Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

La Comissió acull amb satisfacció l'acord polític sobre la celebració del paquet #CleanEnergyForAllEuropeans

COMPARTIR:

publicat

on

Els negociadors del Consell, el Parlament Europeu i la Comissió Europea han acordat provisionalment noves normes per millorar el funcionament del mercat elèctric de la UE. Això conclou les negociacions polítiques sobre el paquet d'Energia Neta per a Tots els Europeus i és un pas important per completar la Unió de l'Energia i lluitar contra el canvi climàtic, complint les prioritats de la Comissió Juncker. Els negociadors van poder arribar a un acord polític sobre la nova Directiva de regulació de l'electricitat i l'electricitat. Aquest acord segueix acords anteriors sobre la Proposta de govern, El Directiva revisada d'eficiència energètica, El Directiva revisada d'energia renovable, El Directiva d'actuació energètica en edificis i el Reglament de Preparació al Risc i l'Agència per a la Cooperació dels Reguladors de l'Energia (ACER).

Va dir el comissari d'Acció Climàtica i Energia, Miguel Arias Cañete: "Aquest acord marca la finalització de les negociacions sobre el paquet d'Energia Neta per a Tots els Europeus, posant la UE al capdavant en termes de normes per accelerar i facilitar la transició a l'energia neta. Això ens porta un pas més a prop de la Unió de l'Energia, un dels les prioritats que el president Juncker va establir per a aquesta Comissió a l'inici del mandat. Aquest acord sobre el futur disseny del mercat elèctric és una part vital del paquet. El nou mercat serà més flexible i facilitarà la integració d'una major quota d'energies renovables . Un mercat energètic de la UE integrat és la manera més rendible d'assegurar un subministrament segur i assequible a tots els ciutadans de la UE. Les noves normes crearan més competència i permetran als consumidors participar més activament al mercat i fer el seu paper en l'energia neta. Estic especialment satisfet d'haver acordat un enfocament equilibrat per limitar els mecanismes de capacitat i conciliar la seguretat del subministrament amb els nostres objectius climàtics. Els mecanismes de capacitat no s'utilitzaran com a subvenció de la porta del darrere dels combustibles fòssils altament contaminants, ja que això aniria en contra del nostre clima. objectius".

Les noves propostes de disseny del mercat elèctric, una Directiva i un Reglament, tenen com a objectiu adaptar les regles del mercat actuals a les noves realitats del mercat. Introdueixen un nou límit per a les centrals elèctriques elegibles per rebre subvencions com a mecanismes de capacitat. Subvencions a la capacitat de generació amb emissions de 550gr CO2/kWh o més s'eliminaran gradualment segons les noves normes. A més, el consumidor es troba al centre de la transició energètica neta. Les noves normes permeten la participació activa dels consumidors alhora que estableixen un marc fort per a la protecció dels consumidors. En permetre que l'electricitat es mogui lliurement cap a on més es necessita, la societat es beneficiarà cada cop més del comerç i la competència transfronterers. Impulsaran les inversions necessàries per garantir la seguretat del subministrament, alhora que descarbonitzen el sistema energètic europeu. El nou disseny del mercat també contribueix a l'objectiu de la UE de ser el líder mundial en la producció d'energia a partir de fonts d'energia renovables, ja que permet una major flexibilitat per acollir una proporció creixent d'energia renovable a la xarxa. El canvi cap a les renovables i l'augment de l'electrificació és crucial per aconseguir la neutralitat de carboni l'any 2050. El nou disseny del mercat elèctric també contribuirà a la creació d'ocupació i creixement, i atreurà inversions.

Propers passos

Després d'aquest acord polític, els textos de la Directiva i el Reglament es prepararan en totes les llengües de la UE i després hauran de ser aprovats formalment pel Parlament Europeu i el Consell. Un cop avalades pels dos colegisladors en els propers mesos, les noves lleis es publicaran al Diari Oficial de la Unió. El Reglament entrarà en vigor immediatament i la Directiva s'haurà de transposar a la legislació nacional en un termini de 18 mesos.

Fons

El 30 de novembre de 2016, la Comissió va proposar noves normes (una norma revisada Regulació del mercat elèctric i un revisat Directiva del mercat elèctric) sobre el disseny del mercat energètic de la UE per ajudar els mercats energètics a incloure més energies renovables, empoderar els consumidors i gestionar millor els fluxos d'energia a tota la UE.

anunci

Cal millorar els mercats per satisfer les necessitats d'energies renovables i atraure inversions en recursos, com ara l'emmagatzematge d'energia, que puguin compensar la producció d'energia variable. El mercat també ha d'oferir els incentius adequats perquè els consumidors es tornin més actius i contribueixin a mantenir estable el sistema elèctric. El mercat elèctric actual ha canviat fonamentalment des del 2009, quan es va introduir la legislació més recent. Es preveu que la proporció d'electricitat produïda per renovables creixi del 25% al ​​55% el 2030. Però quan el sol no brilla i el vent no bufa, l'electricitat encara s'ha de produir en quantitats suficients per lliurar energia als consumidors.

Les mesures proposades també contenen mesures que garanteixen que les intervencions de l'Estat dissenyades per garantir que hi hagi prou energia disponible només s'utilitzin quan realment sigui necessari i de manera que no distorsioni el mercat interior elèctric.

A través de la Directiva revisada, aquestes noves normes posaran els consumidors al centre de la transició, donant-los més opcions i una major protecció. Els consumidors podran convertir-se en actors actius del mercat gràcies a l'accés a comptadors intel·ligents, eines de comparació de preus, contractes de preus dinàmics i comunitats energètiques dels ciutadans. Al mateix temps, els consumidors pobres en energia i vulnerables gaudiran d'una millor protecció.

El Reglament d'electricitat revisat aporta normes més estrictes i harmonitzades per als mecanismes de capacitat, conciliant així els objectius de la UE de seguretat del subministrament i reducció d'emissions. La millora de la coordinació regional millorarà el funcionament del mercat i, per tant, la competitivitat, alhora que farà que el sistema sigui més estable.

Més informació

Energy Union

Paquet Clean Energy for All Europeans

Mercats d'electricitat

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències