Connecteu-vos amb nosaltres

Comitè de les Regions (CDR)

President Markkula presenta els plans per involucrar els governs locals en la Unió d'Energia d'Europa

COMPARTIR:

publicat

on

Markku Markkula

 

El president del Comitè Europeu de les Regions - Markku Markkula (A la foto) - ha acollit amb satisfacció la declaració del comissari Šefčovič segons la qual les regions i les ciutats eren "indispensables" en la transició energètica europea. El CdR va convidar el vicepresident de la Comissió Europea a participar en un debat sobre la Energy Union ahir (8 de juliol), on també va remarcar: "La transició energètica consisteix en la descentralització de la producció ... No hi ha cap altra manera de provocar la transició energètica que no sigui treballar amb les autoritats locals".
La Unió de l'Energia és el focus d'una projecte de dictamen elaborat pel CdR, que demana centrar-se més en l’empoderament dels consumidors i en projectes renovables locals a petita escala per reduir les factures d’energia i crear una unió energètica. Pascal Mangin (PPE / FR), del Consell Regional d’Alsàcia, que lidera l’opinió dels CdR, el presentarà per a la seva adopció durant el ple d’octubre del CdR a finals d’aquest any.

Diversos membres del CdR van participar en el debat d'ahir donant suport als objectius de la Unió de l'Energia. Però també van demanar al comissari Šefčovič que garantís i establís maneres d'implicar les regions i les ciutats en la creació de la Unió de l'Energia de la UE. Només tenint en compte la dimensió territorial de la Unió de l'Energia, es va poder reduir la dependència de la importació d'energia, enfortir els serveis interns i combatre la pobresa energètica. El president del CdR, Markku Markkula, va dir: "Tots volem seguretat i eficiència energètica. Tots estem compromesos a reduir la nostra dependència de la importació d'energia, impulsar la innovació i crear una Europa baixa en carboni. La Comissió Europea reconeix que la creació de la Unió de l'Energia necessita regions i ciutats. però la pregunta és com ".

El recentment presentat Pla d’inversions de la UE de 315 milions d’euros podria ajudar significativament a aquest procés i el CdR va expressar la seva disposició a treballar estretament amb la Comissió i revisar contínuament l’impacte del paquet energètic sobre els serveis públics i les comunitats, tot buscant noves oportunitats per a llocs de treball sostenibles i noves oportunitats de negoci, en particular per a les pimes.

El president del CDR també va assenyalar els plans de la UE per crear un perfil energètic de cada estat membre per determinar i donar suport a les necessitats tant nacionals com regionals i locals. Aquesta supervisió permetria avaluar i revisar la política energètica de la UE, però que ha de tenir en compte la dimensió territorial, "Això no només permetria una millor programació de les polítiques de la UE, sinó que també ajudaria les ciutats i les regions a planificar millor les seves pròpies polítiques i inversions públiques. en projectes energètics ".

El president Markkula finalment va demanar intensificar els esforços per millorar la comunicació sobre la Unió de l'Energia a nivell local: "La UE ha d'arribar a les comunitats, les empreses i el sector energètic per demostrar i demostrar el que esperem i el que s'ha aconseguit. Local i els governs regionals no podrien estar millor situats per intensificar aquesta tasca. També podem aprofitar aquesta oportunitat per explicar a les nostres ciutats i regions quins diners de la UE hi ha a través dels fons estructurals i d’inversió, Horizon 2020 i el mecanisme Connecting Europe. "

La informació d'antecedents

anunci

-              Ordre del dia del ple del CdR
-              Fotos d'alta resolució
-              Projecte d’opinió del CdR sobre l’Energia
-              Discurs del president del CdR

 

a mi

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències