Connecteu-vos amb nosaltres

interconnectivitat d'electricitat

La Comissió aprova la pròrroga de dues mesures elèctriques gregues

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes d'ajuts estatals de la UE, la prolongació per un període limitat de dues mesures gregues, un mecanisme de flexibilitat i un esquema d'interrupció, per donar suport a la transició cap al nou disseny del mercat elèctric. Segons el mecanisme de flexibilitat, que va ser aprovat inicialment per la Comissió el 30 de juliol de 2018 (SA 50152), els proveïdors de capacitat d'energia flexible, com ara centrals elèctriques de gas, centrals hidràuliques flexibles i els operadors de resposta a la demanda, poden obtenir un pagament per estar disponibles per generar electricitat o, en el cas dels operadors de resposta a la demanda, per estar preparats per reduir el seu consum elèctric.

Aquesta flexibilitat en la capacitat d'energia permetrà a l'operador grec de sistemes de transmissió (TSO) fer front a la variabilitat en la producció i el consum d'electricitat. Segons l’esquema d’interrompibilitat, que va ser aprovat inicialment per la Comissió el 07 de febrer de 2018 (SA. 48780), Grècia compensa els grans consumidors d’energia per haver acceptat desconnectar-se voluntàriament de la xarxa quan la seguretat del subministrament elèctric està en risc, com va passar per exemple durant la crisi del gas al fred hivern de desembre de 2016 / gener de 2017.

Grècia va notificar a la Comissió la seva intenció de perllongar el mecanisme de flexibilitat fins al març de 2021 i el pla d’interrompibilitat fins al setembre de 2021. La Comissió va avaluar les dues mesures en virtut del Directrius sobre ajuts estatals per a la protecció del medi ambient i l’energia 2014-2020.

La Comissió va considerar que la prolongació de les dues mesures és necessària durant un període limitat de temps, tenint en compte les reformes en curs del mercat elèctric grec. També es va trobar que l'ajuda és proporcional perquè la remuneració dels beneficiaris es fixa mitjançant una subhasta competitiva i, per tant, evita la sobrecompensació. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar les mesures previstes en les normes d’ajuts estatals de la UE. Hi haurà més informació a la Comissió competència lloc web, en el registre de casos pública, amb els casos SA.56102 i SA.56103.

interconnectivitat d'electricitat

Estudi EPO-IEA: un ràpid augment de la innovació en bateries que juga un paper clau en la transició d’energia neta

publicat

on

  • Els invents d’emmagatzematge d’electricitat mostren un creixement anual del 14% durant la darrera dècada, segons un estudi conjunt de l’Oficina Europea de Patents (OEB) i l’Agència Internacional de l’Energia (AIE)

  • La quantitat de bateries i altres tipus d’emmagatzematge d’energia necessita créixer cinquanta vegades el 2040 per posar el món en la pista cap als objectius climàtics i d’energia sostenible

  • Els vehicles elèctrics són ara els principals motors de la innovació en bateries

  • Els avenços en bateries de ions de liti recarregables se centren en la majoria d’invents nous

  • Els països asiàtics tenen un fort lideratge en la carrera mundial de tecnologia de bateries

  • Cal una innovació accelerada per impulsar la transició energètica neta d'Europa per assolir l'objectiu del Tracte Verd Europeu

 La millora de la capacitat d’emmagatzemar electricitat està jugant un paper clau en la transició cap a tecnologies d’energia neta. Entre el 2005 i el 2018, l’activitat de patentar bateries i altres tecnologies d’emmagatzematge d’electricitat va créixer de forma simultània una taxa mitjana anual del 14% a tot el món, quatre vegades més ràpida que la mitjana de tots els camps tecnològics, segons un estudi conjunt publicat avui per l'Oficina Europea de Patents (EPO) i l'Agència Internacional de l'Energia (AIE).

L'informe, Innovació en l’emmagatzematge de bateries i electricitat: una anàlisi global basada en dades de patents, mostra que les bateries representen gairebé el 90% de tota l'activitat de patent en l'àrea d'emmagatzematge d'electricitat, i això l’augment de la innovació es deu principalment als avenços en les bateries recarregables de ions de liti utilitzades en dispositius electrònics de consum i cotxes elèctrics. La mobilitat elèctrica, en particular, afavoreix el desenvolupament de nous Ions de liti químiques destinades a millorar la potència produïda, la durabilitat, la velocitat de càrrega / descàrrega i la reciclabilitat. La necessitat també avança el progrés tecnològic per integrar grans quantitats d’energia renovable com l’energia eòlica i solar a les xarxes elèctriques.

L’estudi també mostra que Japó i Corea del Sud han establert un fort lideratge en tecnologia de bateries a nivell mundial i que el progrés tècnic i la producció en massa en una indústria cada cop més madura han provocat una caiguda significativa dels preus de les bateries en els darrers anys, gairebé un 90% des del 2010. en el cas de les bateries d’ió li per a vehicles elèctrics i aproximadament dos terços en el mateix període durant aplicacions estacionàries, inclosa la gestió de la xarxa elèctrica.

Desenvolupar un emmagatzematge d’electricitat millor i més barat és un repte important per al futur: Segons l’escenari de desenvolupament sostenible de l’AIE, que el món compleixi els objectius d’energia sostenible i climàtics, es requeriran prop de 10 gigawatts-hora de bateries i altres formes d’emmagatzematge d’energia a tot el món per al 000, 2040 vegades la mida del mercat actual. Es necessiten solucions d’emmagatzematge efectives per impulsar la transició energètica neta d’Europa per tal d’assolir l’objectiu del Tracte Verd Europeu: fer que el continent sigui neutre per al clima el 50.

"La tecnologia d'emmagatzematge d'electricitat és fonamental a l'hora de satisfer la demanda de mobilitat elèctrica i aconseguir el canvi cap a les energies renovables que és necessari si volem mitigar el canvi climàtic ", va dir El president de l'OEP, António Campinos. “L’augment ràpid i sostingut de la innovació d’emmagatzematge elèctric demostra que els inventors i les empreses s’enfronten al repte de la transició energètica. Les dades de patent revelen que, tot i que Àsia té un fort lideratge en aquesta indústria estratègica, els Estats Units i Europa poden comptar amb un ric ecosistema d’innovació, incloent un gran nombre de pimes i institucions de recerca, per ajudar-les a mantenir-se en la cursa per a la propera generació de bateries. "

"Les projeccions de l'AIE deixen clar que l'emmagatzematge d'energia haurà de créixer exponencialment en les pròximes dècades per permetre al món assolir els objectius internacionals de clima i energia sostenible. La innovació accelerada serà essencial per aconseguir aquest creixement ", va dir Fatih Birol, directora executiva de l'AIE. "En combinar els punts forts complementaris de l'AIE i l'OEB, aquest informe aporta nova llum sobre les tendències actuals d'innovació per ajudar els governs i les empreses a prendre decisions intel·ligents per al nostre futur energètic".

Augment de vehicles elèctrics que impulsen la innovació de l’ió Li

L’informe, que presenta les principals tendències en innovació d’emmagatzematge elèctric entre 2000 i 2018, mesurat en termes de famílies de patents internacionals, ho constata ió-liti (La tecnologia Li-ion), dominant en electrònica portàtil i vehicles elèctrics, ha alimentat la major part de la innovació de les bateries des del 2005. El 2018, els avenços en cèl·lules Li-ion van ser responsables del 45% de l'activitat de patentació relacionada amb les cèl·lules de bateria, en comparació amb només 7 % per a cèl·lules basades en altres químics.

El 2011, els vehicles elèctrics van superar l'electrònica de consum com a motor de creixement més gran relacionat amb la bateria d'ió Li (Veure gràfic: Nombre d'IPF relacionats amb aplicacions per a bateries). Aquesta tendència posa de manifest el treball en curs de la indústria de l’automòbil per descarbonitzar i desenvolupar tecnologies alternatives d’energia neta. Garantir que les bateries dels vehicles elèctrics siguin eficaços i fiables és crucial per afavorir la seva consumició pels consumidors després del 2020, després del qual s’aplicaran objectius d’emissions més estrictes a tota la UE als vehicles de combustible fòssil.

La proporció d’invents procedents de països europeus és relativament modesta en tots els camps de les tecnologies d’ion Li, però és el doble en camps emergents en comparació amb altres més consolidats, per exemple, generant un 11% d’invents tant en fosfat de ferro de liti (LFP) com en L’òxid d’alumini i liti-níquel-cobalt (NCA), que es considera una alternativa prometedora a les químiques actuals d’ions Li.

Les millores en els paquets de bateries per als cotxes elèctrics també han produït efectes positius sobre aplicacions estacionàries, inclosa la gestió de la xarxa elèctrica.

L'informe també mostra que l'activitat de patentar en la fabricació de cèl·lules de bateries i l'evolució de l'enginyeria relacionada amb cèl·lules s'ha multiplicat per tres en l'última dècada. Aquests dos camps junts van representar gairebé la meitat (47%) de tota l'activitat de patentació relacionada amb les cèl·lules de bateria el 2018, una clara indicació de la maduresa de la indústria i de la importància estratègica de desenvolupar una producció en massa eficient.

A més, altres tecnologies d’emmagatzematge, com ara els supercondensadors i les bateries de flux redox, també estan emergint ràpidament amb el potencial d’abordar alguns dels punts febles de les bateries d’ió Li.

Empreses asiàtiques al capdavant

L’estudi ho demostra Japó té un clar lideratge en la carrera mundial per la tecnologia de bateries, amb 1 4Quota del 0.9% de famílies de patents internacionals en tecnologia de bateries el 2000-2018, seguida de Corea del Sud amb un 17.4%, Europa (15.4%), els EUA (14.5%) i la Xina (6.9%). Les empreses asiàtiques representen nou dels deu primers sol·licitants mundials de patents relacionades amb bateries i dos terços dels 25 primers, que també inclouen sis empreses d’Europa i dues dels Estats Units. Els cinc primers candidats (Samsung, Panasonic, LG, Toyota i Bosch) van generar junts més d’una quarta part de totes les IPF entre el 2000 i el 2018. A Europa, la innovació en l’emmagatzematge d’electricitat està dominada per Alemanya, que només suposa més de la meitat de les famílies internacionals de patents en tecnologies de bateries originàries d’Europa (Veure gràfic: Orígens geogràfics de les IPF europees en tecnologia de bateries, 2000-2018).

Tot i que la innovació en tecnologia de bateries encara es concentra en gran part en un grup limitat d’empreses molt grans, als Estats Units i a Europa, les empreses més petites, les universitats i les organitzacions públiques d’investigació també tenen un paper important. Als Estats Units, les pimes representen el 34.4% i les universitats / organitzacions de recerca el 13.8% de les IPF presentades. Per a Europa, les xifres són del 15.9% i del 12.7% respectivament, en contrast amb el Japó (3.4% / 3.5%) i la República de Corea (4.6% / 9.0%).

Més informació

Llegiu el resum executiu

Llegiu l’estudi complet

Notes a l'editor

Sobre les famílies internacionals de patents

L’anàlisi de patents d’aquest informe es basa en el concepte de famílies de patents internacionals (IPF). Cada IPF representa una invenció única i inclou sol·licituds de patents presentades i publicades en almenys dos països o presentades i publicades per una oficina regional de patents, així com sol·licituds de patents internacionals publicades. Les IPF representen invencions que l’inventor considera prou importants com a protecció internacional i només un percentatge relativament petit d’aplicacions compleix aquest llindar. Per tant, aquest concepte es pot utilitzar com a base sòlida per comparar activitats internacionals d’innovació, ja que redueix els biaixos que poden sorgir en comparar sol·licituds de patents entre diferents oficines nacionals de patents.

Sobre l'OEP

Amb prop de 7 empleats, el Oficina Europea de Patents (OEP) és una de les institucions de servei públic més grans d’Europa. Amb seu a Munic, amb oficines a Berlín, Brussel·les, La Haia i Viena, l'OEP es va fundar amb l'objectiu de reforçar la cooperació en matèria de patents a Europa. Mitjançant el procediment centralitzat de concessió de patents de l'OEB, els inventors poden obtenir protecció de patent d'alta qualitat en fins a 44 països, que cobreixen un mercat d'uns 700 milions de persones. L’OEB és també l’autoritat líder mundial en informació de patents i cerca de patents.

Sobre l'Agència Internacional de l'Energia
El Agència Internacional de l'Energia (IEA) és el centre del diàleg mundial sobre energia, que proporciona anàlisis autoritzades, dades, recomanacions de polítiques i solucions del món real per ajudar els països a aconseguir una energia segura i sostenible per a tothom. Amb l’enfocament de tots els combustibles i totes les tecnologies, l’AIE propugna polítiques que millorin la fiabilitat, l’abordabilitat i la sostenibilitat de l’energia. L’AIE dóna suport a les transicions d’energia neta a tot el món per tal d’ajudar a assolir els objectius globals de sostenibilitat.

Contactes amb els mitjans de comunicació Oficina Europea de Patents

Luis Berenguer Giménez

Director principal Comunicació / Portaveu

Tel.: + 49 89 2399 1203
[protegit per correu electrònic]

 

 

Seguir llegint

interconnectivitat d'electricitat

ElectroGasMalta ha resumit el seu projecte de central elèctrica de Delimar

publicat

on

El consorci Electrogas ha celebrat recentment una roda de premsa on ha anunciat els resultats d’una auditoria interna de la seva empresa. La companyia va dir que va iniciar una "extensa revisió jurídica i forense interna" el 2019, després del nomenament de tres nous consellers. L’auditoria va mostrar que no hi havia signes de corrupció en el projecte de construcció d’una central elèctrica de gas a Delimar amb la participació de Siemens Projects Ventures i SOCAR Trading.

Segons Energogas, l'auditoria no va revelar signes de violació en l'etapa de licitació, construcció de la central i activitats operatives d'Electrogas.

Electrogas també va informar que ElectroGas Malta va incloure un projecte per valor de més de 500 milions d’euros per a la construcció d’una nova central elèctrica de 210 MW i una terminal de regasificació de GNL, que inclou SOCAR Trading. En col·laboració amb Siemens i l'empresa d'inversió local GEM, va guanyar un concurs públic a Malta el 2013.

Se sap que la gestió d'Electrogas va canviar després de la renúncia de l'accionista Jorgen fenek.
Fenech formava part de l'empresa conjunta "jam holdings", que posseeix el 33.34% de la central elèctrica. SOCAR Trading i Siemens Projects Ventures tenen un 33.34 per cent cadascun.

El 2015, ElectroGas Malta va signar un contracte amb SOCAR que concedia drets exclusius a llarg termini per subministrar GNL a Malta per a la central elèctrica. El primer lot de GNL es va lliurar a l’illa el gener del 2017, creant així les condicions perquè Malta abandonés completament el combustible com a font de generació d’electricitat. Com va assenyalar anteriorment el primer ministre de Malta, Joseph Muscat, això va contribuir a reduir els preus de l'electricitat per a la població maltesa en un 25% i va contribuir a una reducció del 90% de les emissions tòxiques a l'atmosfera.

ElectroGas Malta també subministrarà electricitat i gas natural a la companyia energètica estatal Enemalta durant 18 anys. El desembre de 500 es va posar en marxa un projecte per valor de més de 210 milions d’euros per construir una nova central elèctrica de 2014 MW i una terminal de regasificació de GNL amb la participació de SOCAR Trading el desembre de 2017 i finalitzada el gener de XNUMX.

Seguir llegint

interconnectivitat d'electricitat

La Comissió aprova el suport a la producció d'electricitat procedent de fonts renovables a Irlanda

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, en virtut de les regles de la UE sobre ajuts d’estat, un sistema de suport a la producció d’electricitat procedent de fonts renovables a Irlanda. Irlanda té la intenció d’introduir una nova mesura d’ajuda, anomenada Renewable Electricity Support Scheme (“RESS”), per donar suport a la producció d’electricitat procedent de fonts renovables, incloses les energies solars fotovoltaiques i eòliques.

La RESS, amb un pressupost total estimat d’entre 7.2 milions d’euros i 12.5 milions d’euros, s’executaran fins al 2025. Durant aquest temps, l’ajuda per a la producció d’electricitat procedent de fonts renovables concedides en el marc del RESS s’assignarà mitjançant subhastes. Totes les tecnologies elegibles competiran per obtenir subvencions en aquestes subhastes, que haurien d'assegurar la consecució rendible d'objectius d'electricitat renovable fomentant la competència.

Tot i això, Irlanda ha justificat un tractament preferent per a una petita quantitat d’energia procedent de la solar, així com del vent a alta mar, sobre la base del potencial a llarg termini d’aquestes tecnologies per al país. Els sol·licitants del RESS rebran suport més de 15 anys en forma de prima per sobre del preu de mercat.

Les comunitats que acullin projectes recolzats pel RESS es beneficiaran d’un fons al qual contribuiran tots els beneficiaris del RESS i invertiran en determinades tecnologies i ‘objectius sostenibles’, incloses iniciatives d’educació, eficiència energètica, energia sostenible i accions climàtiques a la zona que envolta el Projectes RESS. La Comissió va avaluar l 'esquema en virtut de les normes d' ajuda estatal de la UE, en particular en virtut de Directrius 2014 sobre ajudes estatals a la protecció i l'energia del medi ambient.

La Comissió va concloure que la RESS irlandesa s’ajusta a les normes d’ajuda estatal de la UE, ja que promou la generació d’electricitat a partir de fonts renovables, d’acord amb la Acord Verd Europeu, sense una competència indeguda de distorsió.

La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "Aquest sistema de suport a l'electricitat renovable contribuirà a la transició d'Irlanda cap a una economia sostenible amb un baix nivell de carboni i el medi ambient, d'acord amb el Tracte Verd Europeu i les nostres normes sobre ajuts estatals".

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències