Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

#Innowatts s’associarà amb #Shell per a la predicció de demanda impulsada per IA

publicat

on

Innowatts, una plataforma líder en programari d’energia com a servei (SaaS) que ajuda els proveïdors d’electricitat a optimitzar i transformar els seus negocis amb previsió i intel·ligència artificial (IA) habilitats per a la previsió i l’anàlisi de dades centrada en el client, ha anunciat avui la seva selecció per part de Shell Energy Europe Limited per oferir tecnologia AI solucions de previsió de demanda, que serveixen a la cartera nord-europea de Shell.

Com a principal proveïdor d’energia i participant en el mercat d’emissions de carboni, Shell Energy Europe aprofitarà els mòduls de productes d’anàlisi i previsió de la demanda d’Innowatts per facilitar la gestió del subministrament i proporcionar informació addicional sobre les petjades de carboni dels seus clients, per ajudar-los a assolir els seus objectius de sostenibilitat. La plataforma d’Innowatts combina l’anàlisi d’energia centrada en el client amb els coneixements derivats de la gestió de milions de metres a tot el món, per proporcionar previsions exactes de demanda ascendent i millorar dramàticament l’eficiència de la compra d’energia.

L’acord de servei és una fita clau ja que Innowatts continua expandint-se a Europa. Des del llançament de les seves operacions europees el juliol de 2019, Innowatts ha treballat amb Shell Energy Europe i altres principals proveïdors regionals d’energia per optimitzar els costos de gestió de subministraments, millorar la planificació de la xarxa per a diferents escenaris d’electrificació i proporcionar serveis personalitzats i de valor afegit als seus consumidors finals.

“Europa és una prioritat per a Innowatts. Estem orgullosos d'haver-nos associat amb Shell Ventures des de la nostra ronda de la sèrie A ", va dir el director general de tecnologia i el director general europeu Dave Boundy, de Innowatts. "La nostra plataforma Saas alimentada per IA pot ajudar a accelerar la transició cap a l'ús d'energia neta d'una manera econòmicament sostenible, amb intel·ligència basada en dades que s'adapti a les necessitats energètiques en evolució dels proveïdors".

Quant a Innowatts

Innowatts és una plataforma SaaS d’energia líder que utilitza la millor intel·ligència artificial de la seva classe per ajudar els proveïdors d’electricitat a desbloquejar oportunitats d’avantatge de la xarxa, augmentar el valor del client i accelerar la transició cap a solucions energètiques sostenibles. La plataforma Innowatts aprofita les estadístiques de més de 40 milions de metres, que ofereixen analítiques energètiques en temps real centrades en el client amb una precisió sense precedents. Amb clients i operacions a tota Amèrica, Europa i Àsia, Innowatts és un líder mundial, que permet als proveïdors d'energia centrar-se realment en el client i aprofitar plenament el poder de les dades per transformar els seus negocis. Per obtenir més informació, clica aquí.

interconnectivitat d'electricitat

Estudi EPO-IEA: un ràpid augment de la innovació en bateries que juga un paper clau en la transició d’energia neta

publicat

on

  • Els invents d’emmagatzematge d’electricitat mostren un creixement anual del 14% durant la darrera dècada, segons un estudi conjunt de l’Oficina Europea de Patents (OEB) i l’Agència Internacional de l’Energia (AIE)

  • La quantitat de bateries i altres tipus d’emmagatzematge d’energia necessita créixer cinquanta vegades el 2040 per posar el món en la pista cap als objectius climàtics i d’energia sostenible

  • Els vehicles elèctrics són ara els principals motors de la innovació en bateries

  • Els avenços en bateries de ions de liti recarregables se centren en la majoria d’invents nous

  • Els països asiàtics tenen un fort lideratge en la carrera mundial de tecnologia de bateries

  • Cal una innovació accelerada per impulsar la transició energètica neta d'Europa per assolir l'objectiu del Tracte Verd Europeu

La millora de la capacitat d’emmagatzemar electricitat està jugant un paper clau en la transició cap a tecnologies d’energia neta. Entre el 2005 i el 2018, l’activitat de patentar bateries i altres tecnologies d’emmagatzematge d’electricitat va créixer de forma simultània una taxa mitjana anual del 14% a tot el món, quatre vegades més ràpida que la mitjana de tots els camps tecnològics, segons un estudi conjunt publicat avui per l'Oficina Europea de Patents (EPO) i l'Agència Internacional de l'Energia (AIE).

L'informe, Innovació en l’emmagatzematge de bateries i electricitat: una anàlisi global basada en dades de patents, mostra que les bateries representen gairebé el 90% de tota l'activitat de patent en l'àrea d'emmagatzematge d'electricitat, i això l’augment de la innovació es deu principalment als avenços en les bateries recarregables de ions de liti utilitzades en dispositius electrònics de consum i cotxes elèctrics. La mobilitat elèctrica, en particular, afavoreix el desenvolupament de nous Ions de liti químiques destinades a millorar la potència produïda, la durabilitat, la velocitat de càrrega / descàrrega i la reciclabilitat. La necessitat també avança el progrés tecnològic per integrar grans quantitats d’energia renovable com l’energia eòlica i solar a les xarxes elèctriques.

L’estudi també mostra que Japó i Corea del Sud han establert un fort lideratge en tecnologia de bateries a nivell mundial i que el progrés tècnic i la producció en massa en una indústria cada cop més madura han provocat una caiguda significativa dels preus de les bateries en els darrers anys, gairebé un 90% des del 2010. en el cas de les bateries d’ió li per a vehicles elèctrics i aproximadament dos terços en el mateix període durant aplicacions estacionàries, inclosa la gestió de la xarxa elèctrica.

Desenvolupar un emmagatzematge d’electricitat millor i més barat és un repte important per al futur: Segons l’escenari de desenvolupament sostenible de l’AIE, que el món compleixi els objectius d’energia sostenible i climàtics, es requeriran prop de 10 gigawatts-hora de bateries i altres formes d’emmagatzematge d’energia a tot el món per al 000, 2040 vegades la mida del mercat actual. Es necessiten solucions d’emmagatzematge efectives per impulsar la transició energètica neta d’Europa per tal d’assolir l’objectiu del Tracte Verd Europeu: fer que el continent sigui neutre per al clima el 50.

"La tecnologia d'emmagatzematge d'electricitat és fonamental a l'hora de satisfer la demanda de mobilitat elèctrica i aconseguir el canvi cap a les energies renovables que és necessari si volem mitigar el canvi climàtic ", va dir El president de l'OEP, António Campinos. “L’augment ràpid i sostingut de la innovació d’emmagatzematge elèctric demostra que els inventors i les empreses s’enfronten al repte de la transició energètica. Les dades de patent revelen que, tot i que Àsia té un fort lideratge en aquesta indústria estratègica, els Estats Units i Europa poden comptar amb un ric ecosistema d’innovació, incloent un gran nombre de pimes i institucions de recerca, per ajudar-les a mantenir-se en la cursa per a la propera generació de bateries. "

"Les projeccions de l'AIE deixen clar que l'emmagatzematge d'energia haurà de créixer exponencialment en les pròximes dècades per permetre al món assolir els objectius internacionals de clima i energia sostenible. La innovació accelerada serà essencial per aconseguir aquest creixement ", va dir Fatih Birol, directora executiva de l'AIE. "En combinar els punts forts complementaris de l'AIE i l'OEB, aquest informe aporta nova llum sobre les tendències actuals d'innovació per ajudar els governs i les empreses a prendre decisions intel·ligents per al nostre futur energètic".

Augment de vehicles elèctrics que impulsen la innovació de l’ió Li

L’informe, que presenta les principals tendències en innovació d’emmagatzematge elèctric entre 2000 i 2018, mesurat en termes de famílies de patents internacionals, ho constata ió-liti (La tecnologia Li-ion), dominant en electrònica portàtil i vehicles elèctrics, ha alimentat la major part de la innovació de les bateries des del 2005. El 2018, els avenços en cèl·lules Li-ion van ser responsables del 45% de l'activitat de patentació relacionada amb les cèl·lules de bateria, en comparació amb només 7 % per a cèl·lules basades en altres químics.

El 2011, els vehicles elèctrics van superar l'electrònica de consum com a motor de creixement més gran relacionat amb la bateria d'ió Li (Veure gràfic: Nombre d'IPF relacionats amb aplicacions per a bateries). Aquesta tendència posa de manifest el treball en curs de la indústria de l’automòbil per descarbonitzar i desenvolupar tecnologies alternatives d’energia neta. Garantir que les bateries dels vehicles elèctrics siguin eficaços i fiables és crucial per afavorir la seva consumició pels consumidors després del 2020, després del qual s’aplicaran objectius d’emissions més estrictes a tota la UE als vehicles de combustible fòssil.

La proporció d’invents procedents de països europeus és relativament modesta en tots els camps de les tecnologies d’ion Li, però és el doble en camps emergents en comparació amb altres més consolidats, per exemple, generant un 11% d’invents tant en fosfat de ferro de liti (LFP) com en L’òxid d’alumini i liti-níquel-cobalt (NCA), que es considera una alternativa prometedora a les químiques actuals d’ions Li.

Les millores en els paquets de bateries per als cotxes elèctrics també han produït efectes positius sobre aplicacions estacionàries, inclosa la gestió de la xarxa elèctrica.

L'informe també mostra que l'activitat de patentar en la fabricació de cèl·lules de bateries i l'evolució de l'enginyeria relacionada amb cèl·lules s'ha multiplicat per tres en l'última dècada. Aquests dos camps junts van representar gairebé la meitat (47%) de tota l'activitat de patentació relacionada amb les cèl·lules de bateria el 2018, una clara indicació de la maduresa de la indústria i de la importància estratègica de desenvolupar una producció en massa eficient.

A més, altres tecnologies d’emmagatzematge, com ara els supercondensadors i les bateries de flux redox, també estan emergint ràpidament amb el potencial d’abordar alguns dels punts febles de les bateries d’ió Li.

Empreses asiàtiques al capdavant

L’estudi ho demostra Japó té un clar lideratge en la carrera mundial per la tecnologia de bateries, amb 1 4Quota del 0.9% de famílies de patents internacionals en tecnologia de bateries el 2000-2018, seguida de Corea del Sud amb un 17.4%, Europa (15.4%), els EUA (14.5%) i la Xina (6.9%). Les empreses asiàtiques representen nou dels deu primers sol·licitants mundials de patents relacionades amb bateries i dos terços dels 25 primers, que també inclouen sis empreses d’Europa i dues dels Estats Units. Els cinc primers candidats (Samsung, Panasonic, LG, Toyota i Bosch) van generar junts més d’una quarta part de totes les IPF entre el 2000 i el 2018. A Europa, la innovació en l’emmagatzematge d’electricitat està dominada per Alemanya, que només suposa més de la meitat de les famílies internacionals de patents en tecnologies de bateries originàries d’Europa (Veure gràfic: Orígens geogràfics de les IPF europees en tecnologia de bateries, 2000-2018).

Tot i que la innovació en tecnologia de bateries encara es concentra en gran part en un grup limitat d’empreses molt grans, als Estats Units i a Europa, les empreses més petites, les universitats i les organitzacions públiques d’investigació també tenen un paper important. Als Estats Units, les pimes representen el 34.4% i les universitats / organitzacions de recerca el 13.8% de les IPF presentades. Per a Europa, les xifres són del 15.9% i del 12.7% respectivament, en contrast amb el Japó (3.4% / 3.5%) i la República de Corea (4.6% / 9.0%).

Més informació

Llegiu el resum executiu

Llegiu l’estudi complet

Notes a l'editor

Sobre les famílies internacionals de patents

L’anàlisi de patents d’aquest informe es basa en el concepte de famílies de patents internacionals (IPF). Cada IPF representa una invenció única i inclou sol·licituds de patents presentades i publicades en almenys dos països o presentades i publicades per una oficina regional de patents, així com sol·licituds de patents internacionals publicades. Les IPF representen invencions que l’inventor considera prou importants com a protecció internacional i només un percentatge relativament petit d’aplicacions compleix aquest llindar. Per tant, aquest concepte es pot utilitzar com a base sòlida per comparar activitats internacionals d’innovació, ja que redueix els biaixos que poden sorgir en comparar sol·licituds de patents entre diferents oficines nacionals de patents.

Sobre l'OEP

Amb prop de 7 empleats, el Oficina Europea de Patents (OEP) és una de les institucions de servei públic més grans d’Europa. Amb seu a Munic, amb oficines a Berlín, Brussel·les, La Haia i Viena, l'OEP es va fundar amb l'objectiu de reforçar la cooperació en matèria de patents a Europa. Mitjançant el procediment centralitzat de concessió de patents de l'OEB, els inventors poden obtenir protecció de patent d'alta qualitat en fins a 44 països, que cobreixen un mercat d'uns 700 milions de persones. L’OEB és també l’autoritat líder mundial en informació de patents i cerca de patents.

Sobre l'Agència Internacional de l'Energia
El Agència Internacional de l'Energia (AIE) és el centre del diàleg mundial sobre energia, que proporciona anàlisis autoritzades, dades, recomanacions de polítiques i solucions del món real per ajudar els països a aconseguir una energia segura i sostenible per a tothom. Amb l’enfocament de tots els combustibles i totes les tecnologies, l’AIE propugna polítiques que millorin la fiabilitat, l’abordabilitat i la sostenibilitat de l’energia. L’AIE dóna suport a les transicions d’energia neta a tot el món per tal d’ajudar a assolir els objectius globals de sostenibilitat.

Contactes amb els mitjans de comunicació Oficina Europea de Patents

Luis Berenguer Giménez

Director principal Comunicació / Portaveu

Tel.: + 49 89 2399 1203
[Email protected]

Seguir llegint

interconnectivitat d'electricitat

ElectroGasMalta ha resumit el seu projecte de central elèctrica de Delimar

publicat

on

El consorci Electrogas ha celebrat recentment una roda de premsa on ha anunciat els resultats d’una auditoria interna de la seva empresa. La companyia va dir que va iniciar una "extensa revisió jurídica i forense interna" el 2019, després del nomenament de tres nous consellers. L’auditoria va mostrar que no hi havia signes de corrupció en el projecte de construcció d’una central elèctrica de gas a Delimar amb la participació de Siemens Projects Ventures i SOCAR Trading.

Segons Energogas, l'auditoria no va revelar signes de violació en l'etapa de licitació, construcció de la central i activitats operatives d'Electrogas.

Electrogas també va informar que ElectroGas Malta va incloure un projecte per valor de més de 500 milions d’euros per a la construcció d’una nova central elèctrica de 210 MW i una terminal de regasificació de GNL, que inclou SOCAR Trading. En col·laboració amb Siemens i l'empresa d'inversió local GEM, va guanyar un concurs públic a Malta el 2013.

Se sap que la gestió d'Electrogas va canviar després de la renúncia de l'accionista Jorgen fenek.
Fenech formava part de l'empresa conjunta "jam holdings", que posseeix el 33.34% de la central elèctrica. SOCAR Trading i Siemens Projects Ventures tenen un 33.34 per cent cadascun.

El 2015, ElectroGas Malta va signar un contracte amb SOCAR que concedia drets exclusius a llarg termini per subministrar GNL a Malta per a la central elèctrica. El primer lot de GNL es va lliurar a l’illa el gener del 2017, creant així les condicions perquè Malta abandonés completament el combustible com a font de generació d’electricitat. Com va assenyalar anteriorment el primer ministre de Malta, Joseph Muscat, això va contribuir a reduir els preus de l'electricitat per a la població maltesa en un 25% i va contribuir a una reducció del 90% de les emissions tòxiques a l'atmosfera.

ElectroGas Malta també subministrarà electricitat i gas natural a la companyia energètica estatal Enemalta durant 18 anys. El desembre de 500 es va posar en marxa un projecte per valor de més de 210 milions d’euros per construir una nova central elèctrica de 2014 MW i una terminal de regasificació de GNL amb la participació de SOCAR Trading el desembre de 2017 i finalitzada el gener de XNUMX.

Seguir llegint

Energia

#FORATOM subratlla el paper clau de la nuclear per assolir objectius climàtics ambiciosos

publicat

on

FORATOM acull amb satisfacció la proposta de la Comissió Europea d’incrementar el seu objectiu de reducció d’emissions de CO2030 el 2 a un mínim del 55%. Això és essencial si la UE vol assolir la neutralitat del carboni el 2050. El sector nuclear està disposat a fer el seu paper proporcionant un subministrament estable d’electricitat baixa en carboni, així com d’altres proveïdors d’energia (per exemple, hidrogen).

Quant a la descarbonització del sector elèctric, FORATOM ha identificat dos reptes: garantir la seguretat del subministrament i els costos.

"És clar que, donant suport a un mix energètic que combina tant energia nuclear com energies renovables variables, la UE tindrà accés a un subministrament d'electricitat baix en carboni les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana", va dir Yves Desbazeille, director general de FORATOM. "Aquesta combinació contribuirà no només a garantir la seguretat del subministrament, sinó també a mantenir els costos de la transició al mínim".

Segons les conclusions d’un estudi FTI-CL Energy Consulting encarregat per FORATOM (Camins fins al 2050: paper del nucli nuclear en una Europa baixa en carboni), Europa podria estalviar més de 440 milions d’euros entre el 2020 i el 2050 donant suport a una quota del 25% de nuclears en el mix elèctric del 2050. Els clients estalviarien uns 350 milions d’euros en costos, amb un 90% d’aquests estalvis abans del 2035 gràcies principalment a l’extensió de la vida útil dels reactors nuclears existents i a la construcció de nous. A més, també es podrien estalviar uns 90 milions d’euros en relació amb els costos addicionals de la xarxa de transmissió i distribució necessaris per donar cabuda a la nova capacitat solar i eòlica, si es construeix mai, que substituiria la pèrdua de capacitat nuclear.

"Cal assenyalar que la transició no es tracta només d'estalviar costos, sinó també de garantir el creixement econòmic i l'ocupació", va afegir Desbazeille. “Aquí el nucli té un paper important, ja que actualment manté més d’un milió de llocs de treball a la UE-27. El 2050, aquesta xifra podria augmentar fins als 1.2 milions ”[1].

La indústria nuclear europea està disposada a fer el seu paper per ajudar la UE a descarbonitzar-se. Per fer-ho, la política de la UE ha de tractar totes les tecnologies de la mateixa manera. Tal com van destacar diversos estats membres a finals del 2019, si volen avançar cap a objectius tan ambiciosos, han de tenir la llibertat d’incloure nuclis baixos en carboni dins del seu mix energètic.

El Fòrum Atòmic Europeu (FORATOM) és l'associació comercial de Brussel·les per a la indústria de l'energia nuclear a Europa. La pertinença a FORATOM està formada per associacions nuclears nacionals 15 ia través d'aquestes associacions, FORATOM representa prop de 3,000 empreses europees que treballen en la indústria i donen suport a 1,100,000 llocs de treball.

[1] Informe d’impacte econòmic i social de Deloitte, 2019

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències