#EnergyCharterTreaty - La Comissió demana mandat per negociar la modernització de les provisions sobre inversions

La Comissió ha adoptat un projecte de mandat per participar en nom de la Unió Europea en les negociacions per modernitzar el Tractat de la Carta de l'Energia (TCE), un acord de comerç i inversió plurilateral aplicable al sector energètic al qual forma part la UE.

Aquestes negociacions pretenen revisar les disposicions del Tractat de manera que reflecteixin l’enfocament reformat de la UE sobre la protecció de les inversions i assoleixi una major seguretat jurídica i claredat de les normes aplicables a la protecció de les inversions estrangeres. Entre altres elements, la Comissió recomana la inclusió d’una disposició explícita sobre el dret dels estats a regular, una llista tancada de casos circumscrits que constitueixi un incompliment d’un tracte just i equitatiu, normes més definides sobre l’expropiació i les disposicions més fortes sobre el desenvolupament sostenible, el clima el canvi i la transició d’energia neta.

Com a part del seu compromís amb la transparència, la Comissió publica el seu projecte de proposta, alhora que el sotmetrà als estats membres de la UE per ser aprovats.

Per obtenir més informació, vegeu una notícia, Proposta de la Comissió i altres recursos Enfocament modern de protecció de la inversió de la UE.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, energia, mercat de l'energia, Seguretat energètica, EU, Comissió Europea, Estratègia de Seguretat Europea de l'Energia

Els comentaris estan tancats.