Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Mar del Nord països estan d'acord en #energy una cooperació més estreta

COMPARTIR:

publicat

on

comunitat-energia-bombetaEls països de la regió del mar del Nord (Bèlgica, Dinamarca, França, Alemanya, Irlanda, Luxemburg, Països Baixos, Noruega i Suècia) han acordat avui (6 de juny) reforçar encara més la seva cooperació energètica.

L'objectiu és crear bones condicions per al desenvolupament de l'energia eòlica marina per tal d'assegurar un subministrament energètic sostenible, segur i assequible als països del mar del Nord.

Una declaració política i un pla d'acció signats avui pels nou ministres i el vicepresident de la Unió Energètica, Maroš Šefčovič, i pel comissari d'Acció Climàtica i Energia, Miguel Arias Cañete, també facilitaran la construcció d'enllaços elèctrics que falten, permetran més comerç d'energia i una major integració. dels mercats energètics. Reforçar la cooperació regional ajudarà a reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i millorarà la seguretat del subministrament a la regió. Aquests són els objectius clau de la Unió de l'Energia.

El vicepresident Maroš Šefčovič va dir: "La declaració d'avui és un pas important cap a una Unió de l'Energia que compleixi els compromisos climàtics que vam assumir a París l'any passat. Una estreta cooperació regional i l'agrupació de fonts d'energia seran essencials per desbloquejar tot el potencial de els recursos del Mar del Nord al menor cost".

El comissari Arias Cañete va dir: "Avui marca un punt d'inflexió en la cooperació a la regió del mar del Nord. Ara tenim un pla d'acció concret que donarà resultats. Aquesta estratègia potenciarà la interconnexió i la capacitat de les energies renovables, ajudarà a lluitar contra el canvi climàtic i reforçarà la seguretat energètica, que són els objectius centrals de la Unió de l'Energia".

La cooperació energètica entre els països se centrarà en quatre àmbits principals:

- L'ordenació territorial tindrà com a objectiu optimitzar l'ús de l'espai limitat en aquest mar d'ús intensiu. Això inclourà l'intercanvi de dades, la recerca d'enfocaments comuns sobre els impactes ambientals i la coordinació dels procediments d'autorització.

anunci

- La xarxa elèctrica s'ha de desenvolupar de manera que sigui capaç d'acollir energia eòlica marina a gran escala. Els mercats haurien d'estar ben connectats per permetre que l'electricitat flueixi quan i on sigui necessari. El treball regional en aquest camp inclourà la planificació i el desenvolupament coordinats de la xarxa, però també l'exploració de possibles sinergies amb els sectors del petroli i el gas offshore.

- En el futur, els països participants compartiran informació sobre les seves necessitats individuals d'infraestructura offshore. Això ajudarà a planificar les inversions, així com a alinear els esquemes de suport i mobilitzar capital d'inversió per a projectes conjunts.

- L'objectiu és identificar les millors pràctiques i maneres d'harmonitzar les normes i normes tècniques a tota la regió. La cooperació també pretén reduir els costos al llarg del cicle de vida de les instal·lacions de generació. Per aconseguir-ho, els països participants treballaran pel reconeixement mutu dels estàndards nacionals.

Anterior Comissió d'estudis han demostrat el potencial d'estalviar fins a 5.1 milions d'euros en adoptar un enfocament coordinat per al desenvolupament de xarxes offshore. Això es deu al fet que es necessiten menys cables i més curts per connectar les instal·lacions eòliques marítimes a terra. També hi ha avantatges clars per a una major integració del mercat, facilitada per nous interconnectors. Finalment, es podrien obtenir guanys amb una cooperació més estreta en la gestió ambiental i marina pel que fa al desenvolupament d'infraestructures.

La declaració l'han signada avui Bèlgica, Dinamarca, França, Alemanya, Irlanda, Luxemburg, els Països Baixos, Noruega i Suècia. La iniciativa continua oberta a la participació de tots els països interessats en el mar del Nord.

Més informació

El text de la declaració política estarà disponible al web de DG Energia.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències