Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

instal·ladors #solar europeus en favor de la competència lleial

COMPARTIR:

publicat

on

Panells solars

Una enquesta a més de 500 empreses dels 28 estats membres de la UE revela que la majoria dels instal·ladors solars europeus estan a favor d'una ampliació dels drets antidumping i antisubvencions que es van introduir fa dos anys, si les investigacions de la Comissió de la UE estableixen que els productors xinesos encara estan violant la legislació comercial internacional. No els impostos, sinó les retallades de tarifes d'alimentació es consideren responsables de la caiguda del mercat de la UE en els darrers anys.

Gairebé el 90% subratlla la importància dels productes europeus a la competència. L'enquesta va ser realitzada per Europressedienst en nom de la iniciativa de productors solars europeus, EU ProSun.

Milan Nitzschke, president d'EU ProSun, ha explicat: "Volíem aclarir si és vàlida l'afirmació feta per l'organització de lobby dels grans productors xinesos i els seus importadors, que els instal·ladors solars europeus prefereixen l'extinció de les mesures contra el dúmping solar xinès. El cas és el contrari. La clara majoria dóna suport a una ampliació dels drets i preus mínims d'importació (PMI), la qual cosa té sentit perquè no consideren que les mesures hagin afectat negativament el seu negoci. Aparentment, les empreses reconeixen la necessitat d'una competència justa basada en les seves pròpies experiències. Ningú vol ser expulsat del mercat per mitjans injusts. Aquest mateix principi també s'ha d'aplicar en benefici de la indústria solar productora, en interès de la varietat de productes, la qualitat i la investigació i desenvolupament".

Els instal·ladors solars fotovoltaics europeus no es van veure afectats negativament per l'evolució de la legislació comercial, sinó per unes condicions de marc polític inestables. Segons els instal·ladors enquestats, la causa de la desacceleració del mercat solar de la UE és la reducció de les tarifes d'alimentació solar. El 88.8% dels enquestats va estar d'acord amb aquesta valoració. Dos terços dels enquestats també van dir que la fiscalitat de l'energia solar autoconsumada com a causa de la caiguda del mercat. En cas d'una ampliació dels drets i del MIP a les importacions solars xineses, que es van implementar fa dos anys, menys del 4% dels instal·ladors esperen retallades per a la seva pròpia empresa. Menys d'una quarta part dels enquestats consideren necessaris ajustos, mentre que gairebé dos terços dels instal·ladors s'han adaptat a les condicions del mercat i no preveuen interferències en el seu negoci.

"Els instal·ladors d'artesania solar a Europa consideren que la disponibilitat de productes europeus al mercat és de gran valor", subratlla Nitzschke. El 88% dels enquestats subratllen la importància de la indústria solar europea. Els instal·ladors consideren important o molt important que els productes d'Europa i països d'origen diferents de la Xina estiguin disponibles al mercat de la UE. A Alemanya aquest aspecte va ser subratllat pel 94.9% dels entrevistats.

Les ofertes de baix cost dels productors xinesos resulten de requisits normatius més baixos i subvencions governamentals, tal com ho veuen els instal·ladors. D'altra banda, els enquestats consideren que l'equip de producció i la despesa en recerca i desenvolupament a la Xina són secundaris. Malgrat la introducció dels MIP i els deures sobre els mòduls i components xinesos el 2013, el 60.7 per cent dels instal·ladors solars han observat una reducció del preu dels mòduls solars al mercat de la UE.

anunci

524 empreses instal·ladores dels 28 estats membres de la UE van participar en l'enquesta telefònica, que es va realitzar entre maig i juny de 2016. Els participants de l'enquesta donen servei a segments de mercat que van des de menys de 10 kWp fins a més d'1 MWp. La seva potència instal·lada suposa el 8% del mercat solar europeu el 2015.

Per a més informació, feu clic aquí.                                                                                                  Correu electrònic: [protegit per correu electrònic]

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències