Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

#GreenRecovery: la Comissió obre una consulta pública sobre les energies renovables en alta mar

publicat

on

La Comissió ha llançat un consulta pública sobre la seva futura estratègia d’energia renovable offshore de la UE, que s’adoptarà a finals d’aquest any. L’estratègia donarà suport al desenvolupament i la integració de fonts marines en el mix energètic de la UE, per donar suport a les nostres ambicions climàtiques 2030 i 2050. Esbossarà un nou enfocament per explotar el potencial energètic renovable offshore d’Europa d’una manera sostenible i inclusiva i ajudarà a superar les barreres existents.

Aquesta és una part crucial de la secció Acord Verd Europeu i la NextGenerationEU paquet de recuperació, ja que ajudarà a crear llocs de treball i augmentarà les inversions a mesura que desplegem noves tecnologies netes a tota la UE. La millora de la producció d’energia domèstica ajudarà a proporcionar energia assequible als nostres ciutadans i augmentarà la resistència i la seguretat del subministrament d’Europa.

El comissari d'Energia, Kadri Simson, va dir: "Per aconseguir la neutralitat climàtica el 2050, hem d'augmentar la producció d'energia offshore de la UE vint vegades. Això significa que és més fàcil construir parcs eòlics marins a gran escala de manera sostenible amb el medi ambient. També hem d’utilitzar el potencial d’altres fonts renovables com l’energia solar en alta mar, així com les noves oportunitats d’energia marea i oceànica ”.

La consulta pública es mantindrà fins al 24 de setembre.

Més informació està disponible aquí i al dedicat Pàgina web EU Have Your Say.

Xina

Xina: màximes emissions abans del 2030 i neutralitat climàtica abans del 2060

publicat

on

Després del discurs pronunciat pel president Xi Jinping davant l'Assemblea General de les Nacions Unides el 22 de setembre de 2020, la Comissió de Transicions Energètiques ha donat la següent resposta: "El compromís del president Xi de que la Xina assolirà el màxim de les emissions abans del 2030 i tindrà com a objectiu la neutralitat del carboni abans del 2060 és enorme fer un pas endavant en la lluita contra el canvi climàtic nociu i un bon exemple de lideratge global responsable. Polítiques fortes i grans inversions. especialment centrat en l'electrificació neta de l'economia, serà necessari per assolir l'objectiu de mitjan segle. Les anàlisis realitzades per ETC China ens han donat la confiança que es pot assolir una economia rica de zero carboni completament desenvolupada. La prioritat ara és garantir que les accions dels anys 2020, i en particular del 14è pla quinquennal, assoleixin avenços ràpids cap als objectius bessons ". Adair Turner, copresident de la Comissió de Transicions Energètiques.

Informes ETC sobre la Xina

El juny de 2020, la Comissió de Transicions Energètiques (ETC) i l’Institut Rocky Mountain (RMI) van publicar conjuntament l’informe: Aconseguir una recuperació verda per a la Xina: posar l'electrificació zero-carboni al nucli.

El novembre de 2019, la Comissió de Transicions Energètiques (ETC) i el Rocky Mountain Institute (RMI) van publicar conjuntament - Xina 2050: una economia rica en carboni zero i completament desenvolupada.

Sobre la Comissió de Transicions Energètiques

La Comissió de Transicions Energètiques (ETC) és una coalició mundial de líders de tot el panorama energètic compromesa amb la consecució d’emissions netes a mitjans de segle, en línia amb l’objectiu climàtic de París de limitar l’escalfament global a molt per sota dels 2 ° C i idealment a 1.5 ° C. Els nostres comissaris provenen de diverses organitzacions (productors d’energia, indústries intensives en energia, proveïdors de tecnologia, agents financers i ONG mediambientals) que operen a través de països desenvolupats i en desenvolupament i tenen diferents funcions en la transició energètica. Aquesta diversitat de punts de vista informa el nostre treball: les nostres anàlisis es desenvolupen amb una perspectiva de sistemes mitjançant amplis intercanvis amb experts i professionals.

Per obtenir més informació, visiteu el web Lloc web d’ETC.

Seguir llegint

interconnectivitat d'electricitat

Estudi EPO-IEA: un ràpid augment de la innovació en bateries que juga un paper clau en la transició d’energia neta

publicat

on

  • Els invents d’emmagatzematge d’electricitat mostren un creixement anual del 14% durant la darrera dècada, segons un estudi conjunt de l’Oficina Europea de Patents (OEB) i l’Agència Internacional de l’Energia (AIE)

  • La quantitat de bateries i altres tipus d’emmagatzematge d’energia necessita créixer cinquanta vegades el 2040 per posar el món en la pista cap als objectius climàtics i d’energia sostenible

  • Els vehicles elèctrics són ara els principals motors de la innovació en bateries

  • Els avenços en bateries de ions de liti recarregables se centren en la majoria d’invents nous

  • Els països asiàtics tenen un fort lideratge en la carrera mundial de tecnologia de bateries

  • Cal una innovació accelerada per impulsar la transició energètica neta d'Europa per assolir l'objectiu del Tracte Verd Europeu

La millora de la capacitat d’emmagatzemar electricitat està jugant un paper clau en la transició cap a tecnologies d’energia neta. Entre el 2005 i el 2018, l’activitat de patentar bateries i altres tecnologies d’emmagatzematge d’electricitat va créixer de forma simultània una taxa mitjana anual del 14% a tot el món, quatre vegades més ràpida que la mitjana de tots els camps tecnològics, segons un estudi conjunt publicat avui per l'Oficina Europea de Patents (EPO) i l'Agència Internacional de l'Energia (AIE).

L'informe, Innovació en l’emmagatzematge de bateries i electricitat: una anàlisi global basada en dades de patents, mostra que les bateries representen gairebé el 90% de tota l'activitat de patent en l'àrea d'emmagatzematge d'electricitat, i això l’augment de la innovació es deu principalment als avenços en les bateries recarregables de ions de liti utilitzades en dispositius electrònics de consum i cotxes elèctrics. La mobilitat elèctrica, en particular, afavoreix el desenvolupament de nous Ions de liti químiques destinades a millorar la potència produïda, la durabilitat, la velocitat de càrrega / descàrrega i la reciclabilitat. La necessitat també avança el progrés tecnològic per integrar grans quantitats d’energia renovable com l’energia eòlica i solar a les xarxes elèctriques.

L’estudi també mostra que Japó i Corea del Sud han establert un fort lideratge en tecnologia de bateries a nivell mundial i que el progrés tècnic i la producció en massa en una indústria cada cop més madura han provocat una caiguda significativa dels preus de les bateries en els darrers anys, gairebé un 90% des del 2010. en el cas de les bateries d’ió li per a vehicles elèctrics i aproximadament dos terços en el mateix període durant aplicacions estacionàries, inclosa la gestió de la xarxa elèctrica.

Desenvolupar un emmagatzematge d’electricitat millor i més barat és un repte important per al futur: Segons l’escenari de desenvolupament sostenible de l’AIE, que el món compleixi els objectius d’energia sostenible i climàtics, es requeriran prop de 10 gigawatts-hora de bateries i altres formes d’emmagatzematge d’energia a tot el món per al 000, 2040 vegades la mida del mercat actual. Es necessiten solucions d’emmagatzematge efectives per impulsar la transició energètica neta d’Europa per tal d’assolir l’objectiu del Tracte Verd Europeu: fer que el continent sigui neutre per al clima el 50.

"La tecnologia d'emmagatzematge d'electricitat és fonamental a l'hora de satisfer la demanda de mobilitat elèctrica i aconseguir el canvi cap a les energies renovables que és necessari si volem mitigar el canvi climàtic ", va dir El president de l'OEP, António Campinos. “L’augment ràpid i sostingut de la innovació d’emmagatzematge elèctric demostra que els inventors i les empreses s’enfronten al repte de la transició energètica. Les dades de patent revelen que, tot i que Àsia té un fort lideratge en aquesta indústria estratègica, els Estats Units i Europa poden comptar amb un ric ecosistema d’innovació, incloent un gran nombre de pimes i institucions de recerca, per ajudar-les a mantenir-se en la cursa per a la propera generació de bateries. "

"Les projeccions de l'AIE deixen clar que l'emmagatzematge d'energia haurà de créixer exponencialment en les pròximes dècades per permetre al món assolir els objectius internacionals de clima i energia sostenible. La innovació accelerada serà essencial per aconseguir aquest creixement ", va dir Fatih Birol, directora executiva de l'AIE. "En combinar els punts forts complementaris de l'AIE i l'OEB, aquest informe aporta nova llum sobre les tendències actuals d'innovació per ajudar els governs i les empreses a prendre decisions intel·ligents per al nostre futur energètic".

Augment de vehicles elèctrics que impulsen la innovació de l’ió Li

L’informe, que presenta les principals tendències en innovació d’emmagatzematge elèctric entre 2000 i 2018, mesurat en termes de famílies de patents internacionals, ho constata ió-liti (La tecnologia Li-ion), dominant en electrònica portàtil i vehicles elèctrics, ha alimentat la major part de la innovació de les bateries des del 2005. El 2018, els avenços en cèl·lules Li-ion van ser responsables del 45% de l'activitat de patentació relacionada amb les cèl·lules de bateria, en comparació amb només 7 % per a cèl·lules basades en altres químics.

El 2011, els vehicles elèctrics van superar l'electrònica de consum com a motor de creixement més gran relacionat amb la bateria d'ió Li (Veure gràfic: Nombre d'IPF relacionats amb aplicacions per a bateries). Aquesta tendència posa de manifest el treball en curs de la indústria de l’automòbil per descarbonitzar i desenvolupar tecnologies alternatives d’energia neta. Garantir que les bateries dels vehicles elèctrics siguin eficaços i fiables és crucial per afavorir la seva consumició pels consumidors després del 2020, després del qual s’aplicaran objectius d’emissions més estrictes a tota la UE als vehicles de combustible fòssil.

La proporció d’invents procedents de països europeus és relativament modesta en tots els camps de les tecnologies d’ion Li, però és el doble en camps emergents en comparació amb altres més consolidats, per exemple, generant un 11% d’invents tant en fosfat de ferro de liti (LFP) com en L’òxid d’alumini i liti-níquel-cobalt (NCA), que es considera una alternativa prometedora a les químiques actuals d’ions Li.

Les millores en els paquets de bateries per als cotxes elèctrics també han produït efectes positius sobre aplicacions estacionàries, inclosa la gestió de la xarxa elèctrica.

L'informe també mostra que l'activitat de patentar en la fabricació de cèl·lules de bateries i l'evolució de l'enginyeria relacionada amb cèl·lules s'ha multiplicat per tres en l'última dècada. Aquests dos camps junts van representar gairebé la meitat (47%) de tota l'activitat de patentació relacionada amb les cèl·lules de bateria el 2018, una clara indicació de la maduresa de la indústria i de la importància estratègica de desenvolupar una producció en massa eficient.

A més, altres tecnologies d’emmagatzematge, com ara els supercondensadors i les bateries de flux redox, també estan emergint ràpidament amb el potencial d’abordar alguns dels punts febles de les bateries d’ió Li.

Empreses asiàtiques al capdavant

L’estudi ho demostra Japó té un clar lideratge en la carrera mundial per la tecnologia de bateries, amb 1 4Quota del 0.9% de famílies de patents internacionals en tecnologia de bateries el 2000-2018, seguida de Corea del Sud amb un 17.4%, Europa (15.4%), els EUA (14.5%) i la Xina (6.9%). Les empreses asiàtiques representen nou dels deu primers sol·licitants mundials de patents relacionades amb bateries i dos terços dels 25 primers, que també inclouen sis empreses d’Europa i dues dels Estats Units. Els cinc primers candidats (Samsung, Panasonic, LG, Toyota i Bosch) van generar junts més d’una quarta part de totes les IPF entre el 2000 i el 2018. A Europa, la innovació en l’emmagatzematge d’electricitat està dominada per Alemanya, que només suposa més de la meitat de les famílies internacionals de patents en tecnologies de bateries originàries d’Europa (Veure gràfic: Orígens geogràfics de les IPF europees en tecnologia de bateries, 2000-2018).

Tot i que la innovació en tecnologia de bateries encara es concentra en gran part en un grup limitat d’empreses molt grans, als Estats Units i a Europa, les empreses més petites, les universitats i les organitzacions públiques d’investigació també tenen un paper important. Als Estats Units, les pimes representen el 34.4% i les universitats / organitzacions de recerca el 13.8% de les IPF presentades. Per a Europa, les xifres són del 15.9% i del 12.7% respectivament, en contrast amb el Japó (3.4% / 3.5%) i la República de Corea (4.6% / 9.0%).

Més informació

Llegiu el resum executiu

Llegiu l’estudi complet

Notes a l'editor

Sobre les famílies internacionals de patents

L’anàlisi de patents d’aquest informe es basa en el concepte de famílies de patents internacionals (IPF). Cada IPF representa una invenció única i inclou sol·licituds de patents presentades i publicades en almenys dos països o presentades i publicades per una oficina regional de patents, així com sol·licituds de patents internacionals publicades. Les IPF representen invencions que l’inventor considera prou importants com a protecció internacional i només un percentatge relativament petit d’aplicacions compleix aquest llindar. Per tant, aquest concepte es pot utilitzar com a base sòlida per comparar activitats internacionals d’innovació, ja que redueix els biaixos que poden sorgir en comparar sol·licituds de patents entre diferents oficines nacionals de patents.

Sobre l'OEP

Amb prop de 7 empleats, el Oficina Europea de Patents (OEP) és una de les institucions de servei públic més grans d’Europa. Amb seu a Munic, amb oficines a Berlín, Brussel·les, La Haia i Viena, l'OEP es va fundar amb l'objectiu de reforçar la cooperació en matèria de patents a Europa. Mitjançant el procediment centralitzat de concessió de patents de l'OEB, els inventors poden obtenir protecció de patent d'alta qualitat en fins a 44 països, que cobreixen un mercat d'uns 700 milions de persones. L’OEB és també l’autoritat líder mundial en informació de patents i cerca de patents.

Sobre l'Agència Internacional de l'Energia
El Agència Internacional de l'Energia (AIE) és el centre del diàleg mundial sobre energia, que proporciona anàlisis autoritzades, dades, recomanacions de polítiques i solucions del món real per ajudar els països a aconseguir una energia segura i sostenible per a tothom. Amb l’enfocament de tots els combustibles i totes les tecnologies, l’AIE propugna polítiques que millorin la fiabilitat, l’abordabilitat i la sostenibilitat de l’energia. L’AIE dóna suport a les transicions d’energia neta a tot el món per tal d’ajudar a assolir els objectius globals de sostenibilitat.

Contactes amb els mitjans de comunicació Oficina Europea de Patents

Luis Berenguer Giménez

Director principal Comunicació / Portaveu

Tel.: + 49 89 2399 1203
[Email protected]

Seguir llegint

interconnectivitat d'electricitat

ElectroGasMalta ha resumit el seu projecte de central elèctrica de Delimar

publicat

on

El consorci Electrogas ha celebrat recentment una roda de premsa on ha anunciat els resultats d’una auditoria interna de la seva empresa. La companyia va dir que va iniciar una "extensa revisió jurídica i forense interna" el 2019, després del nomenament de tres nous consellers. L’auditoria va mostrar que no hi havia signes de corrupció en el projecte de construcció d’una central elèctrica de gas a Delimar amb la participació de Siemens Projects Ventures i SOCAR Trading.

Segons Energogas, l'auditoria no va revelar signes de violació en l'etapa de licitació, construcció de la central i activitats operatives d'Electrogas.

Electrogas també va informar que ElectroGas Malta va incloure un projecte per valor de més de 500 milions d’euros per a la construcció d’una nova central elèctrica de 210 MW i una terminal de regasificació de GNL, que inclou SOCAR Trading. En col·laboració amb Siemens i l'empresa d'inversió local GEM, va guanyar un concurs públic a Malta el 2013.

Se sap que la gestió d'Electrogas va canviar després de la renúncia de l'accionista Jorgen fenek.
Fenech formava part de l'empresa conjunta "jam holdings", que posseeix el 33.34% de la central elèctrica. SOCAR Trading i Siemens Projects Ventures tenen un 33.34 per cent cadascun.

El 2015, ElectroGas Malta va signar un contracte amb SOCAR que concedia drets exclusius a llarg termini per subministrar GNL a Malta per a la central elèctrica. El primer lot de GNL es va lliurar a l’illa el gener del 2017, creant així les condicions perquè Malta abandonés completament el combustible com a font de generació d’electricitat. Com va assenyalar anteriorment el primer ministre de Malta, Joseph Muscat, això va contribuir a reduir els preus de l'electricitat per a la població maltesa en un 25% i va contribuir a una reducció del 90% de les emissions tòxiques a l'atmosfera.

ElectroGas Malta també subministrarà electricitat i gas natural a la companyia energètica estatal Enemalta durant 18 anys. El desembre de 500 es va posar en marxa un projecte per valor de més de 210 milions d’euros per construir una nova central elèctrica de 2014 MW i una terminal de regasificació de GNL amb la participació de SOCAR Trading el desembre de 2017 i finalitzada el gener de XNUMX.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències