Connecteu-vos amb nosaltres

interconnectivitat d'electricitat

#StateAid: Comissió aprova un règim de suport grec de l'electricitat renovable i cogeneració

COMPARTIR:

publicat

on

energia-renovable-regne UnitLa Comissió Europea ha trobat que el nou règim grec de suport a l'electricitat renovable i la cogeneració d'alta eficiència s'ajusta a les normes d'ajuda estatal de la UE. El pla ajudarà a Grècia a reduir les emissions de CO2, d'acord amb els objectius energètics i climàtics de la UE, sense distorsionar indegudament la competència.

In July 2016 Greece notified plans to support electricity from renewable energy sources and high-efficiency cogeneration. The Commission found that the Greek scheme promotes the integration of such electricity into the market, in line with the Commission’s Directrius 2014 sobre ajudes estatals de Protecció del Medi Ambient i Energia. La Comissió va concloure que el pla podria augmentar la proporció d'electricitat verda i reduir la contaminació, alhora que limitava les distorsions de la competència a causa del suport estatal. El pla ajudarà a Grècia a assolir el seu objectiu de 2020 de produir el 18% de les seves necessitats energètiques a partir de fonts renovables.

L'esquema inclou el suport estatal a través d'una tarifa d'alimentació o mitjançant una prima de preu d'acord amb les directrius. El suport amb tarifa d'alimentació es limitarà a petites instal·lacions i instal·lacions en illes no interconnectades. Les instal·lacions amb una potència superior a 500 quilowatts (KW) rebran, durant un període de 20 a 25 anys, una prima sobre el preu de mercat de l'electricitat. Grècia ha demostrat que l'ajuda està limitada d'acord amb les Directrius. Això minimitzarà les possibles distorsions de competència creades pel finançament públic.

Today’s (16 November) decision approves aid to larger installations (above 1,000 KW) for the year 2016. Under the Guidelines, as of 1 January 2017, aid to larger installations has to be granted through competitive tenders to ensure that energy is produced at minimal cost for taxpayers. Greece will organize a pilot tender for photovoltaic energy and has committed to use competitive bidding processes for all aid granted to large installations as of 2017.

El règim grec es finançarà a través de la taxa de suport a les renovables vigent actualment a Grècia. Per tal d'evitar qualsevol discriminació contra els productors estrangers d'energia renovable com a conseqüència del mecanisme de finançament, a partir del 2017 Grècia obrirà parcialment el règim de suport a les energies renovables als productors estrangers.

Fons

de la Comissió Directrius 2014 sobre ajudes estatals de Protecció del Medi Ambient i Energia allow member states to grant state aid for electricity from renewable energy sources and cogeneration, subject to certain conditions. These rules are aimed at meeting the EU’s ambitious energy and climate targets at the least possible cost for taxpayers and without undue distortions of competition in the Single Market.

anunci

Per obtenir més informació sobre el 2014 Directrius sobre ajuts estatals per a la protecció del medi ambient i l'energia, see also the Commission’s Resum de política sobre la millora dels ajuts estatals per a l'energia i el medi ambient.

Hi haurà més informació sobre la decisió, un cop resolts els problemes de confidencialitat, a la pàgina web registre d'ajudes estatals al competència pàgina web sota el nombre de cas SA.44666. la State Aid Weekly e-News llistes de noves publicacions de decisions sobre ajuts estatals a Internet i en el Diari Oficial de la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències