#StateAid - La Comissió aprova la mesura provisional que garanteix la seguretat del subministrament elèctric local a #Slovakia

La Comissió Europea ha aprovat, segons les regles d'ajuda estatal de la UE, les indemnitzacions concedides per Eslovàquia a la companyia elèctrica Slovenské Elektrárne per al subministrament temporal d'una quantitat obligatòria d'electricitat procedent de fonts de combustible autòctones al node del sistema elèctric de Bystričany a Eslovàquia.

Eslovàquia va notificar a la Comissió els seus plans d’incorporar l’empresa d’electricitat Slovenské Elektrárne amb una obligació de servei públic temporal per garantir la seguretat del subministrament a la zona geogràfica al voltant del node del sistema elèctric de Bystričany, que no està prou connectada amb la resta de la xarxa elèctrica eslovaca.

Sota l'obligació de servei públic, Slovenské Elektrárne subministrarà des de la seva central elèctrica a Nováky una quantitat obligatòria d'almenys hores de gigawatts de 870 i fins a 1,100 hores de gigawatts d’electricitat procedents de fonts de combustible indígenes a la zona geogràfica al voltant del node de Bystričany de l’eslovac xarxa elèctrica.

Slovenské Elektrárne serà compensat per l'Estat eslovac per complir aquesta obligació de servei públic, per cobrir la diferència entre els seus ingressos de la venda d'electricitat i altres serveis i els seus costos de producció. La Comissió va avaluar la mesura sota la UE normes sobre ajudes estatals sobre serveis d'interès econòmic general (SIEG). La Comissió va comprovar que: (i) els únics productors d'electricitat situats a la proximitat del node del sistema elèctric de Bystričany són la central de Nováky i algunes unitats hidroelèctriques de molt petita escala.

Sense l'obligació de servei públic, la infraestructura de producció d'energia actual no garantiria un subministrament elèctric fiable per a l'àrea geogràfica al voltant del node del sistema elèctric de Bystričany; (ii) La mesura és proporcional, ja que la taxa de rendiment esperada per a la central de Nováky s'ajusta a la d'unitats de potència similars i no suposa una sobrecompensació; (iii) La mesura és limitada en el temps i finalitzarà una vegada que la nova infraestructura de subministrament estigui operativa i, en tot cas, no més tard de la finalització de 2023.

Per tant, la Comissió va concloure que la mesura eslovaca s'ajustava a les normes d’ajuda estatal de la UE, ja que afavoreix la seguretat de subministrament a l’àrea geogràfica al voltant del node del sistema elèctric de Bystričany, sense distorsionar indegudament la competència.

El comunicat de premsa complet està disponible en línia a EN, FR, DE, SK.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, interconnectivitat d'electricitat, energia, mercat de l'energia, Seguretat energètica, EU, Eslovàquia

Els comentaris estan tancats.