Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

#StateAid: La Comissió aprova el règim d'assistència espanyola per a electricitat renovable

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha trobat que l’esquema espanyol de suport a la generació d’electricitat a partir de fonts d’energia renovables, la cogeneració d’alta eficiència de calor i energia i residus s’adequa a les normes d’ajuts estatals de la UE. L’esquema fomentarà els objectius de la UE en matèria d’energia i clima, tot preservant la competència.

La comissària Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "Em complau veure que les darreres subhastes espanyoles de renovables han demostrat els efectes positius de la competència: les empreses estan preparades per invertir en noves instal·lacions amb nivells molt baixos de suport estatal. La transició d'Espanya a és important un subministrament d’energia baix en carboni i mediambientalment sostenible i aquest pla de suport ajudarà ".

Segons l’esquema, els beneficiaris reben suport mitjançant una prima superior al preu de mercat de l’electricitat, de manera que han de respondre als senyals del mercat. Aquesta prima serveix per ajudar aquestes instal·lacions a compensar els costos que no es poden recuperar amb la venda d’electricitat al mercat i obtenir un retorn raonable de la inversió.

L’esquema existeix des del 2014 i s’aplica als nous beneficiaris, així com a les instal·lacions que es beneficiaven del suport anterior. En total, l’esquema té uns 40,000 beneficiaris. El 2016, els pagaments anuals del pla van ascendir a 6.4 milions d’euros.

Des del 2016, es dóna suport a noves instal·lacions mitjançant subhastes competitives. Diferents tecnologies han competit entre elles en les darreres subhastes de maig de 2017 i juliol de 2017. En total, es va atorgar un suport per a una capacitat de poc més de 8 gigawatts, bàsicament a plantes eòliques i de panells solars. Com a conseqüència d’aquestes subhastes, els beneficiaris rebran una indemnització només si, en els propers anys, el preu de mercat baixa fins a un nivell significativament inferior als preus actuals de mercat. Aquesta protecció contra una caiguda inesperada dels preus de mercat ajuda els desenvolupadors a assegurar el finançament del projecte i, per tant, a completar els projectes a temps. Això ajudarà a Espanya a assolir els objectius mediambientals i de canvi climàtic del 2020.

La Comissió va avaluar l'esquema d'acord amb les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular la Comissió Directrius 2014 sobre ajudes estatals de Protecció del Medi Ambient i Energia. En particular, requereixen subhastes competitives per donar suport a les energies renovables des del 2017. Asseguren que l’ús dels fons públics és limitat i que no hi ha sobrecompensació. Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que la mesura espanyola augmentaria la quota d'electricitat produïda a partir de fonts d'energia renovables, d'acord amb la UE objectius ambientals, mentre que qualsevol distorsió de la competència causada pel suport de l’Estat es minimitza.

L’esquema s’acompanya d’un pla d’avaluació per avaluar-ne l’impacte. Els resultats d’aquesta avaluació es presentaran a la Comissió el desembre de 2020.

anunci

Fons

La Comissió Directrius 2014 sobre ajudes estatals de Protecció del Medi Ambient i Energia, permetre als estats membres donar suport a la producció d’electricitat a partir de fonts d’energia renovables (inclosos els residus renovables) i plantes combinades d’eficiència i calor, subjectes a determinades condicions. Aquestes normes tenen com a objectiu assolir els ambiciosos objectius energètics i climàtics de la UE al mínim cost possible per als contribuents i sense distorsions indegudes de la competència al mercat únic.

El Directiva d'Energia Renovable es van establir objectius per a la quota de fonts d'energia renovables d'energia de tots els estats membres en el consum final brut d'energia el 2020. Per a Espanya, aquest objectiu és del 20% el 2020.

Hi haurà més informació sobre la decisió, un cop resolts els problemes de confidencialitat, a la pàgina web registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Lloc web sota el número del cas SA.40348. La State Aid Weekly e-News llistes de noves publicacions de decisions sobre ajuts d'Estat a Internet i en el Diari Oficial de la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències