Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Continuant pel camí d’Ucraïna cap a un futur d’energia verda

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El finançament ecològic continua desenvolupant-se al ritme de les principals economies i mercats emergents. No obstant això, l’emergència climàtica també es desenvolupa ràpidament, amb incendis forestals que assoleixen el món i inundacions torrencials que travessen els nostres veïns del centre d’Europa, escriu Kyrylo Shevchenko, governador del Banc Nacional d'Ucraïna.

L’augment dels preus mundials de l’alimentació i de l’energia, la recuperació de l’economia mundial després de la crisi del COVID-19, els efectes de les collites més pobres i el creixement de la demanda dels consumidors a través de salaris més alts, empenyen els preus tant per a les empreses com per als consumidors.

Tot i que les pressions de l’escalfament global i el canvi climàtic segueixen sent una prioritat a l’agenda dels principals actors mundials com els Estats Units, la Xina i el Regne Unit, això no vol dir que els dels mercats emergents hagin reduït les seves pròpies emissions de carboni i assolint les seves objectius menys prioritaris. Amb l’aproximació ràpida de la COP26, els governs reforcen els seus compromisos per reduir les emissions de carboni per protegir el medi ambient i garantir que deixem el planeta un lloc més saludable i habitable per a les generacions futures.

Com a avantatge, les inversions climàtiques també tenen un enorme potencial. De fet, l’IFC estima aquest potencial en 23 bilions de dòlars nord-americans en mercats emergents per al període fins al 2030.

anunci

El Banc Nacional d’Ucraïna (NBU) entén clarament que els reguladors del mercat financer poden fer una contribució urgent i important a la construcció d’un futur millor. Per tant, per enviar un missatge potent als nostres grups d'interès i per generar confiança en el nostre compromís amb el desenvolupament d'una economia sostenible, hem inclòs la promoció de finances sostenibles com un dels objectius estratègics clau de la nostra Estratègia 2025. A més, per primera vegada a la història de la NBU hem insistit en la inclusió de consideracions ambientals, socials i de governança (ESG) a les nostres Directrius de política monetària del 2022.

Per complir els nostres compromisos, l’abril, la NBU va signar un acord de cooperació amb la Corporació Financera Internacional (IFC) del Banc Mundial, prenent el que crec que són els primers passos cap a un futur verd per al nostre país.

Abans de la signatura, tots dos vam acordar la redacció d’estratègies i estàndards per a finançament sostenible a Ucraïna, vam comprometre’ns a integrar els requisits ESG en la governança corporativa dels bancs i vam prometre compartir experiència per augmentar la capacitat del banc central de sensibilització sobre els problemes de l’ESG. .

anunci

En només cinc mesos, la NBU ha fet importants passos cap a aquest objectiu, desenvolupant la base d’un full de ruta per ampliar l’ESG, així com l’estratègia de finançament sostenible. L’estratègia, que es posarà en marxa el mes que ve, animarà els que operen als mercats financers d’Ucraïna a incorporar la visió de NBU de finançament sostenible i les millors pràctiques ESG en els seus plans per als propers anys i preparar canvis normatius.

Complementàriament, entre setembre i octubre de l'any vinent, la NBU introduirà nous mecanismes als consells de supervisió i gestió dels bancs comercials per garantir que l'ESG sigui un element significatiu en les seves estratègies.

Això serà fonamental per avaluar la petjada de les transaccions financeres i l'efecte de les operacions de cada banc sobre el medi ambient i la societat.

Potser el pas més important que fa NBU des de la primera meitat del 2023 serà exigir als bancs comercials que considerin els riscos ESG a l’hora de decidir si proporcionen finançament a un client potencial.

Per reforçar aquest requisit, la NBU també requerirà la presentació d'informes ESG dels bancs, que reveli informació als grups d'interès sobre carteres i operacions, inclòs el govern corporatiu.

Aquesta mesura situarà Ucraïna a l'avantguarda de la transparència a l'hora d'informar sobre les normes. Les empreses i el públic en general, per primera vegada, podran comparar les qualificacions mediambientals dels bancs d’Ucraïna, cosa que els permetrà prendre decisions més informades en funció de les seves pròpies preferències personals. La protecció del medi ambient i una major sostenibilitat només es poden aconseguir si els països, les seves empreses i la seva gent treballen junts, i pretenem donar aquest poder als ciutadans ucraïnesos.

Tot i que regular el sector bancari és la base del que fem a la NBU, el nostre equip de desenvolupament sostenible també explorarà maneres d’incorporar i basar-se en pràctiques de finançament ecològic al sector financer no bancari.

El nostre compromís de cor per ecologitzar tot el sistema financer d'Ucraïna mai ha estat tan fort i les mesures que estem fent ho demostren.

Al mateix temps, el NBU no es fa il·lusions: la crisi climàtica continua afectant ràpidament el nostre planeta i la nostra forma de vida.

Entenem que encara som al començament d’un llarg viatge cap a una economia global sostenible. Però, continuant acuradament per aquest camí i aprenent dels nostres socis, creiem fermament que podem ser líders en l’espai dels mercats emergents en les millors pràctiques ESG, que beneficiaran tant Ucraïna com el planeta.

Comparteix aquest article:

Energia

La Comissió proposa una nova llista de Projectes d'Interès Comú per a un mercat energètic més integrat i resilient

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat el llista cinquena de projectes energètics d'interès comú (PCI). Aquests són projectes clau d'infraestructures energètiques transfrontereres per construir un mercat energètic intern de la UE més integrat i resilient i per aconseguir els nostres objectius energètics i climàtics. Aquesta cinquena llista de PCI consta de 98 projectes: 67 projectes de transport i emmagatzematge d'electricitat, 20 de gas, sis projectes de xarxes de CO2 i cinc projectes de xarxes intel·ligents. Tots els projectes PCI estan subjectes a procediments d'autorització i reglamentació simplificats i són elegibles per rebre el suport financer del Mecanisme Connectar Europa (CEF) de la UE.

Els 67 projectes de transmissió i emmagatzematge d'electricitat de la llista PCI faran una contribució important a l'augment de l'ambició d'energia renovable en el marc del Pacte Verd Europeu, mentre que cinc projectes de xarxes intel·ligents milloraran l'eficiència de les xarxes, la coordinació de dades transfronterera i una gestió més segura de la xarxa. La proposta no dóna suport a cap nou projecte d'infraestructura de gas. Els pocs projectes de gas seleccionats, que ja han estat a la quarta llista del PCI, són projectes necessaris per garantir la seguretat del subministrament de tots els Estats membres. Una avaluació de sostenibilitat reforçada ha fet que diversos projectes de gas s'hagin retirat de la llista.  

La llista d'avui s'estableix sota l'existent Reglament Xarxa Transeuropea-Energia (TEN-E).. El desembre de 2020, la Comissió va proposar a revisió del reglament TEN-E que posaria fi a l'elegibilitat dels projectes d'infraestructures de petroli i gas per a futures llistes de PCI i crearia l'obligació per a tots els projectes de complir els criteris de sostenibilitat obligatoris, així com de seguir el principi de "no fer danys significatius" tal com estableix el Green Deal.

Propers passos

anunci

Després de la seva aprovació per la Comissió avui, l'Acte Delegat amb el 5th La llista de PCI es presentarà al Parlament Europeu i al Consell. Tots dos colegisladors tenen dos mesos per acceptar o rebutjar la llista, un procés que es pot allargar dos mesos més, si cal. D'acord amb les disposicions legals aplicables, els colegisladors no tenen la possibilitat de modificar l'esborrany de llista.

més iinformació

Reglament delegat de 5th llista de projectes d'interès comú
Annex al 5
th llista de projectes d'interès comú (5a llista de PCI)
Document de treball del personal sobre la 5a llista de projectes d'interès comú
Q&A el 5
th llista de projectes d'interès comú
Pàgina web de projectes d'interès comú
Mapa interactiu PCI
Connectar Europa (CEF)

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Energia

Inauguració de la quarta edició de la Trobada de la Plataforma de Transició Justa

publicat

on

Ha començat la quarta edició de la Reunió de la Plataforma de Transició Justa - Setmana virtual de les regions del carbó en transició i els seminaris sobre regions intensives en carboni, organitzada per la Comissió, fins al 17 de novembre, la reunió en format en línia reunirà representants del carbó, la torba i l'esquist. regions intensives en petroli i carboni de la UE.

El comissari d'Energia, Kadri Simson, pronunciarà un discurs a la sessió inaugural. En el marc de diverses sessions temàtiques, els estats membres, les autoritats locals i regionals, les organitzacions no governamentals, els interlocutors socials i les institucions de la UE intercanviaran experiències i aprendran els uns dels altres en el camí cap a una transició justa cap a una Europa climàticament neutral.

L'esdeveniment proporcionarà als participants actualitzacions sobre l'estat del joc Fons de transició només les negociacions de programació i els plans territorials de transició justa, així com una actualització de les polítiques energètiques i climàtiques de la UE, també a la llum dels recents anuncis d'eliminació gradual del carbó de diversos estats membres. L'agenda també comptarà amb el llançament dels grups de treball de la Plataforma de Transició Justa sobre productes químics, acer, ciment i estratègia de grups d'interès horitzontals. El Comitè de les Regions també ha organitzat un diàleg multinivell com a esdeveniment paral·lel a la reunió de la Plataforma de Transició Justa. El Plataforma Just Transition ajuda els països i regions de la UE amb la transició justa proporcionant un suport tècnic i d'assessorament integral com a punt d'accés únic i servei d'assistència. Es poden trobar tots els detalls aquí

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

la indústria siderúrgica de la UE

La UE i els Estats Units acorden iniciar debats sobre un acord global sobre acer i alumini sostenibles i suspendre les disputes comercials d'acer i alumini

publicat

on

El president de la Comissió Europea, von der Leyen, i el president dels Estats Units, Biden, van acordar diumenge iniciar les discussions sobre un acord global sobre acer i alumini sostenibles. Això marca una nova fita en la relació transatlàntica i en els esforços UE-EUA per aconseguir la descarbonització de les indústries mundials de l'acer i l'alumini en la lluita contra el canvi climàtic. Els dos presidents també van acordar aturar les disputes bilaterals de l'Organització Mundial del Comerç sobre l'acer i l'alumini. Això es basa en els nostres èxits recents en el reinici de la relació comercial transatlàntica, com ara el llançament del Consell de Comerç i Tecnologia UE-EUA i la suspensió dels aranzels en les disputes Boeing-Airbus.

La fabricació d'acer i alumini és una de les fonts d'emissions de carboni més altes del món. Perquè la producció i el comerç d'acer i alumini siguin sostenibles, hem d'abordar la intensitat de carboni de la indústria, juntament amb els problemes relacionats amb la sobrecapacitat. L'Acord Global intentarà garantir la viabilitat a llarg termini de les nostres indústries, fomentar la producció i el comerç d'acer i alumini de baixa intensitat en carboni i restaurar les condicions orientades al mercat. L'acord estarà obert a la participació de tots els socis amb idees afins. A més, després de l'anunci dels Estats Units que eliminaran els aranzels de la Secció 232 a les exportacions d'acer i alumini de la UE fins als volums comercials anteriors, la Unió Europea prendrà les mesures per suspendre les seves mesures de reequilibri contra els Estats Units.

Les dues parts també han acordat posar en pausa les seves respectives disputes a l'OMC sobre aquesta qüestió. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "L'acord global afegirà una nova eina poderosa en la nostra recerca de la sostenibilitat, aconseguint la neutralitat climàtica i garantint condicions equitatives per a les nostres indústries de l'acer i l'alumini. Desactivar una altra font de tensió en l'associació comercial transatlàntica ajudarà les indústries d'ambdues parts. Aquesta és una fita important per a la nostra agenda renovada i amb visió de futur amb els EUA".

Hi ha més informació disponible a el comunicat de premsa, Q & A full de dades.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències