Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

El Consell Europeu proposa una sèrie de mesures per fer front a l'augment dels preus de l'energia

COMPARTIR:

publicat

on

Un dels problemes més urgents als quals s'enfronten els països europeus ha estat la pujada dels preus de l'energia. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir que es tractava d'una situació global més generalitzada i va esbossar les accions que Europa estava prenent per abordar el problema. 

En primer lloc, a curt termini, els estats membres poden prendre mesures per donar suport als consumidors vulnerables i a les empreses molt exposades. Von der Leyen va dir que uns 20 estats membres ja havien anunciat mesures. 

Quan va analitzar el mitjà i llarg termini, Von der Leyen va dir que calien passos addicionals per augmentar la resiliència i la independència de la UE. La Comissió Europea estudiarà la possibilitat d'establir una reserva estratègica de gas i les possibilitats d'una contractació conjunta. 

La UE intensificarà la seva difusió als diferents proveïdors i accelerarà el treball en els interconnectors. Paral·lelament, la Comissió avaluarà el funcionament del propi mercat del gas i l'electricitat i del mercat ETS amb l'ajuda de l'Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA) que informarà a finals d'any. Es va considerar una victòria menor per al primer ministre txec, Andrej Babis, sortint.

anunci

Finalment, von der Leyen va dir que és obvi que la combinació energètica del futur necessitarà més energia renovable i neta: “Si ens fixem en el preu de producció de les renovables, ha disminuït considerablement per a la solar. Avui és 10 vegades més barat que fa una dècada. L'energia eòlica és molt volàtil, però és un 50% més barata que fa una dècada. Així que aquest és el camí a seguir. Són lliures de carboni i són de cultiu casolà". També veuran què pot fer el Banc Europeu d'Inversions per accelerar la inversió en aquest àmbit. 

Una reunió extraordinària del Consell TTE (Energia) el 26 d'octubre de 2021 avançarà immediatament aquest treball.

S'ha especulat molt sobre el paper de la nuclear i el gas. Von der Leyen va dir que durant la transició Europa necessitava fonts d'energia estables i va assenyalar que es necessitarien nuclear i gas, que s'inclouran a la proposta de taxonomia de la Comissió.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci

Energia

La Comissió proposa una nova llista de Projectes d'Interès Comú per a un mercat energètic més integrat i resilient

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat el llista cinquena de projectes energètics d'interès comú (PCI). Aquests són projectes clau d'infraestructures energètiques transfrontereres per construir un mercat energètic intern de la UE més integrat i resilient i per aconseguir els nostres objectius energètics i climàtics. Aquesta cinquena llista de PCI consta de 98 projectes: 67 projectes de transport i emmagatzematge d'electricitat, 20 de gas, sis projectes de xarxes de CO2 i cinc projectes de xarxes intel·ligents. Tots els projectes PCI estan subjectes a procediments d'autorització i reglamentació simplificats i són elegibles per rebre el suport financer del Mecanisme Connectar Europa (CEF) de la UE.

Els 67 projectes de transmissió i emmagatzematge d'electricitat de la llista PCI faran una contribució important a l'augment de l'ambició d'energia renovable en el marc del Pacte Verd Europeu, mentre que cinc projectes de xarxes intel·ligents milloraran l'eficiència de les xarxes, la coordinació de dades transfronterera i una gestió més segura de la xarxa. La proposta no dóna suport a cap nou projecte d'infraestructura de gas. Els pocs projectes de gas seleccionats, que ja han estat a la quarta llista del PCI, són projectes necessaris per garantir la seguretat del subministrament de tots els Estats membres. Una avaluació de sostenibilitat reforçada ha fet que diversos projectes de gas s'hagin retirat de la llista.  

La llista d'avui s'estableix sota l'existent Reglament Xarxa Transeuropea-Energia (TEN-E).. El desembre de 2020, la Comissió va proposar a revisió del reglament TEN-E que posaria fi a l'elegibilitat dels projectes d'infraestructures de petroli i gas per a futures llistes de PCI i crearia l'obligació per a tots els projectes de complir els criteris de sostenibilitat obligatoris, així com de seguir el principi de "no fer danys significatius" tal com estableix el Green Deal.

Propers passos

anunci

Després de la seva aprovació per la Comissió avui, l'Acte Delegat amb el 5th La llista de PCI es presentarà al Parlament Europeu i al Consell. Tots dos colegisladors tenen dos mesos per acceptar o rebutjar la llista, un procés que es pot allargar dos mesos més, si cal. D'acord amb les disposicions legals aplicables, els colegisladors no tenen la possibilitat de modificar l'esborrany de llista.

més iinformació

Reglament delegat de 5th llista de projectes d'interès comú
Annex al 5
th llista de projectes d'interès comú (5a llista de PCI)
Document de treball del personal sobre la 5a llista de projectes d'interès comú
Q&A el 5
th llista de projectes d'interès comú
Pàgina web de projectes d'interès comú
Mapa interactiu PCI
Connectar Europa (CEF)

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Energia

Inauguració de la quarta edició de la Trobada de la Plataforma de Transició Justa

publicat

on

Ha començat la quarta edició de la Reunió de la Plataforma de Transició Justa - Setmana virtual de les regions del carbó en transició i els seminaris sobre regions intensives en carboni, organitzada per la Comissió, fins al 17 de novembre, la reunió en format en línia reunirà representants del carbó, la torba i l'esquist. regions intensives en petroli i carboni de la UE.

El comissari d'Energia, Kadri Simson, pronunciarà un discurs a la sessió inaugural. En el marc de diverses sessions temàtiques, els estats membres, les autoritats locals i regionals, les organitzacions no governamentals, els interlocutors socials i les institucions de la UE intercanviaran experiències i aprendran els uns dels altres en el camí cap a una transició justa cap a una Europa climàticament neutral.

L'esdeveniment proporcionarà als participants actualitzacions sobre l'estat del joc Fons de transició només les negociacions de programació i els plans territorials de transició justa, així com una actualització de les polítiques energètiques i climàtiques de la UE, també a la llum dels recents anuncis d'eliminació gradual del carbó de diversos estats membres. L'agenda també comptarà amb el llançament dels grups de treball de la Plataforma de Transició Justa sobre productes químics, acer, ciment i estratègia de grups d'interès horitzontals. El Comitè de les Regions també ha organitzat un diàleg multinivell com a esdeveniment paral·lel a la reunió de la Plataforma de Transició Justa. El Plataforma Just Transition ajuda els països i regions de la UE amb la transició justa proporcionant un suport tècnic i d'assessorament integral com a punt d'accés únic i servei d'assistència. Es poden trobar tots els detalls aquí

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

la indústria siderúrgica de la UE

La UE i els Estats Units acorden iniciar debats sobre un acord global sobre acer i alumini sostenibles i suspendre les disputes comercials d'acer i alumini

publicat

on

El president de la Comissió Europea, von der Leyen, i el president dels Estats Units, Biden, van acordar diumenge iniciar les discussions sobre un acord global sobre acer i alumini sostenibles. Això marca una nova fita en la relació transatlàntica i en els esforços UE-EUA per aconseguir la descarbonització de les indústries mundials de l'acer i l'alumini en la lluita contra el canvi climàtic. Els dos presidents també van acordar aturar les disputes bilaterals de l'Organització Mundial del Comerç sobre l'acer i l'alumini. Això es basa en els nostres èxits recents en el reinici de la relació comercial transatlàntica, com ara el llançament del Consell de Comerç i Tecnologia UE-EUA i la suspensió dels aranzels en les disputes Boeing-Airbus.

La fabricació d'acer i alumini és una de les fonts d'emissions de carboni més altes del món. Perquè la producció i el comerç d'acer i alumini siguin sostenibles, hem d'abordar la intensitat de carboni de la indústria, juntament amb els problemes relacionats amb la sobrecapacitat. L'Acord Global intentarà garantir la viabilitat a llarg termini de les nostres indústries, fomentar la producció i el comerç d'acer i alumini de baixa intensitat en carboni i restaurar les condicions orientades al mercat. L'acord estarà obert a la participació de tots els socis amb idees afins. A més, després de l'anunci dels Estats Units que eliminaran els aranzels de la Secció 232 a les exportacions d'acer i alumini de la UE fins als volums comercials anteriors, la Unió Europea prendrà les mesures per suspendre les seves mesures de reequilibri contra els Estats Units.

Les dues parts també han acordat posar en pausa les seves respectives disputes a l'OMC sobre aquesta qüestió. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "L'acord global afegirà una nova eina poderosa en la nostra recerca de la sostenibilitat, aconseguint la neutralitat climàtica i garantint condicions equitatives per a les nostres indústries de l'acer i l'alumini. Desactivar una altra font de tensió en l'associació comercial transatlàntica ajudarà les indústries d'ambdues parts. Aquesta és una fita important per a la nostra agenda renovada i amb visió de futur amb els EUA".

Hi ha més informació disponible a el comunicat de premsa, Q & A full de dades.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències