Connecteu-vos amb nosaltres

interconnectivitat d'electricitat

#StateAid - La Comissió aprova la reducció de recàrrecs d’electricitat renovable i de cogeneració per a empreses que consumeixen molta energia a Grècia

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes d'ajuts estatals de la UE, les reduccions concedides a empreses que consumeixen molta energia amb un recàrrec per finançar el suport a la producció d'electricitat renovable i la cogeneració d'alta eficiència a Grècia.

Grècia dóna suport a l'electricitat renovable i a una cogeneració d'electricitat i calor d'alta eficiència. Aquest ajut es finança mitjançant un recàrrec imposat als consumidors finals d'electricitat en funció del seu consum d'electricitat, conegut com a "imposició ETMEAR".

Normes de la UE sobre ajuts estatals, en particular les Directrius 2014 sobre ajudes estatals a la protecció i l'energia del medi ambient, autoritzen reduccions –fins a un nivell determinat– de les contribucions que s’extreuen a les empreses d’alta intensitat energètica exposades al comerç internacional i que s’utilitzen per finançar sistemes de suport a les energies renovables. Aquestes disposicions permeten als estats membres donar suport a les energies renovables alhora que protegeixen la competitivitat internacional de les seves empreses que consumeixen molta energia.

La Comissió va trobar que les reduccions de la taxa ETMEAR només s’atorgaran a empreses que consumeixen molta energia i exposades al comerç internacional.

A més, Grècia va presentar un pla d'ajust per alinear el nivell de reduccions per a totes les empreses elegibles i eliminar gradualment, després d'un període transitori, les reduccions per a les empreses no elegibles que fins ara es beneficiaven d'una reducció de la taxa ETMEAR.

Per tant, la Comissió va trobar que la mesura grega i el pla d’ajust s’ajusten a les normes d’ajuts estatals de la UE. La mesura promourà els objectius energètics i climàtics de la UE i garantirà la competitivitat mundial de les indústries que consumeixen molta energia, sense distorsionar indebitament la competència al mercat únic.

Fons

anunci

La Comissió va aprovar el pla grec de recolzament a les renovables i a la cogeneració 16 novembre 2016 (SA.44666).

La Comissió Directrius 2014 sobre ajudes estatals de Protecció del Medi Ambient i Energia permetre als estats membres concedir ajuts estatals per a l'electricitat procedent de fonts d'energia renovables i cogeneració, amb determinades condicions. Aquestes normes tenen com a objectiu assolir els ambiciosos objectius energètics i climàtics de la UE al mínim cost possible per als contribuents i sense distorsions indegudes de la competència al mercat únic.

Les directrius de 2014 també s’apliquen a les reduccions no notificades concedides abans de l’1 de juliol de 2014. Per tal de garantir una transició fluida per a les empreses afectades, els estats membres han de presentar un pla d’ajust per ajustar progressivament les reduccions no notificades d’acord amb els criteris. de les directrius del 2014.

Hi haurà més informació sobre la decisió d'avui, un cop s'hagin resolt els possibles problemes de confidencialitat, al registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència pàgina web sota el nombre de cas SA.52413. la State Aid Weekly e-News llistes de noves publicacions de decisions sobre ajuts estatals a Internet i en el Diari Oficial de la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències