#StateAid - La Comissió obre una investigació detallada sobre la mesura de reserva estratègica de l'electricitat #Lithuania

La Comissió Europea ha obert una investigació en profunditat per avaluar si el suport lituà a la companyia energètica AB Lietuvos Energija en el context d’una mesura de reserva estratègica, establerta a Lituània fins a 2018, pot haver afavorit indegudament a la companyia i ha distorsionat la competència a la Mercat únic, en violació de les normes d’ajuda estatal de la UE.

De 2013 a 2018 (quan es va suspendre l’esquema), la central elèctrica de Lituània (LPP), propietat d’AB Lietuvos Energija, titular titular de Lituània, va ser seleccionada pel govern lituà per proporcionar serveis de reserva estratègica amb la intenció d’incrementar la seguretat de subministrament d’electricitat a Lituània. S'ha pagat LPP per a la prestació d'aquests serveis.

A 2016, la Comissió va rebre una queixa formal al·legant que la mesura era incompatible amb les normes d’ajuda estatal de la UE. En aquesta etapa, la Comissió es preocupa que la mesura no estigui en línia amb les regles de les ajudes estatals de la UE.

La Comissió investigarà més endavant per determinar si es confirma la seva preocupació inicial. L’obertura d’una investigació en profunditat proporciona a Lituània i als tercers interessats l’oportunitat de presentar comentaris. No prejutja el resultat de la investigació.

Un comunicat de premsa complet està disponible en línia a EN, FR, DE, LT.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, interconnectivitat d'electricitat, energia, mercat de l'energia, medi ambient, EU, Lituània

Els comentaris estan tancats.