Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

#EnergyUnion: l'any de participació

COMPARTIR:

publicat

on

El tercer informe sobre l'estat de la unió de l'energia mostra que la transició d'Europa cap a una societat baixa en carboni s'està convertint en la nova realitat a la UE.

Gràcies al progrés en 2017, la UE està en camí d'implementar el Energy Union projectar i lliurar treballs, creixement i inversions. S'estan implementant accions habilitadores per donar suport a una transició d'energia neta socialment justa.

Ara, ha arribat el moment de mobilitzar la societat –ciutadans, ciutats, zones rurals, empreses, àmbit acadèmic, interlocutors socials– perquè s'apropiïn plenament de la Unió de l'Energia, la facin avançar i es comprometin activament a desenvolupar les solucions del futur.

El Tercer Estat de l'Informe de la Unió de l'Energia publicat el passat mes de novembre de 24 fa un seguiment dels avenços realitzats durant l'últim any després de la publicació de la Segon Estat de la Unió de l'Energia al febrer, 2017 i espera amb interès l'any que ve.

El Tercer Estat de la Unió de l'Energia també confirma que la transició energètica no és possible sense adaptar la infraestructura a les necessitats del sistema energètic futur. Les infraestructures d'energia, transport i telecomunicacions estan cada vegada més interrelacionades. Les xarxes locals seran cada vegada més importants en la vida quotidiana dels ciutadans europeus, que canviaran cada cop més la mobilitat electrònica, la producció d'energia descentralitzada i la resposta a la demanda. S'han aconseguit assoliments considerables, però els colls d'ampolla es mantenen especialment en l'àmbit de l'electricitat. Per abordar això, la Comissió va adoptar avui una Comunicació sobre l'objectiu d'interconnexió elèctrica 2030 de 15%. També va adoptar la tercera llista de Projectes d'Interès Comú (PCI).

Comentant l'informe, Maroš Šefčovič, vicepresident responsable de la Unió de l'Energia, va dir: "La Unió de l'Energia només tindrà èxit si tots tirem en la mateixa direcció. L'objectiu és complir el nostre compromís de completar la Unió de l'Energia al final de l'actual mandat de la Comissió. L'any 2019, la Unió de l'Energia ja no ha de ser una política sinó una realitat diària que beneficiï tots els ciutadans europeus. Això requerirà una major propietat de totes les parts de la societat. Per tant, veig l'any vinent com l'any del compromís”.

El comissari d'Acció Climàtica i Energia, Miguel Arias Cañete, va dir: "La transició energètica d'Europa està en marxa, amb nivells rècord d'energia renovable i costos en ràpida caiguda. Però la infraestructura energètica d'Europa ha de desenvolupar-se en la mateixa direcció i amb la mateixa velocitat per donar suport plenament a aquesta transició energètica. És per això que proposem centrar la nova llista de projectes en interconnexions elèctriques clau i xarxes intel·ligents. Els passos d'avui per impulsar la infraestructura d'energia neta són un altre pas important per fer que el nostre sistema energètic sigui més sostenible, més competitiu i més segur, aportant un veritable valor afegit europeu”.

anunci

Les principals conclusions

Menys de tres anys des de la publicació de la Estratègia marc de l'energia Unió, la Comissió ha presentat amb el seu "Energia neta per a tots els europeusGairebé totes les propostes necessàries per complir el principi de l'eficiència energètica primer, donar suport al lideratge mundial de la UE en acció climàtica i energies renovables i oferir un tracte just per als consumidors d'energia.

Al març d'aquest any, el 'Europa en moviment' conjunt d'iniciatives per al sector del transport amb l'objectiu de mantenir-se competitives en una transició socialment equitativa cap a l'energia neta i la digitalització, així com la "Paquet de mobilitat neta" presentat al novembre, un pas decisiu en l'aplicació dels compromisos de la UE en virtut de l'Acord de París per a una reducció de CO2 nacional vinculant d'almenys un 40% fins al 2030, són resultats concrets en el procés de finalització del projecte de la Unió de l'Energia.

La finalització de la Unió de l'Energia requereix un compromís i una estreta cooperació entre la Comissió, els estats membres i la societat en el seu conjunt. És precisament per això que els estats membres hauran de finalitzar l'esborrany de plans nacionals integrats d'energia i clima per al període posterior al 2020 a principis de 2018. Tenir els esborranys de plans a principis de 2018 també és essencial per demostrar el fort lideratge de la Unió a l'escenari mundial.

Els esdeveniments geopolítics han mantingut l'energia i el clima a la part superior de l'agenda a 2017. La intenció de l 'Administració dels EUA de retirar - se de la Acord de París va provocar que la UE mostrés lideratge reforçant les sinergies entre les seves diplomàtiques de clima i energia en resposta. La UE continuarà reafirmant el seu compromís amb la lluita mundial contra el canvi climàtic i l'enfortiment de les associacions mundials existents.

L'Estat de la Unió també subratlla que, tot i que els canvis globals en la producció energètica suposen seriosos reptes per a Europa, també crea oportunitats úniques perquè Europa intensifiqui el seu paper de líder mundial en la transició d'energia neta proporcionant seguretat energètica a tots els seus ciutadans. Mostrar una ambició sobre temes com les renovables, l'eficiència energètica, l'acció climàtica i la innovació energètica neta i garantir els senyals de preu adequats en el mercat, és una condició prèvia per atraure inversions en la modernització de tota l'economia de la UE en benefici dels ciutadans.

La Unió de l'Energia ha lliurat, però el compromís continuat és clau per aconseguir les tasques restants. Totes les propostes legislatives relacionades amb la Unió de l'Energia presentades per la Comissió han de ser abordades com a prioritat pel Parlament Europeu i el Consell.

El que va ser adoptat:

  • 3rd informe sobre l'estat de la Unió de l'Energia i annex 1: mapa de carreteres actualitzat sobre l'energia de la Unió Europea; Annex 2: observacions de política; Annex 3: estat de joc dels preparatius sobre plans nacionals d'energia i clima; Annex 4: Progrés en l'acceleració de la innovació energètica neta; Fulls de dades de la Unió Europea de 28 Estats d'Energia
  • XNUM Llista de projectes d'interès comú
  • Comunicació d'infraestructures (sobre la implementació de l'objectiu 15% d'interconnexió elèctrica)
  • Informe de progrés de l'eficiència energètica
  • Informe sobre el funcionament del mercat europeu del carboni
  • Informe sobre el Pacte d'Alcaldes
  • Informe de tendències i projeccions de l'Agència Europea del Medi Ambient
  • Estudi sobre Prosumistes d'Energia Residencial

Més informació

Es pot trobar l'informe 3rd sobre l'estat de la Unió de l'Energia, els Informes del país 28 i més informació de fons aquí.

MEMO: Preguntes i respostes sobre els projectes d'interès comú (PCI) en energia i l'objectiu d'interconnexió elèctrica.

Tots els documents d'infraestructura, inclosos el nova llista PCI i la Comunicació d'infraestructures es pot trobar en línia.

Segueix en Twitter: #EnergyUnion

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències