Connecteu-vos amb nosaltres

Biocombustibles

La Comissió aprova la pròrroga d’un any de l’exempció d’impostos per als biocombustibles a Suècia

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajuts estatals, la prolongació de la mesura d'exempció fiscal per als biocombustibles a Suècia. Suècia eximeix els biocombustibles líquids de la fiscalitat sobre l'energia i el CO₂ des del 2002. L'esquema es va perllongar després de la decisió de la Comissió en el cas SA. 48069 el 2017 fins al 31 de desembre de 2020. Per aquesta decisió, la Comissió aprova la pròrroga d’un any de la franquícia (de l’01 de gener de 2021 al 31 de desembre de 2021).

L'objectiu de la mesura d'exempció fiscal és augmentar l'ús de biocombustibles i reduir l'ús de combustibles fòssils en el transport. La Comissió va avaluar les mesures en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals, en particular la Directrius sobre ajuts estatals per a la protecció del medi ambient i l’energia 2014-2020. La Comissió va considerar que les exempcions fiscals són necessàries i adequades per estimular la producció i el consum de biocombustibles nacionals i importats, sense distorsionar indebitament la competència al mercat únic. A més, l’esquema contribuirà als esforços de Suècia i de la UE en el seu conjunt per complir l’acord de París i avançar cap als objectius de renovables i CO₂ del 2030.

El suport als biocombustibles basats en els aliments hauria de continuar sent limitat, d'acord amb els llindars imposats per la Directiva revisada sobre energies renovables. A més, l'exempció només es pot concedir quan els operadors demostrin que compleixen els criteris de sostenibilitat, que Suècia transposarà tal com exigeix ​​la Directiva revisada sobre energies renovables. Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que la mesura s’ajusta a les normes d’ajuts estatals de la UE. Hi haurà més informació a la Comissió competència lloc web, en el Registre d'ajudes estatals sota el número de cas SA.55695.

Biocombustibles

La Comissió aprova la pròrroga de l'exempció fiscal del biogàs no alimentari i el #BioPropane utilitzats per escalfar o com a combustible a #Sweden

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, en virtut de les normes d’ajuda estatal de la UE, la prolongació de les mesures d’exempció d’impostos per a biogàs i biopropi no alimentaris que s’utilitzen per escalfar o com a combustible de motor a Suècia. En virtut de dos esquemes separats, Suècia eximeix de la tributació d’energia i CO₂ (i) biogàs que s’utilitza en la generació de calor (l’antic esquema es va perllongar per última vegada el 2018) i (ii) el biogàs que s’utilitza com a combustible del motor (abans es va perllongar per última vegada el 2015).

Amb les decisions, la Comissió aprova per als dos règims una prolongació de deu anys de l'exempció fiscal (10-2021), amb dues modificacions: i) limitar l'exempció d'impostos només a biogàs no alimentari i ii) ampliar la franquícia a bio-propà no basat en els aliments L’objectiu de l’exempció fiscal és augmentar l’ús de biogàs i biopropà i reduir l’ús de combustibles fòssils i les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle, alhora que es facilita la transició cap a biocombustibles avançats. La Comissió va avaluar les mesures de conformitat amb les regles de la UE sobre ajuts estatals, en particular la Directrius sobre ajuts estatals per a la protecció del medi ambient i l’energia 2014-2020.

La Comissió va trobar que les exempcions fiscals eren necessàries i apropiades per estimular la producció i el consum de biogàs intern i importat i biopropi, sense distorsionar indegudament la competència al mercat únic. A més, els esquemes contribuiran a l’esforç tant de Suècia com de la UE en general per complir l’acord de París i avançar cap als objectius renovables i CO₂ del 2030. Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que les mesures s’ajusten a les normes d’ajuda estatal de la UE.

Hi haurà més informació a la Comissió competència lloc web, en el Registre d'ajudes estatals sota els casos SA.56125 (generació de calor) i SA.56908 (combustible del motor).

Seguir llegint

Biocombustibles

Els residus d’energia són a casa a #CircularEconomy - #CEWEP presenta # SustainabilityRoadMap2035

publicat

on

El setembre de 24, CEWEP, que representava als operadors de les plantes europees de residus a energia, va llançar el primer lloc Full de ruta de la sostenibilitat dels residus a l’energia. El nou document, presentat davant de més de responsables polítics europeus de 100, interessats i representants de la indústria a Brussel·les, detalla la visió del sector a 2035 que mostra com el sector de residus a energia proporciona serveis essencials a la societat.

"No podem parlar d'economia circular a 2035 sense parlar de com mantenir els cicles materials nets, com assegurar-nos que tots els residus que no es poden reciclar siguin tractats de forma segura, que tingui tot el valor inherent als residus residuals, energètics i materials. , s'utilitza. És a dir, que com a sector del malbaratament a l’energia, ens sentim com a casa en l’economia circular, som i serem necessaris ”, va dir Paul De Bruycker, president de CEWEP durant l’esdeveniment.

Segons els càlculs de CEWEP, Europa encara produirà prop de 142 milions de tones de residus residuals que necessitaran tractament en 2035, fins i tot si tots els objectius de residus fixats per les lleis de residus de la UE adoptats en 2018 s’aconsegueixin puntualment. Cal debatre sobre com tractar millor aquests residus, sobretot perquè les capacitats de tractament actuals no serien suficients per al voltant de 40 milions d’aquests residus residuals (més informació). A més, la futura legislació de la UE hauria d’afrontar els residus comercials i industrials establint objectius vinculants de reciclatge i desviament d’abocadors per a aquests fluxos de residus.

El full de ruta demana que es reconegui el paper de Residus a Energia en el tractament de residus contaminats amb substàncies no aptes per al reciclatge i, per tant, permeten reciclar la qualitat. A més, els residus a l’energia també contribueixen al reciclatge recuperant metalls i minerals de la cendra inferior. Si bé els metalls recuperats es comptabilitzen per als objectius de reciclatge, el reciclatge de la fracció mineral de les cendres inferiors no té el mateix reconeixement tot i que les matèries primeres com la sorra i la grava que caldrien en diverses aplicacions de construcció es substitueixen d'aquesta manera.

En el seu full de ruta, CEWEP demana el reconeixement del paper holístic de Waste-to-Energy en la protecció del clima mitjançant el tractament de residus que d’altres abocaments acabarien en abocadors i substituint els combustibles fòssils que haurien estat cremats a les centrals convencionals. L’electricitat, la calor i el vapor produïts per les plantes europees de residus a l’energia es subministren als residents i a la indústria, però, l’ampliació de la infraestructura disponible ajudaria a utilitzar aquesta energia encara amb més eficiència.

"Han aparegut moltes preguntes: com tractar els residus mixtes, com tractar de forma fiable els residus comercials i industrials, com reduir significativament l'abocament a gran escala, com disminuir les emissions de GEH, etc. Cal abordar tots aquests aspectes importants i necessitem residus a l’energia per això ”, va resumir Paul De Bruycker.

L’esdeveniment va ser coorganitzat amb ESWET, l’associació europea que representa fabricants en el camp de la tecnologia de residus a energia, on també van presentar una visió de residus a energia a 2050: Clean Technologies per a una gestió sostenible de residus.


Full de ruta de sostenibilitat Wt 2035


Diapositives de llançament de fulls de ruta
(24 / 09 / 2019)

Seguir llegint

Biocombustibles

Cap a una Europa neutral al clima: la UE inverteix més de € 10bn en #InnovativeCleanTechnologies

publicat

on

La Comissió ha anunciat un programa d’inversions per valor de més de 10 milions d’euros per a tecnologies baixes en carboni en diversos sectors per augmentar la seva competitivitat mundial.

L’acció innovadora sobre el clima de la UE, tal com es va anunciar el 26 de febrer, té una sèrie de beneficis per a la salut i la prosperitat dels europeus amb un impacte immediat i tangible en la vida de les persones, des de la creació de llocs de treball ecològics locals i el creixement, fins a llars d’eficiència energètica amb reducció de la factura d’energia, aire més net, sistemes de transport públic més eficients a les ciutats i assegurament del subministrament d’energia i altres recursos.

El comissari d’Acció Climàtica i Energia, Miguel Arias Cañete, va dir: “Menys de tres mesos després d’adoptar la nostra visió estratègica per a una Europa neutral en termes climàtics per al 2050, estem posant els nostres diners a la nostra boca. El nostre objectiu és continuar construint una economia moderna, competitiva i justa socialment alineada a París per a tots els europeus. Perquè això passi, necessitarem el desplegament de tecnologies innovadores i netes a escala industrial. És per això que estem invertint en portar al mercat tecnologies altament innovadores en indústries intensives en energia, en captura, emmagatzematge i ús de carboni, en el sector de les energies renovables i en l’emmagatzematge d’energia. Estem desencadenant solucions tecnològiques a tots els estats membres i pressionant el botó d’avanç ràpid en la nostra transició cap a una societat moderna i amb un clima neutre a Europa ”.

La Comissió vol assegurar-se que Europa segueix estant al capdavant de la lliga quant a noves patents d'alt valor per a tecnologies d'energia neta. Aquest lideratge proporciona un avantatge competitiu global, que permet a Europa aprofitar els primers beneficis de mudança augmentant les exportacions de productes sostenibles europeus i tecnologia sostenible i models de negoci.

El 28 de novembre de 2018, la Comissió Europea va adoptar una visió estratègica a llarg termini per a una economia pròspera, moderna, competitiva i neutral en el clima per 2050 - Un planeta net per a tothom. L'estratègia mostra com Europa pot liderar la neutralitat climàtica i preservar la competitivitat de les seves indústries mitjançant la inversió en solucions tecnològiques realistes. Aquesta transició també requereix una major ampliació de les innovacions tecnològiques en sectors d'energia, edificis, transport, indústria i agricultura.

Propers passos

La Comissió pretén iniciar la primera convocatòria de propostes del Fons d'Innovació ja a 2020, seguida de convocatòries regulars fins a 2030.

Fons

El Fons d'Innovació agruparà recursos de prop de € XNUMxbn, depenent del preu del carboni. Com a mínim, imports de 10 milions d'euros de la Sistema de comerç d'emissions d'UE (EU ETS) es comercialitzarà al mercat del carboni en el període 2020-2030. Els ingressos d'aquestes vendes depenen del preu del carboni, que actualment és de € 20.

Qualsevol ingrés no desemborsat de l'antecessor del Fons d'Innovació, el Programa NER 300, també s'afegirà al Fons d'Innovació. D'aquesta manera, la dotació total del fons pot ser d'uns 10 mil milions d'euros.

El Fons d'Innovació té com a objectiu crear els incentius financers adequats per a les empreses i els poders públics per invertir ara en la pròxima generació de tecnologies amb baix contingut en carboni i per donar a les empreses de la UE un avantatge per convertir-se en líders tecnològics mundials.

El Fons d'Innovació es basa en l'experiència del programa NER300, l'actual programa de la UE per donar suport a la demostració de tecnologies de captura i emmagatzematge de carboni i energies renovables. Amplia el seu abast per abastar també explícitament l'emmagatzematge d'energia i les indústries energètiques i és més adequat per promoure la innovació a través d'una governança millorada i simplificada. Oferirà subvencions per cobrir fins a 60% del capital addicional i els costos operatius vinculats a la innovació per als projectes seleccionats, desemborsant els diners d'una manera flexible basada en les necessitats de projectes individuals.

A més, després de la decisió de la Comissió de reinvertir els fons no gastats de la primera convocatòria NER 300 per valor d’uns 487.6 milions d’euros, la transferència de fons NER300 no gastats a Projectes InnovFin Demo Energètic ara té efecte i la Comissió ha confirmat que tres projectes existents ara poden beneficiar-se d'una garantia de préstec recolzada per fons del NER300.

Més informació

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències