Culpant a #Brexit, #BritishSteel col·lapsa posant en perill els treballs de 25,000

| Pot 24, 2019


Segons informes, British Steel buscava un préstec governamental de 75 milions de lliures esterlines ($ 95m) per cobrir les pèrdues que va patir perquè comandes de la Unió Europea s’havia evaporat a causa de la incertesa entorn del Brexit. "No es pot desxifrar la relació comercial que el Regne Unit tindrà amb el seu mercat més gran en només cinc mesos de temps, la planificació i la presa de decisions s'han convertit en un malson en la seva complexitat", va assenyalar UK Steel, l'associació comercial de la indústria.
British Steel, que ja havia concedit un préstec governamental de 120m ($ 152m) l'any passat, va ser comprat per la signatura d'inversió Greybull Capital de Tata Steel de l'Índia a 2016 per només £ 1.
El govern va dir que va designar EY per intentar trobar un nou propietari per a la companyia. British Steel continuarà operant i els seus treballadors seran abonats mentre continuï la cerca.
"No trobar un comprador seria devastador per a moltes àrees que depenen tan fort d'aquesta indústria", va dir Hannah Essex, directora co-executiva de les Cambres de comerç britàniques.

El sindicat de GMB va dir que el govern del Regne Unit hauria de considerar totes les opcions, inclosa la nacionalització, per salvar l'empresa.

"Però tampoc els importa o no es treuen les palpentes ideològiques per salvar persones i comunitats treballadores", va dir Tim Roache, secretari general de GMB. Els fabricants d’acer europeus han estat sota pressió a causa de la competència barata de la Xina. La Comissió Europea va posar mesures antidumping sobre l'acer xinès a 2017, i les va ampliar a 2018 després que una investigació mostrés continuava la pràctica d’inundar el mercat amb un preu d’acer inferior al cost de producció

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, energia, EU, indústria siderúrgica, UK

Els comentaris estan tancats.