#FORATOM - #NuclearEuropeLeaders demana que la indústria i els responsables polítics col·laborin per a una Europa pròspera i sense carboni

Els representants sèniors de tota la cadena de subministrament nuclear han descrit el que creuen que cal fer per aconseguir una Europa descarbonitzada per part de 2050, alhora que mantenen el creixement i els llocs de treball. En el seu manifest conjunt, demanen als responsables polítics de la UE que treballin amb ells per superar els obstacles que poden impedir que Europa assoleixi els seus objectius.

"Li donem la benvinguda a aquesta iniciativa dels consellers delegats i responsables de la indústria nuclear, sobretot amb l'arribada d'una nova Comissió Europea i el Parlament Europeu aquest any", va dir el director general de FORATOM, Yves Desbazeille. "L’obtenció d’una Europa sense carboni per part de 2050 és un objectiu molt ambiciós i és important que utilitzem de manera òptima totes les eines de descarbonització que ja disposem d’avui. L'energia nuclear és reconeguda internacionalment com un actiu crucial en la lluita contra el canvi climàtic i, com a indústria, estem preparats per fer el nostre paper ".

El fet de satisfer l’ambició de la UE de descarbonitzar la seva economia requerirà inversions significatives en totes les tecnologies amb baixes emissions de carboni. Això significa invertir a Europa tant en el funcionament a llarg termini de la flota nuclear existent com en la construcció de noves capacitats nuclears substancials (al voltant de 100GW de nova construcció nuclear). Tots dos són factibles si les institucions de la UE, els estats membres i la indústria nuclear europea treballen conjuntament.

En aquest sentit, la indústria nuclear s'esforçarà per:

 • Lliurar el volum necessari de capacitat nuclear a temps i amb un cost competitiu;
 • emprendre activitats de recerca, desenvolupament i innovació a Europa per identificar les àrees on la indústria nuclear pot ajudar a descarbonitzar altres sectors;
 • contribuir a garantir la seguretat del subministrament energètic;
 • seguir gestionant el combustible nuclear usat i els residus radioactius de manera responsable;
 • invertir i mantenir el capital humà, i;
 • construir una fundació europea forta per exportar tecnologies i habilitats nuclears als mercats estrangers.

Al mateix temps, recomana que la UE:

 • Acordar un ambiciós objectiu d'emissions de CO2 de zero països per a la UE en 2050;
 • garantir un marc de polítiques de la UE coherent, consistent i estable (inclòs per a Euratom);
 • implementar un marc d'inversió que incentivi les inversions en totes les opcions competitives i amb baixes emissions de carboni;
 • donar suport a un mix energètic estable amb baixes emissions de carboni que pugui donar cabuda a la major participació en la generació d'energia renovable;
 • desenvolupar i aplicar una estratègia industrial forta per garantir que Europa mantingui el seu lideratge tecnològic i;
 • donar suport a les competències humanes.

Es pot trobar el manifest #NuclearEuropeLeaders aquí.

Empreses que van signar el manifest: Ansaldo Nucleare, CEA, Grup CEZ, EDF, EDF Energy, EnergoAtom, Engie Electrabel, Fennovoima, Fortum, Framatome, Kozloduy NPP, Grup MVM, Associació de la Indústria Nuclear, Nuclearelectrica, Orano, suís. Synatom, Tecnatom, TVO, Uniper Suècia, Urenco, Vattenfall, Westinghouse.

Qui som: El Fòrum Europeu Atòmic (FORATOM) és l’associació comercial amb seu a Brussel·les per a la indústria de l’energia nuclear a Europa. La composició de FORATOM està formada per associacions nuclears nacionals de 15. FORATOM representa gairebé les empreses europees de 3,000 que treballen a la indústria, que dóna suport al voltant de llocs de treball de 1,100,000 a la Unió Europea.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, energia, mercat de l'energia, Seguretat energètica, EU, Energia nuclear

Els comentaris estan tancats.