Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

La necessitat d'#energy just a Europa

COMPARTIR:

publicat

on

La setmana passada, la Comissió Europea va entrar en una de les files més afectades per la UE. Brexit? No es va oferir negociar directament amb Rússia sobre el gasoducte Nord Stream 2, que té per objecte portar el gas rus a Alemanya sota el mar Bàltic. El gasoducte - una iniciativa per bombejar gasos directament a Alemanya per evitar el trànsit a través d’Ucraïna hostil i dels temibles països de l’Europa oriental - ha provocat la major bretxa entre els estats membres d’Alemanya i la UE, ja que, bé, l’última gran bretxa sobre el control de la migració i l’euro . Per què? escriu Director de Fairenergy.eu Peter Wilding.

Des de l’anunci del projecte 2 Nord Stream el juny de 2015 al Fòrum Econòmic Internacional de Sant Petersburg, s’ha embolicat en la controvèrsia. Alguns governs de la UE han expressat la seva preocupació quant a l'impacte en la seguretat del subministrament, la compatibilitat del projecte amb la legislació de la UE i els principis de la Unió energètica.

Els problemes es redueixen a tres qüestions massives existencials a la UE i les seves polítiques més importants.

Primer, seguretat. A la UE, es vol un paper més estratègic per al gas importat per garantir la seguretat del subministrament i com a suport a la quota creixent d’energies renovables. Aquest problema és que hi ha consens generalitzat que aquesta importació estratègica no hauria de ser controlada per Rússia.

En segon lloc, la diversitat. Davant del paper més estratègic del gas, la diversificació de les rutes de subministrament és més important que mai. La visió és que el tercer paquet energètic (TEP) s'ha d'aplicar a tots els projectes de gasoductes, incloent-hi Nord Stream 2.

En tercer lloc, el medi ambient. Orgullós del seu registre en la protecció dels hàbitats, la lluita contra el canvi climàtic i l'aplicació de normes sobre energies renovables, Nord Stream 2 discorre per zones bàltiques sensibles al medi ambient.

A més a més, una nova política més aïllacionista dels Estats Units per apuntar al subministrament propi mitjançant la promoció de la producció de gas d'esquist domèstic fa que la UE no pugui confiar en els EUA com a suport de la seva política energètica i tingui més que abans per fer el seu propi pla com pel que fa a la seguretat del subministrament. La visió és que Nord Stream 2 és un projecte purament geopolític per a la Federació de Rússia que amenaça la seguretat energètica d’Europa i subministra diversitat als mercats d’Europa central i oriental.

anunci

Tots aquests problemes són les línies vermelles de la campanya de fairenergy.eu. És vital entendre que els consumidors poden desitjar els preus més econòmics que prometen Gazprom, però, com va dir Oscar Wilde: "Un cinic és algú que coneix el preu de tot i el valor de res". Si la UE significa alguna cosa, és la realitat geopolítica escampant els fonaments de la seguretat energètica, la diversitat i els principis verds de Brussel·les.

Pel que fa a la seguretat, el sistema de transport de gas d'Ucraïna segueix sent l'única ruta del trànsit de gas a Europa que no està controlada per Rússia (Gazprom), a diferència de Nord Stream 1 i del corredor que travessa Bielorússia. Nord Stream 2 duplicaria la capacitat de Nord Stream i això permetria lliurar gas a Europa sense utilitzar la infraestructura de trànsit ucraïnesa que no està controlada per Gazprom. La commutació de subministraments a rutes completament controlades per Gazprom donarà al Kremlin a la llarga una influència geopolítica significativa davant Alemanya i altres Estats membres de la UE. Els països d’Europa central i oriental, com Polònia, Check, Eslovàquia, Hongria, Romania, Bulgària, Ucraïna i Moldàvia, es convertiran en 100% depenent de la bona voluntat de Rússia en termes de disponibilitat de gasos importats, accessibilitat i fixació de preus.

Quant a la diversitat, el Tercer Paquet Energètic està dissenyat específicament per evitar el domini dels proveïdors en la infraestructura de transmissió i per millorar la seguretat energètica de la UE. S’han d’aplicar les mateixes regles a tots els jugadors. Actualment, se suposa que el projecte Nord Stream 2 infringeix les regles de les competicions. Aquest va ser el motiu oficial perquè les empreses occidentals Uniper, Wintershall, Shell, OMV i Engie es retiressin del projecte Nord Stream 2. Això va succeir després que l'oficina de càrtels de Polònia va bloquejar la seva autorització basada en la preocupació que Gazprom i els seus socis poguessin reforçar el seu poder de mercat, per exemple, dictant fluxos i preus a Polònia un cop el gas siberià arribi a Alemanya a través del mar Bàltic. Ara Gazprom és l’únic accionista del projecte i l’aplicació estricta del tercer paquet energètic de la UE és encara més rellevant.

Pel que fa al medi ambient, la Comissió Europea ha publicat un nou conjunt de propostes amb l'objectiu de descarbonitzar-se cap a 2050. Això inclou en la fase de transició un paper estratègic del gas en els anomenats mecanismes de capacitat i un sistema ETS revitalitzat que hauria de fer que el gas sigui més competitiu en comparació amb el carbó.

La batalla continua ara. Ha estat objecte de debat tant al Parlament Europeu com en una cimera del Consell Europeu. Més recentment, l’autoritat de la competència polonesa va presentar objeccions contra el vehicle d’empreses conjuntes Nord Stream 2, basant-se en preocupacions sobre l’efecte anticompetitiu del projecte dins del mercat polonès. Afegit a les qüestions estratègiques, fairenergy.eu sostindrà:

  • La legislació comunitària s'aplica a Nord Stream 2. És indiscutible que el dret de la Unió s’aplica a les seves aigües internes i territorials que travessa Nord Stream 2
  • Nord Stream 2 és un oleoducte de transmissió segons la legislació de la Unió Europea al qual s'apliquen totes les obligacions de liberalització de la UE, inclosa la separació de la propietat, l'accés de tercers i les obligacions de regulació de tarifes.
  • NS2 es redueix totalment als principis de la Unió de l'Energia, tal com estableix la Comunicació de la Comissió sobre la Unió de l'Energia.
  • Nord Stream 2 concentra rutes i augmenta la dependència de l'oferta d'un sol proveïdor. En termes polítics més amplis, Nord Stream 2 soscarà les mesures adoptades per la UE i els EUA per donar suport a Ucraïna després de l’annexió de Crimea, i l’ocupació i la invasió de parts de l'est d’Ucraïna.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències