Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Defensa de la Competència: Comissió contra Gazprom

COMPARTIR:

publicat

on

Comissari-VestagerLa Comissió Europea ha enviat a Gazprom una declaració de recusacions al·legant que algunes de les seves pràctiques comercials als mercats de gas de l'Europa central i oriental constitueixen un abús de la seva posició de mercat dominant, en violació de les regles antimonopoli de la UE. Vegeu el document full de dades per a més detalls.

Sobre la base de la seva investigació, l’opinió preliminar de la Comissió és que Gazprom infringeix les normes antimonopoli de la UE seguint una estratègia general per dividir els mercats de gas d’Europa central i oriental, per exemple, reduint la capacitat dels seus clients de revendre el gas de manera transfronterera. És possible que això hagi permès a Gazprom cobrar preus injustos en determinats estats membres. És possible que Gazprom també hagi abusat de la seva posició dominant al mercat en dependre del subministrament de gas de l'obtenció de compromisos no relacionats de majoristes sobre infraestructures de transport de gas.

Gazprom té ara dotze setmanes per respondre a la Comunicació d’Objeccions i també pot sol·licitar una vista oral per presentar els seus arguments. La Comissió respectarà plenament els drets de defensa de Gazprom i considerarà detingudament els seus comentaris abans de prendre una decisió. L’enviament d’una declaració d’objeccions no prejutja el resultat final de la investigació.

La comissària de competència, Margrethe Vestager, va dir: "El gas és un bé essencial en la nostra vida quotidiana: escalfa les nostres llars, el fem servir per cuinar i produir electricitat. Per tant, mantenir una competència justa als mercats europeus del gas és de tota importància. Totes les empreses que operen a el mercat europeu, independentment de si són europeus o no, ha de complir les nostres normes de la UE.

"Em preocupa que Gazprom infringeixi les normes antimonopoli de la UE abusant de la seva posició dominant als mercats de gas de la UE. Trobem que pot haver construït barreres artificials que impedeixin que el gas flueixi de certs països de l'Europa central oriental a altres, dificultant la competència transfronterera. Mantenir els mercats nacionals de gas separats també van permetre a Gazprom cobrar preus que en aquesta etapa considerem injustos. Si es confirmessin les nostres preocupacions, Gazprom hauria de fer front a les conseqüències legals del seu comportament ".

 

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències