Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

"Itàlia està compromesa amb una ràpida reducció de la nostra dependència del gas rus", diu Draghi

COMPARTIR:

publicat

on

Tant la presidenta de la Comissió, Ursula Von Der Leyen, com el primer ministre italià, Mario Draghi, van condemnar conjuntament la contínua agressió de Vladimir Putin contra Ucraïna. Han de discutir aquest conflicte i la resposta de la UE, així com els esforços per diversificar els recursos energètics europeus.

"La Unió Europea ha mostrat un grau extraordinari d'unitat i estem units en la defensa d'Ucraïna contra la invasió de Rússia", va dir Draghi. "Estem units per imposar sancions contra Moscou. Estem units per respondre a la crida del president Zelensky, que ha sol·licitat ajuda humanitària, financera i militar per defensar el seu país de la invasió militar russa".

Aquesta conferència arriba just un dia abans que la Comissió hagi d'anunciar una proposta destinada a garantir una energia més neta, assequible i sostenible. La proposta té dos principis principals, reduir les emissions i reduir la dependència de la UE de les importacions de gas. Com que les sancions contra Rússia per Ucraïna continuen afectant els preus del gas a la UE, la Comissió dóna suport a més producció d'energia a la UE a través de mitjans renovables. 

"En essència, parlarem de diversificació, reorganització i compensació", va dir Draghi. "Itàlia està compromesa amb una reducció ràpida de la nostra dependència del gas rus".

Tant els preus del carboni com del gas han anat augmentant de manera constant, fet que ha portat alguns proveïdors d'energia europeus a incompliments i ha suposat uns costos enormes en alguns sectors intensius energètics. La nova proposta de la Comissió probablement oferirà suport governamental a les empreses energètiques i facilitarà la producció de noves fonts d'energia renovables.

Comparteix aquest article:

anunci

Tendències