Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Per a la indústria energètica mundial, l’enigma és evident

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La demanda energètica mundial creix a un ritme sense precedents i les empreses energètiques, juntament amb moltes altres en una àmplia gamma de sectors, es posicionen per respondre. Tots volem una energia abundant, barata i neta extreta amb la mínima interrupció ambiental, tot proporcionant els màxims beneficis per a les comunitats locals, els governs nacionals i els accionistes., escriu Colin Stevens.

És un repte descoratjador i només aquest sector té una petjada social, mediambiental i econòmica molt important.

Tot i això, hi ha exemples creixents de bones pràctiques, cada vegada amb més empreses que canvien les prioritats mitjançant la intel·ligència empresarial no només per estalviar costos, sinó també per prendre consciència amb el medi ambient.

anunci

Entre les moltes empreses cada vegada més respectuoses amb el medi ambient es troba el gegant petrolier LUKOIL, un dels proveïdors d'energia més grans del món, que dóna feina a més de 100,000 persones a 30 països. LUKOIL sens dubte està fent el seu granet de sorra en el camp de la sostenibilitat ambiental.

Anualment publica un informe de sostenibilitat per donar dades detallades sobre la seva contribució als objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides i mostrar com cada any està implementant l’estratègia de la companyia en aquest sector en particular.

De fet, LUKOIL publica aquests informes des del 2005, informant els accionistes i altres persones sobre les seves activitats ambientals, socials i econòmiques.

anunci

Aquests, per exemple, mostren com la companyia es compromet a millorar la seguretat industrial, reduir les taxes de lesions laborals, garantir el funcionament sense accidents de les seves instal·lacions de producció i reduir contínuament els nostres impactes ambientals.

El grup també està enfocat a aconseguir un ús més racional dels recursos, ja siguin naturals o humans.

El reconeixement dels seus esforços en aquesta àrea es va produir el 2019 quan LUKOIL va ser votat entre els cinc primers per obtenir una obertura ambiental entre les companyies de petroli i gas euroasiàtiques.

El WWF rus i el grup analític CREON van avaluar l'impacte ambiental potencial i la transparència de la informació de 20 empreses russes, 14 empreses de Kazakhstan i 2 empreses d'Azerbaidjan.

La cita WWF / CREON deia que LUKOIL va ser una de les primeres empreses russes a adoptar la política de seguretat industrial, laboral i de protecció del medi ambient i que el grup havia pres més de 900 mesures ambientals, que van des de la reducció d’emissions atmosfèriques fins a un ús eficient dels recursos hídrics.

"L'empresa publica anualment el seu Informe de Sostenibilitat i demostra la màxima obertura durant la seva interacció amb la societat civil, les comunitats locals i els pobles indígenes en discutir projectes futurs i existents", va dir.

L'últim informe de sostenibilitat de LUKOIL posa de manifest, per exemple, la mesura en què persegueix una política social responsable cap als seus empleats i el seu nivell de vida a les regions on opera. El 2019, per exemple, la quota d’empleats del grup LUKOIL coberts per convenis col·lectius va ser del 88.9%; uns 258,000 del seu personal van rebre formació i les contribucions de suport social extern van ascendir a uns 9 milions de RUB.

LUKOIL també reconeix la importància de la necessitat de mesures globals de prevenció del canvi climàtic i dóna suport a la participació de Rússia en esforços conjunts per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH). També considera que la millora de l’eficiència energètica és un dels principals factors per reduir l’impacte ambiental de les seves operacions.

Un dels elements clau de l’Estratègia de Desenvolupament de la Sostenibilitat de LUKOIL és garantir un alt nivell de seguretat i salut laboral. La protecció del medi ambient és una altra prioritat, amb els costos només en aquest àmbit que ascendeixen a uns 36 milions de RUB el 2019.

Un portaveu de la companyia va dir: "L'enfocament de l'empresa per a la gestió de la sostenibilitat es basa en l'alineació dels nostres interessos i plans amb els principis bàsics de desenvolupament sostenible declarats per l'ONU, els valors universals i les prioritats de desenvolupament nacionals".

Un altre comentari ve de Ravil Maganov, president del seu consell d'administració, que va dir que LUKOIL "ha continuat desenvolupant constantment el seu negoci i fent una forta contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides".

El grup, d'acord amb l'últim informe de sostenibilitat, és "totalment solidari" amb l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible i reconeix que els objectius de l'ONU "són de vital importància per garantir un futur pròsper per a la societat humana".

Però també continua admetent que "calen més esforços per garantir que els canvis positius que es fan per donar suport a diversos objectius siguin sostenibles.

"Per tant, continuem implementant programes dirigits tant a millorar el rendiment operatiu de les nostres empreses com a garantir el benestar de les persones que viuen a les regions on operem".

L'informe conclou: "Hem identificat 11 objectius globals i 15 objectius que considerem més rellevants per a les nostres operacions i als quals podem contribuir. Hem assolit un bon èxit el 2019, però encara queda molt per fer".

Es preveu que el nou informe de sostenibilitat de LUKOIL es publiqui aquest juliol.

A part de LUKOIL, hi ha molts altres exemples del que fan les empreses per fomentar la sostenibilitat ambiental, inclosos Johnson & Johnson, més recentment als titulars per la seva contribució a la lluita contra la pandèmia.

Des de fa més de vint anys, ha pres la iniciativa en la fabricació de productes de cura personal que siguin responsables amb el medi ambient. També té iniciatives que redueixen els residus en el curs de la fabricació i distribució mitjançant l’ús de productes sostenibles i mètodes d’envasament, sempre que sigui possible.

Es creu que les empreses automobilístiques són una de les persones que més contaminen. Tot i això, Ford canvia aquesta narrativa mitjançant una política ambiental de deu parts que han implementat durant anys. L’empresa utilitza teixits sostenibles als seus vehicles, mentre que el 80% dels vehicles Focus i Escape són reciclables. La companyia també se centra en l’eficiència en el consum de combustible, especialment en la transmissió de sis velocitats, que ofereix una camioneta dièsel neta i resistent.

Disney, un altre exemple, utilitza polítiques netes d’emissions directes de gasos d’efecte hivernacle a totes les seves instal·lacions, mentre que el gegant informàtic Hewlett-Packard és una de les primeres empreses que ha informat de les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle. També han iniciat plans destinats a reduir les emissions i reduir les substàncies tòxiques utilitzades en la fabricació dels seus productes, com ara els cartutxos.

Ebay és una altra empresa centrada en la sostenibilitat ambiental. L’empresa ha permès a la gent intercanviar o reutilitzar mercaderies en lloc de llençar-les, mentre que Google ha demostrat el seu compromís amb fer verds mitjançant iniciatives com alimentar les seves instal·lacions amb fonts d’energia renovables, acollir mercats agrícoles, així com seminaris de cuina sostenible i portar cabres per retallar herba.


En altres llocs, Viatris és una empresa sanitària mundial formada el novembre de 2020 amb una plantilla de més de 40,000 persones. A Europa, és una de les principals empreses farmacèutiques. Eric Bossan, responsable d'Europa Viatris, va dir a aquest lloc web: "La sostenibilitat per a nosaltres es refereix a la durabilitat a llarg termini del nostre rendiment general.

"Viatris dóna poder a la gent de tot el món per viure més sa en totes les etapes de la vida. Com a part d'aquest compromís, mantenim operacions sostenibles i responsables i treballem diligentment per reduir el nostre impacte ambiental".

Bossan va afegir: "Tenim un enfocament integrat centrat en la gestió del nostre ús d'aigua, emissions a l'aire, residus, canvi climàtic i impacte energètic; alguns exemples dels nostres esforços són: hem augmentat l'ús d'energies renovables en un 485% en els darrers cinc anys, i tots els llocs de la nostra antiga empresa Mylan a Irlanda (un país on tenim el nombre més elevat de llocs a Europa) utilitzen energia 100% renovable ".

interconnectivitat d'electricitat

La Comissió aprova mesures gregues per augmentar l'accés a l'electricitat dels competidors de PPC

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat mesures legalment vinculants, d'acord amb les normes antimonopoli de la UE, mesures proposades per Grècia per permetre als competidors de Public Power Corporation (PPC), l'empresa elèctrica de propietat estatal grega, comprar més electricitat a llarg termini. Grècia va presentar aquestes mesures per eliminar la distorsió creada per l'accés exclusiu de PPC a la generació de lignit, que la Comissió i els tribunals de la Unió havien trobat per crear una desigualtat d'oportunitats als mercats elèctrics grecs. Els remeis proposats caducaran quan les plantes de lignit existents deixin de funcionar comercialment (cosa que s’espera actualment per al 2023) o, com a molt tard, el 31 de desembre de 2024.

En el seu decisió de març de 2008, la Comissió va trobar que Grècia havia infringit les regles de competència atorgant a PPC drets d'accés privilegiats al lignit. La Comissió va demanar a Grècia que proposés mesures per corregir els efectes anticompetitius d’aquesta infracció. A causa dels recursos presentats tant al Tribunal General com al Tribunal de Justícia Europeu, i a les dificultats per implementar una presentació de recursos previs, aquestes mesures correctores no s’han implementat fins ara. L'1 de setembre de 2021, Grècia va presentar una versió esmenada dels recursos.

La Comissió ha conclòs que les mesures proposades aborden plenament la infracció identificada per la Comissió en la seva decisió de 2008, a la llum del pla grec de desmantellar tota la generació de lignit existent el 2023 d’acord amb els objectius mediambientals de Grècia i la UE. La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "La decisió i les mesures proposades per Grècia permetran als competidors de PPC protegir-se millor de la volatilitat dels preus, que és un element vital perquè puguin competir en el mercat de l'electricitat al detall i oferir preus estables als consumidors. Les mesures funcionen de la mà del pla grec de desmantellar les centrals elèctriques de lignit, altament contaminants, desincentivant l'ús d'aquestes plantes, totalment en línia amb el Tracte Verd Europeu i els objectius climàtics de la UE ".

anunci

Hi ha disponible un comunicat de premsa complet online.

anunci
Seguir llegint

Biocombustibles

La Comissió aprova la pròrroga d’un any de l’exempció d’impostos per als biocombustibles a Suècia

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajuts estatals, la prolongació de la mesura d'exempció fiscal per als biocombustibles a Suècia. Suècia eximeix els biocombustibles líquids dels impostos sobre l’energia i el CO₂ des del 2002. La mesura ja s’ha allargat diverses vegades, l’última vegada octubre 2020 (SA.55695). Per decisió d'avui, la Comissió aprova una pròrroga addicional d'un any de l'exempció fiscal (de l'1 de gener al 31 de desembre de 2022). L'objectiu de la mesura d'exempció fiscal és augmentar l'ús de biocombustibles i reduir l'ús de combustibles fòssils en el transport. La Comissió va avaluar la mesura segons les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular la Directrius sobre ajuts estatals per a la protecció del medi ambient i l’energia.

La Comissió va considerar que les exempcions fiscals són necessàries i adequades per estimular la producció i el consum de biocombustibles nacionals i importats, sense distorsionar indebitament la competència al mercat únic. A més, l’esquema contribuirà als esforços de Suècia i de la UE en el seu conjunt per complir l’acord de París i avançar cap als objectius de renovables i CO₂ del 2030. El suport als biocombustibles basats en els aliments hauria de romandre limitat, d'acord amb els llindars imposats pel Directiva revisada d'energia renovable. A més, l’exempció només es pot concedir quan els operadors demostrin que compleixen els criteris de sostenibilitat, que Suècia transposarà tal com exigeix ​​la Directiva revisada sobre energia renovable. Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que la mesura s’ajusta a les normes d’ajuts estatals de la UE. Hi haurà més informació a la Comissió competència lloc web, en el Registre d'ajudes estatals sota el número de cas SA.63198.

anunci

Seguir llegint

Energia

L'administració de Biden té com a objectiu reduir els costos dels projectes eòlics i solars en terrenys públics

publicat

on

By

Les plaques solars es veuen al projecte Desert Stateline a prop de Nipton, Califòrnia, EUA el 16 d’agost de 2021. REUTERS / Bridget Bennett
Les plaques solars es veuen al projecte Desert Stateline a prop de Nipton, Califòrnia, EUA el 16 d’agost de 2021. Imatge presa el 16 d’agost de 2021. REUTERS / Bridget Bennett

L’administració de Biden té previst fer que les terres federals siguin més barates d’accedir als desenvolupadors d’energia solar i eòlica després que la indústria de l’energia neta argumentés aquest any en una acció de pressió que les taxes i taxes d’arrendament són massa altes per atraure inversions i podrien torpedinar l’agenda del canvi climàtic del president, escriure Nichola Groom Valerie Volcovici.

La decisió de Washington de revisar la política terrestre federal per a projectes d'energia renovable forma part d'un esforç més ampli del govern del president Joe Biden per combatre l'escalfament global impulsant el desenvolupament d'energia neta i desincentivant la perforació i la mineria de carbó.

"Reconeixem que el món ha canviat des de l'última vegada que hem analitzat això i cal fer actualitzacions", va dir a Reuters Janea Scott, consellera principal de la secretària adjunta de terra i minerals del Departament d'Interior dels Estats Units.

anunci

Va dir que l'administració estudia diverses reformes per facilitar el desenvolupament de les terres federals a les empreses eòliques i solars, però no va donar cap detall.

L’afany per facilitar l’accés a vastes terres federals també subratlla la voracitat de la nova superfície de la indústria de les energies renovables: Biden té l’objectiu de descarbonitzar el sector de l’energia el 2035, un objectiu que requeriria una àrea més gran que els Països Baixos només per a la indústria solar, segons la firma d’investigació Rystad Energy.

En qüestió hi ha un pla de tarifes i tarifes de lloguer per a arrendaments solars i eòlics federals dissenyat per mantenir les tarifes en línia amb els valors de les terres agrícoles properes.

anunci

Segons aquesta política, implementada per l'administració del president Barack Obama el 2016, alguns projectes solars majors paguen 971 dòlars per acre a l'any en lloguer, juntament amb més de 2,000 dòlars anuals per megawatt de capacitat d'energia.

Per a un projecte a escala de serveis públics que cobreixi 3,000 hectàrees i que produeixi 250 megawatts d'energia, és a dir, una xifra aproximada de 3.5 milions de dòlars cada any.

Els lloguers de projectes eòlics solen ser més baixos, però la quota de capacitat és més elevada, amb 3,800 dòlars, segons un calendari federal de tarifes.

La indústria de les energies renovables argumenta que els càrrecs imposats pel Departament de l'Interior no estan sincronitzats amb els lloguers de terres privats, que poden ser inferiors a 100 dòlars per hectàrea, i no inclouen tarifes per l'energia produïda.

També són superiors a les rendes federals per a arrendaments de perforació de petroli i gas, que costen 1.50 dòlars o 2 dòlars anuals per hectàrea abans de ser substituïts per una regalia de producció del 12.5% un cop el petroli comença a fluir.

"Fins que no es resolguin aquests costos excessivament pesats, el nostre país probablement es perdrà a l'alçada del seu potencial per desplegar projectes d'energia neta de producció pròpia a les nostres terres públiques - i els llocs de treball i el desenvolupament econòmic que comporta", va dir Gene Grace, consell general per al grup de comerç d'energia neta American Clean Power Association.

La indústria de les energies renovables ha confiat històricament en superfícies privades per situar grans projectes. Però les grans extensions de terreny privat ininterromput són cada cop més escasses, convertint les terres federals en les millors opcions per a la futura expansió.

Fins ara, el Departament d’Interior ha permès menys de 10 GW d’energia solar i eòlica en els seus més de 245 milions d’acres de terres federals, un terç del que es preveia que les dues indústries s’instal·laran a tot el país aquest any, segons l’Administració d’informació energètica (Energy Information Administration). .

La indústria solar va començar a pressionar sobre el tema a l’abril, quan la Large Scale Solar Association, una coalició d’alguns dels principals desenvolupadors solars del país, inclosos NextEra Energy, Southern Company i EDF Renewables, va presentar una petició a l’Oficina de Gestió del Territori d’Interior per demanar rendes més baixes en projectes a escala de serveis públics als deserts ampollers de la nació.

Un portaveu del grup va dir que la indústria es va centrar inicialment a Califòrnia perquè acull algunes de les superfícies solars més prometedores i perquè la terra al voltant de les principals zones urbanes com Los Angeles havia inflat avaluacions per a comtats sencers, fins i tot sobre superfícies desèrtiques no adequades per a l'agricultura.

Funcionaris de NextEra (NEE.N), Del sud (SO.N), i EDF no va fer cap comentari quan va ser contactat per Reuters.

Al juny, l'Oficina va reduir els lloguers a tres comtats de Califòrnia. Però els representants d'energia solar van considerar que la mesura era insuficient, argumentant que els descomptes eren massa petits i que la taxa de capacitat de megawatts es mantenia al seu lloc.

Els advocats de les empreses solars i BLM han debatut el tema en les trucades telefòniques des de llavors, i hi ha previstes noves converses per al setembre, segons Peter Weiner, l'advocat que representa el grup solar.

"Sabem que les noves persones de BLM han tingut molt a la cuina", va dir Weiner. "Agraïm la seva consideració".

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències