#NordStream2

| Octubre 5, 2018

El 8th Fòrum Internacional del Gas de Sant Petersburg va tenir lloc la setmana passada a la capital russa del nord, proporcionant una plataforma per al diàleg substantiu entre líders de la indústria del gas, governs i experts en la indústria. El fòrum és un esdeveniment únic de la indústria del gas a Rússia: a més d'un ampli programa d'exposicions, ofereix una àmplia oportunitat per a una discussió oberta i franca sobre els problemes més aguts i urgents que afronta el desenvolupament del mercat del gas natural.

Un dels temes més importants va ser el de la cooperació internacional en projectes de transport i ús del gas natural.

Un tema per al debat va ser la necessitat de Nord Stream 2, un gasoducte que es va desenvolupar per subministrar gas natural rus al mercat de la UE a través del mar Bàltic.

El projecte de canalització està envoltat de controvèrsies i disputes fortes a Europa.

EUA està en una forta oposició a aquest projecte i està amenaçant a la UE amb sancions si continua avançant, alhora que intenta empènyer a Europa per utilitzar LNG, una opció molt més cara que el gas de Rússia.

Entre els ponents hi havia el president de GAZPROM, A. Miller, que va dirigir el fòrum sobre el tema de la necessitat de Nord Stream 2.

"Com sabeu, a 2017 el volum de subministrament de gas al mercat europeu va assolir els 194.4 mil milions de metres cúbics", va dir el president de GAZPROM a la conferència. "Aquesta xifra indica un creixement de 8.4% en comparació amb 2016, que indica que a 2018 aconseguirem un nou rècord de subministrament de gas al mercat europeu".

"Però aquí hem de notar alguns punts. En primer lloc, el volum absolut de subministrament serà superior a 200 mil milions de metres cúbics de gas ", va dir Miller.

"Què vol dir? Això vol dir que ens aproparem de prop o, probablement, arribem al punt de 205 mil milions de metres cúbics d'abastament de gas a Europa. Això adaptarà els màxims volums contractuals anuals per a tots els nostres contractes de subministrament al mercat europeu. Veiem que la demanda del gas rus creix més ".

Nord Stream 2 està dissenyat per oferir una infraestructura energètica fiable i econòmica i oferir seguretat de subministrament de gas a la xarxa europea de transmissió.

Proporcionarà a les indústries i les llars d'Europa una ruta de subministrament addicional, segura i sostenible per al gas natural.

Segons Miller: "La qüestió és la demanda d'algunes rutes de transport de gas, en particular el projecte del Mar Bàltic - Nord Stream. Durant els últims mesos de 12, la càrrega de Nord Stream es va fer 7% més gran que la capacitat de projecte prevista ". Miller va recordar al públic que "la capacitat del projecte del gasoducte és de 55 mil milions de metres cúbics, però les seves possibilitats tecnològiques ens permeten exportar una mica més". Durant els últims mesos de 12, va continuar, "subministrem a Europa 59 mil milions de metres cúbics. Això vol dir que el Nord Stream com a ruta d'exportació de gas de Rússia estava a la demanda de més d'un 100%. Totes les capacitats existents s'estan explorant molt més enllà de les projectades ".

La creixent economia d'Europa evidentment necessita quantitats addicionals de gas natural, les regulacions de la UE exigeixen múltiples fonts de recursos energètics. Però les paraules del president de GAZPROM demostren una vegada més que Europa no pot continuar el seu desenvolupament normal sense gas rus. Aquesta és la resposta a la pregunta: "Necessitem el Nord Stream 2?", Va dir Miller en conclusió.

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, energia, mercat de l'energia, destacat, les article, Gazprom, Gas natural, Rússia