Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

La Comissió proposa una nova llista de Projectes d'Interès Comú per a un mercat energètic més integrat i resilient

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat el llista cinquena de projectes energètics d'interès comú (PCI). Aquests són projectes clau d'infraestructures energètiques transfrontereres per construir un mercat energètic intern de la UE més integrat i resilient i per aconseguir els nostres objectius energètics i climàtics. Aquesta cinquena llista de PCI consta de 98 projectes: 67 projectes de transport i emmagatzematge d'electricitat, 20 de gas, sis projectes de xarxes de CO2 i cinc projectes de xarxes intel·ligents. Tots els projectes PCI estan subjectes a procediments d'autorització i reglamentació simplificats i són elegibles per rebre el suport financer del Mecanisme Connectar Europa (CEF) de la UE.

Els 67 projectes de transmissió i emmagatzematge d'electricitat de la llista PCI faran una contribució important a l'augment de l'ambició d'energia renovable en el marc del Pacte Verd Europeu, mentre que cinc projectes de xarxes intel·ligents milloraran l'eficiència de les xarxes, la coordinació de dades transfronterera i una gestió més segura de la xarxa. La proposta no dóna suport a cap nou projecte d'infraestructura de gas. Els pocs projectes de gas seleccionats, que ja han estat a la quarta llista del PCI, són projectes necessaris per garantir la seguretat del subministrament de tots els Estats membres. Una avaluació de sostenibilitat reforçada ha fet que diversos projectes de gas s'hagin retirat de la llista.  

La llista d'avui s'estableix sota l'existent Reglament Xarxa Transeuropea-Energia (TEN-E).. El desembre de 2020, la Comissió va proposar a revisió del reglament TEN-E que posaria fi a l'elegibilitat dels projectes d'infraestructures de petroli i gas per a futures llistes de PCI i crearia l'obligació per a tots els projectes de complir els criteris de sostenibilitat obligatoris, així com de seguir el principi de "no fer danys significatius" tal com estableix el Green Deal.

Propers passos

Després de la seva aprovació per la Comissió avui, l'Acte Delegat amb el 5th La llista de PCI es presentarà al Parlament Europeu i al Consell. Tots dos colegisladors tenen dos mesos per acceptar o rebutjar la llista, un procés que es pot allargar dos mesos més, si cal. D'acord amb les disposicions legals aplicables, els colegisladors no tenen la possibilitat de modificar l'esborrany de llista.

més iinformació

Reglament delegat de 5th llista de projectes d'interès comú
Annex al 5
th llista de projectes d'interès comú (5a llista de PCI)
Document de treball del personal sobre la 5a llista de projectes d'interès comú
Q&A el 5
th llista de projectes d'interès comú
Pàgina web de projectes d'interès comú
Mapa interactiu PCI
Connectar Europa (CEF)

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències