Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Els eurodiputats voten per limitar les emissions d'instal·lacions de combustió mitjanes

COMPARTIR:

publicat

on

vista de la ciutat, Àustria, Viena, 13. districte, Viena - SchoenbrunnHi ha aproximadament 143,000 plantes de combustió mitjanes a la UE ©BELGA_AGEFOTOSTOCK
Els països de la UE haurien d'aplicar els límits d'emissió de diòxid de sofre i òxid de nitrogen a les plantes de combustió de mida mitjana, com ara generadors d'electricitat o sistemes de calefacció per a ús domèstic, residencial o industrial, segons els projectes de plans aprovats pel Comitè de Medi Ambient dimecres (6 de maig). Els eurodiputats van votar a favor d'adaptar l'esquema a la potència tèrmica de les plantes, per tal de reduir la càrrega administrativa de les petites empreses.

"Hi havia una majoria aclaparadora a favor de la majoria de les esmenes de compromís i, per tant, un mandat fort per a les nostres properes negociacions amb el Consell de Ministres, que començaran el 21 de maig. M'agradaria donar les gràcies als ponents ombra pel seu treball dur en aquest difícil document", va dir Andrzej Grzyb (PPE, PL), que dirigeix ​​la legislació a través del Parlament. El seu informe de primera lectura va ser aprovat per 60 vots a favor, 8 en contra i 1 abstenció.

Els valors màxims d'emissió, enumerats en annexos, de diòxid de sofre (SO2), òxids de nitrogen (NOx) i pols de les instal·lacions de combustió existents entrarien en vigor a:

  • 2020 per a les plantes de combustió existents amb una potència tèrmica nominal superior a 15 MW;
  • 2022 per a aquells amb una potència entre 5 i 15 MW, i;
  • 2027 per a aquells amb una entrada de 5 MW o menys.

La legislació no impedeix que els estats membres facin complir normes més dures. Es proposen valors més estrictes per a les zones on no es compleixen els estàndards de qualitat de l'aire.

Fons

Tot i que les plantes de combustió petites poden estar cobertes per la legislació de disseny ecològic de la UE, i les de combustió grans per la directiva d'emissions industrials, les emissions de contaminants atmosfèrics de les plantes de combustió mitjanes generalment no estan regulades a nivell de la UE.

Propers passos

anunci

El comitè va atorgar al Sr. Grzyb un mandat (61 vots a favor, 3 en contra i 5 abstencions) per iniciar negociacions amb els estats membres directament el 21 de maig, amb l'objectiu d'arribar a un acord en primera lectura.

Dades

A la UE hi ha aproximadament 143,000 plantes de combustió “mitjanes”, és a dir, les que tenen una potència tèrmica d'entre 1 i 50 MW.

S'utilitzen per a una gran varietat d'aplicacions com ara la generació d'electricitat, la calefacció i refrigeració domèstica o residencial i el subministrament de calor o vapor per a processos industrials.

Aquestes plantes són una font important d'emissions de SO2, NOx i partícules.

Més informació

contactes

 

 

 

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències