Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Etiquetatge energètic més clar: millora de l'eficiència energètica

COMPARTIR:

publicat

on

El 26 de juny, el Consell va adoptar sense debat un Reglament que estableix un marc per a l'etiquetatge d'eficiència energètica que substitueix la legislació vigent (Directiva 2010/30/UE) conservant els seus principis fonamentals però aclarint, reforçant i ampliant encara més el seu àmbit d'aplicació.

El marc d'etiquetatge energètic permet que els clients siguin més conscients de l'eficiència energètica i el consum energètic dels electrodomèstics (com ara rentavaixelles, televisors, neveres, etc.), cosa que els ajudarà a reduir els seus costos energètics. Això també contribuirà a moderar la demanda energètica i a assolir els objectius d'eficiència energètica de la Unió per al 2020 i el 2030.

El reglament estableix uns terminis per substituir les actuals classes A+, A++, A+++ per una escala de A a G. També estableix un procediment de redimensionament de les etiquetes en funció del desenvolupament tecnològic. Així, a llarg termini s'evita l'ús excessiu de classes d'eficiència més altes, proporcionant també incentius per a la innovació i expulsant del mercat els productes menys eficients.

La proposta també conté normes més clares sobre campanyes de promoció, incentius nacionals per promoure classes més altes d'eficiència i té com a objectiu millorar els mecanismes d'aplicació i la transparència cap als clients mitjançant la creació d'una base de dades de productes coberts pels requisits d'etiquetatge energètic.

Principals novetats del reglament

  • Reescalat: s'estableixen terminis fixos per a la primera reescalada de tots els productes etiquetats, segons tres categories de productes:

    - Sis anys com a termini general, combinats amb 18 mesos addicionals per a l'aparició de l'etiqueta a les botigues;- 15 mesos per als productes "blancs" (rentavaixelles, neveres, rentadores), combinats amb 12 mesos addicionals per a l'aparició de l'etiqueta als comerços i nou anys per a calefactors i calderes amb una clàusula de caducitat de 13 anys.

    Una vegada que totes les etiquetes A+ hagin desaparegut del mercat, es desencadenarà una nova reescalada per un excedent a les classes superiors, és a dir, un 30% a la classe A o un 50% a la classe A+B. En el moment de reescalar les dues primeres classes s'han de deixar buides, amb l'objectiu d'un període de validesa de deu anys de l'etiqueta.

  • Base de dades de productes: funcionarà a partir del gener de 2019 i permetrà a les autoritats de vigilància del mercat dels estats membres fer complir els requisits d'etiquetatge i assegurar-se que els càlculs d'eficiència darrere de l'etiqueta corresponen als declarats pels fabricants. La base de dades pública se centrarà en la facilitat d'ús i finalitats pràctiques. La part de compliment de la base de dades està delineada per tal de salvaguardar la confidencialitat i la seguretat de les dades comercials sensibles dels fabricants.
  • Actes delegats serà l'instrument principal per al procediment de reescala, però s'han decidit actes d'execució per a la base de dades i el procediment de salvaguarda. Joe Mizzi, ministre maltès d'Energia i Gestió de l'Aigua, va dir: "Acollim molt positivament aquest acord. Aquestes noves normes sobre l'etiquetatge energètic ajudaran els consumidors a estalviar energia amb més facilitat quan compren electrodomèstics. Això contribuirà a reduir la demanda d'energia. un dels objectius de l'estratègia de la Unió Energètica".
El portaveu d'energia dels Verds, Claude Turmes, eurodiputat i ponent ombra, va dir: "El Consell ha acordat el mínim necessari per als esforços d'eficiència energètica fins al 2030. L'objectiu del 30% és l'objectiu acceptable més baix si la UE vol seguir sent creïble en l'aplicació de l'Acord de París. Les llacunes i el doble recompte en les obligacions d'estalvi d'energia soscavaran seriosament aquesta ambició i debilitaran el principi d'eficiència energètica primer".
Mentre que l'eurodiputat Benedek Jávor va dir: "Hi ha una comunitat compromesa amb l'eficiència energètica que està preparada per augmentar els nivells d'ambició i invertir massivament en la transició energètica. Només necessiten els senyals adequats dels responsables polítics. Per desbloquejar plenament aquest potencial, tots els Estats membres han de donar El seu suport. Quan alguns països es queden endarrerits, hi ha un risc real d'augmentar els costos de l'energia i de greus llacunes de competència. "Al costat de la protecció climàtica del pressupost de la UE per garantir que les inversions públiques es canalitzin correctament i no donen suport a cap solució basada en combustibles fòssils, necessitem per veure una major inclusió per assegurar-se que els grups vulnerables i marginats es beneficiïn d'un major estalvi energètic".
Fons

La proposta sobre l'etiquetatge d'eficiència energètica forma part de l'estratègia més àmplia de la Unió Energètica de la Comissió.

anunci

Les conclusions del Consell Europeu d'octubre de 2014 van establir un objectiu indicatiu d'almenys un 27% d'augment de l'eficiència energètica a nivell de la Unió l'any 2030. Aquest objectiu es revisarà l'any 2020 amb l'objectiu d'assolir un nivell de la Unió del 30%.

La Comissió va presentar la seva proposta el 15 de juliol de 2015. El Consell TTE (Energia) va adoptar un enfocament general sobre la proposta el 26 de novembre de 2015.

El Parlament Europeu va votar el seu mandat de negociació el 6 de juliol de 2016. Després de quatre trilogues, el Consell i el Parlament Europeu van arribar a un acord provisional sobre el reglament el 22 de març de 2017.

El Parlament Europeu va adoptar la seva posició en primera lectura sobre la proposta de la Comissió el 13 de juny de 2017.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències