaminants, desincentivant l'ús d'aquestes plantes, totalment en línia amb el Tracte Verd Europeu i els objectius climàtics de la UE ".

anunci

Hi ha disponible un comunicat de premsa complet online.

anunci
Seguir llegint

Biocombustibles

La Comissió aprova la pròrroga d’un any de l’exempció d’impostos per als biocombustibles a Suècia

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajuts estatals, la prolongació de la mesura d'exempció fiscal per als biocombustibles a Suècia. Suècia eximeix els biocombustibles líquids dels impostos sobre l’energia i el CO₂ des del 2002. La mesura ja s’ha allargat diverses vegades, l’última vegada octubre 2020 (SA.55695). Per decisió d'avui, la Comissió aprova una pròrroga addicional d'un any de l'exempció fiscal (de l'1 de gener al 31 de desembre de 2022). L'objectiu de la mesura d'exempció fiscal és augmentar l'ús de biocombustibles i reduir l'ús de combustibles fòssils en el transport. La Comissió va avaluar la mesura segons les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular la Directrius sobre ajuts estatals per a la protecció del medi ambient i l’energia.

La Comissió va considerar que les exempcions fiscals són necessàries i adequades per estimular la producció i el consum de biocombustibles nacionals i importats, sense distorsionar indebitament la competència al mercat únic. A més, l’esquema contribuirà als esforços de Suècia i de la UE en el seu conjunt per complir l’acord de París i avançar cap als objectius de renovables i CO₂ del 2030. El suport als biocombustibles basats en els aliments hauria de romandre limitat, d'acord amb els llindars imposats pel Directiva revisada d'energia renovable. A més, l’exempció només es pot concedir quan els operadors demostrin que compleixen els criteris de sostenibilitat, que Suècia transposarà tal com exigeix ​​la Directiva revisada sobre energia renovable. Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que la mesura s’ajusta a les normes d’ajuts estatals de la UE. Hi haurà més informació a la Comissió competència lloc web, en el Registre d'ajudes estatals sota el número de cas SA.63198.

anunci

Seguir llegint

Energia

L'administració de Biden té com a objectiu reduir els costos dels projectes eòlics i solars en terrenys públics

publicat

on

By

Les plaques solars es veuen al projecte Desert Stateline a prop de Nipton, Califòrnia, EUA el 16 d’agost de 2021. REUTERS / Bridget Bennett
Les plaques solars es veuen al projecte Desert Stateline a prop de Nipton, Califòrnia, EUA el 16 d’agost de 2021. Imatge presa el 16 d’agost de 2021. REUTERS / Bridget Bennett

L’administració de Biden té previst fer que les terres federals siguin més barates d’accedir als desenvolupadors d’energia solar i eòlica després que la indústria de l’energia neta argumentés aquest any en una acció de pressió que les taxes i taxes d’arrendament són massa altes per atraure inversions i podrien torpedinar l’agenda del canvi climàtic del president, escriure Nichola Groom Valerie Volcovici.

La decisió de Washington de revisar la política terrestre federal per a projectes d'energia renovable forma part d'un esforç més ampli del govern del president Joe Biden per combatre l'escalfament global impulsant el desenvolupament d'energia neta i desincentivant la perforació i la mineria de carbó.

"Reconeixem que el món ha canviat des de l'última vegada que hem analitzat això i cal fer actualitzacions", va dir a Reuters Janea Scott, consellera principal de la secretària adjunta de terra i minerals del Departament d'Interior dels Estats Units.

anunci

Va dir que l'administració estudia diverses reformes per facilitar el desenvolupament de les terres federals a les empreses eòliques i solars, però no va donar cap detall.

L’afany per facilitar l’accés a vastes terres federals també subratlla la voracitat de la nova superfície de la indústria de les energies renovables: Biden té l’objectiu de descarbonitzar el sector de l’energia el 2035, un objectiu que requeriria una àrea més gran que els Països Baixos només per a la indústria solar, segons la firma d’investigació Rystad Energy.

En qüestió hi ha un pla de tarifes i tarifes de lloguer per a arrendaments solars i eòlics federals dissenyat per mantenir les tarifes en línia amb els valors de les terres agrícoles properes.

anunci

Segons aquesta política, implementada per l'administració del president Barack Obama el 2016, alguns projectes solars majors paguen 971 dòlars per acre a l'any en lloguer, juntament amb més de 2,000 dòlars anuals per megawatt de capacitat d'energia.

Per a un projecte a escala de serveis públics que cobreixi 3,000 hectàrees i que produeixi 250 megawatts d'energia, és a dir, una xifra aproximada de 3.5 milions de dòlars cada any.

Els lloguers de projectes eòlics solen ser més baixos, però la quota de capacitat és més elevada, amb 3,800 dòlars, segons un calendari federal de tarifes.

La indústria de les energies renovables argumenta que els càrrecs imposats pel Departament de l'Interior no estan sincronitzats amb els lloguers de terres privats, que poden ser inferiors a 100 dòlars per hectàrea, i no inclouen tarifes per l'energia produïda.

També són superiors a les rendes federals per a arrendaments de perforació de petroli i gas, que costen 1.50 dòlars o 2 dòlars anuals per hectàrea abans de ser substituïts per una regalia de producció del 12.5% un cop el petroli comença a fluir.

"Fins que no es resolguin aquests costos excessivament pesats, el nostre país probablement es perdrà a l'alçada del seu potencial per desplegar projectes d'energia neta de producció pròpia a les nostres terres públiques - i els llocs de treball i el desenvolupament econòmic que comporta", va dir Gene Grace, consell general per al grup de comerç d'energia neta American Clean Power Association.

La indústria de les energies renovables ha confiat històricament en superfícies privades per situar grans projectes. Però les grans extensions de terreny privat ininterromput són cada cop més escasses, convertint les terres federals en les millors opcions per a la futura expansió.

Fins ara, el Departament d’Interior ha permès menys de 10 GW d’energia solar i eòlica en els seus més de 245 milions d’acres de terres federals, un terç del que es preveia que les dues indústries s’instal·laran a tot el país aquest any, segons l’Administració d’informació energètica (Energy Information Administration). .

La indústria solar va començar a pressionar sobre el tema a l’abril, quan la Large Scale Solar Association, una coalició d’alguns dels principals desenvolupadors solars del país, inclosos NextEra Energy, Southern Company i EDF Renewables, va presentar una petició a l’Oficina de Gestió del Territori d’Interior per demanar rendes més baixes en projectes a escala de serveis públics als deserts ampollers de la nació.

Un portaveu del grup va dir que la indústria es va centrar inicialment a Califòrnia perquè acull algunes de les superfícies solars més prometedores i perquè la terra al voltant de les principals zones urbanes com Los Angeles havia inflat avaluacions per a comtats sencers, fins i tot sobre superfícies desèrtiques no adequades per a l'agricultura.

Funcionaris de NextEra (NEE.N), Del sud (SO.N), i EDF no va fer cap comentari quan va ser contactat per Reuters.

Al juny, l'Oficina va reduir els lloguers a tres comtats de Califòrnia. Però els representants d'energia solar van considerar que la mesura era insuficient, argumentant que els descomptes eren massa petits i que la taxa de capacitat de megawatts es mantenia al seu lloc.

Els advocats de les empreses solars i BLM han debatut el tema en les trucades telefòniques des de llavors, i hi ha previstes noves converses per al setembre, segons Peter Weiner, l'advocat que representa el grup solar.

"Sabem que les noves persones de BLM han tingut molt a la cuina", va dir Weiner. "Agraïm la seva consideració".

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències